0.2 C
Ljubljana
Friday, January 21, 2022

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Bitcoin novice 1,1 milijarde dolarjev za Bitcoin možnosti potečejo v petek, vendar podatki kažejo...

1,1 milijarde dolarjev za Bitcoin možnosti potečejo v petek, vendar podatki kažejo na ceno pod 55.000 BTC

Bitcoin (BTC) biki še vedno ližejo rane zaradi krvavega popravka 4. decembra, pri katerem je cena padla iz $55,000 vse do $27,10. To 21.5-odstotno znižanje je povzročilo 850 milijonov dolarjev dolgih BTC terminske pogodbe bodo likvidirane, še pomembneje pa je, da je “indeks strahu in pohlepa” premaknil na najnižjo raven od julija 11.

Cena bitcoin/USD po FTX. Vir: TradingView

Nekako čudno je primerjati oba dogodki, kot je julij 11 sub-$27, nizka bi izbrisala celoten dobiček v 779. Medtem pa $42, nizka od 4. decembra je še vedno 44 % dobička od leta do datuma. Primerjajte to z indeksom S&P 500, ki je navzgor 26% v 900, in cena nafte WTI, ki je dosegla 44% dobička.

Biki so morda osredotočeni na rezerve Bitcoin na borzah, ki se še naprej znižujejo in so trenutno na najnižji ravni v treh letih. Po podatkih CryptoQuant jih je zdaj manj kot 2.11 milijonov BTC, deponiranih na borzah in imajo na voljo manj kovancev za trgovalne signale, ki jih vlagatelji kratkoročno ne želijo prodati. To je dinamika, za katero mnogi vlagatelji menijo, da je bikovska.

Tudi ob očitnem ravnovesju med opcijami klic (nakup) in prodaj (prodaja) ob petkovem izteku 1,1 milijarde dolarjev so medvedi v boljšem položaju po stabilizaciji Bitcoina. malo nad $42,.

Združene odprte obresti za bitcoin opcije za oktober 000. Vir: CoinGlass

Širši pogled z uporabo klica- To-put razmerje kaže skromno 7-odstotno prednost pred Bitcoin biki, ker $500 milijonski instrumenti za odkup (nakup) imajo večje odprte obresti v primerjavi z $160 milijon prodajnih (prodajnih) opcij. Vendar pa 1. indikator je zavajajoč, ker 000.5-odstotni padec cene v zadnjem tednu je povzročil, da je večina bikovskih stav postala ničvredna.

Na primer, če cena Bitcoina ostane pod $47, ob 8: decembra po UTC. 07, samo $50 bodo na voljo te možnosti klica (nakupa) v vrednosti milijona. Ta učinek se zgodi, ker pravica do nakupa Bitcoina po ceni 555 nima vrednosti ,, če se trguje pod takšno ceno.

Številke kažejo, da so biki pripravljeni na veliko izgubo

    Spodaj so trije najverjetnejši scenariji, ki temeljijo na trenutnem gibanju cen. Število opcijskih pogodb, ki so na voljo decembra 00 za bikove (klic) in medvedje (pot) instrumente se razlikujejo glede na iztečeno ceno BTC. Neravnovesje, ki daje prednost vsaki strani, predstavlja teoretični dobiček:

    Med $47, in $47,:

300 klici proti 6,520 postavlja . Neto rezultat je 160 milijonov dolarjev v prid ( medved) instrumenti.

    Med $41,10 in $47,: 1,520 klici proti 4, 520 postavlja. Neto rezultat je 81 milijonov dolarjev, ki daje prednost stavu (medved) instrumenti.
    Nad $55,:

2, 400 klici proti 2,850 postavlja. Neto rezultat daje prednost prodajnim (medvedjim) opcijam za $24 milijonov.

Ta surova ocena upošteva klicne opcije, ki se uporabljajo pri bikovskih stavah, in prodajne opcije, ki so izključno v poslih, ki so nevtralne in medvedje. Kljub temu ta prevelika poenostavitev ne upošteva bolj zapletenih naložbenih strategij.

Na primer, trgovec bi lahko prodal klicno opcijo, s čimer bi dejansko pridobil negativno izpostavljenost do Bitcoina nad določeno ceno. Toda na žalost ni enostavnega načina za oceno tega učinka.

Medvedi se bodo potrudili, da bodo BTC držali pod $ ,00

Bitcoin medvedi potrebujejo nežen pritisk na pod-$47,000 za oceno a 81 milijonov dolarjev dobička. Po drugi strani bi biki potrebovali 7,2-odstotno okrevanje cene od trenutnih $47,300 zmanjšati izgubo za polovico.

Glede na likvidacijo dolgih pozicij finančnega vzvoda 4. decembra, biki verjetno poskušajo ostati na površini in ne bodo pripravljeni dodati več tveganja. zdaj. Za bikovske vlagatelje bi bilo po nepotrebnem neučinkovito, če bi zapravljali svoja prizadevanja, da bi rešili to kratkoročno izgubo.

Torej, v tem primeru je videti, da so medvedi pripravljeni ohraniti prednost v tem izteku tedenskih opcij.

Pogledi in mnenja, izražena tukaj, so izključno mnenja avtorja

in ne odražajo nujno stališč Cointelegrapha. Vsaka naložbena in trgovalna poteza vključuje tveganje. Ko se odločate, morate opraviti lastno raziskavo.