6.5 C
Ljubljana
Saturday, January 22, 2022

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Market novice 100 podjetij z digitalnimi žetoni pristojbin v Singapurju ne more kupiti licenc:...

100 podjetij z digitalnimi žetoni pristojbin v Singapurju ne more kupiti licenc: Označite

Monetarna uprava Singapurja želi okrepiti sprejetje kripto in blockchain v državi, vendar je poleg tega pripravljena priznati nevarnosti.

170

Celotni ogledi

9 Celotne delnice

100 digital payment token firms in Singapore fail to win licenses: Report100 digital payment token firms in Singapore fail to win licenses: Report

Višje od 100 od 170 »storitve in izdelki digitalnih pristojbin« v Singapurju menda niso uspeli pridobite dovoljenja lokalnega monetarnega regulatorja, denarne uprave Singapurja ali MAS.

103 podjetja, povezana s trgovino z digitalnimi pristojbinami v Singapurju, so ugotovila, da so njihove regulativne izjeme odpravljene, medtem ko se zdi, da je ta zaskrbljujoč zakon, je v ponedeljek poročala japonska denarna publikacija The Nikkei, ki se sklicuje na podatke MAS.

Sanjay Jain, izvršni direktor družbe Bitxmi s sedežem v Dubaju, večinoma kripto nadomestnega Bitxmi, je omenil, da njihov singapurski oddelek ni uspel pridobiti pristne licence pri MAS.

“Mi ne morejo poslovati v Singapurju,” slavni Jain. “Tam imamo regijo podjetij, vendar je približno pošteno – obstaja ena oseba za naše računovodstvo in prijazne pomisleke.”

Nadomestni Bitxmi je videti, da je na uradnem kontrolnem seznamu subjektov, ki “niso več oproščeni v skladu z zakonodajo o storitvah pristojbin”, ki je določen z MAS. Kontrolni seznam, natisnjen v sredo, vključuje lokalne podružnice glavnega trgovinskega udeleženca, vključno z BitGo Singapore, Revolut Technology Singapore, južnokorejskim podjetjem za veriženje blokov Klaytn in drugimi.

Še en kontrolni seznam subjektov, ki je bila odobrena izjema od imetja licence v skladu z Zakonom o pristojbinah, ki vključuje Bitstamp Runt, Coinbase Singapore, Gemini Believe in druge.

MAS naj bi omenil, da želi organ izboljšati kriptovalute in sprejetje blockchaina, vendar je poleg tega pripravljen priznati nevarnosti. “Kriptovalute se zlorabljajo tudi za pranje denarja, financiranje terorizma ali financiranje širjenja orožja zaradi obremenitve in pregrešne mejne narave transakcij,” je domnevno priznal en predstavnik MAS, vključno z:

»Dobavitelji ponudnikov digitalnih žetonov za provizije v Singapurju morajo spremeniti zahteve za ublažitev takšnih nevarnosti, vključno s potrebo po ustreznem skrbnem pregledu strank, rednih mnenjih o vedenju računa ter odkrivanju in prijavi sumljive transakcije.”