9.8 C
Ljubljana
Wednesday, October 5, 2022

160 milijonov $ ukradenih proizvajalcu kripto trga Wintermute

- Advertisement -

Izvršni direktor podjetja Wintermute je govoril o tem, da so “odprti” za obravnavanje vdora kot vdora z belim klobukom in bi usmerili napad na napadalca.

671 Skupaj ogledov

12 Skupaj delnic

Wintermute, proizvajalec trga kriptovalut s sedežem v celoti v Združenem kraljestvu, se je izkazal za nedvomno najbolj posodobljenega, ki trpi zaradi vdorov v decentralizirane finance (DeFi) za približno $160 milijonov, v skladu z Evgeny Gaevoy, ustanovitelj in izvršni direktor podjetja.

Takojšnja verbalna sprememba nadaljevanja vdora v Wintermute

— željni cinik (@EvgenyGaevoy) september 13, 2022 V koraku z Etherscan, nad 59 kar nekaj žetonov je bilo prenesenih na “Wintermute exploiter,” ob strani $061,350,768 v kovancih USD (USDC), 533 Zavit Bitcoin (wBTC), kar je približno $20,25,061 in $25, 91,350 Tether (USDT). Zdi se, da je največja vsota žetonov USDC.

Proste in centralizirane finančne operacije podjetja niso bile prizadete, ker so hekerji črpali sredstva iz njegovih operacij DeFi. Gaevoy je govoril o tem, da je izdelovalec trga plačilno sposoben z dvakratno ukradeno količino preostalega kapitala, pri čemer je poudaril, da so sredstva uporabnikov odlična.

Wintermute je algoritemski ustvarjalec trga, ki dela z digitalnimi viri, podobnimi kriptovalutam. Skupnost je registrirano podjetje v Združenem kraljestvu s sedežem v Cheshiru in ga ureja Organ za finančno ravnanje. V koraku z Firms Rental je Evgeny Gaevoy direktor z »več kot 20%, vendar ne več kot 50% ” delnic.

V neposredni temi tvitov so nizozemci po vsej državi pozvali, da bi se vdor morda prav tako zelo pravilno obravnaval kot vdor z belim klobukom. Storilec bi morda preprosto stopil v stik z Wintermute, da bi razčlenil ranljivosti, na katere so naleteli, da bi se izognil ponavljajočim se vdorom v daljšem roku.

Povezano: Polygon CSO krivi varnostne vrzeli Web2 za večino sodobnih valov vdorov

V kriptovalutah so pogosti vdori belih klobukov. Borze, tržni označevalci in v večini primerov podjetja nagradijo hekerje z nagradami v obliki denarja ali delovnih mest. Ker je ročaj Ether (ETH) za Wintermute Exploiter javen, so ga oboževalci kriptovalut pošiljali z neželeno pošto in opozarjali na sporočila, kot je »prosim, dajte. Zelo sem obupan. Tudi 5.000 $ bi bilo čudovito.«

Ljudje pošiljanje neželene pošte izkoriščevalcu wintermute
Vedno prijetno prebirati ta sporočila pic.twitter.com/a8ZSoQKFT1

— Paul (@Frapees) September 29, 1200 Cointelegraph se je za odgovor obrnil na Wintermute in bi morda preprosto obvestil, kdaj navidezno.


62042

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -