20 C
Ljubljana
Saturday, September 18, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Analiza trga 2 ključni metriki cen Ethereum podpirata zaupanje trgovcev v 3.800 USD ETH

2 ključni metriki cen Ethereum podpirata zaupanje trgovcev v 3.800 USD ETH

Po trgih izvedenih finančnih instrumentov so trgovci z eterjem (ETH) še vedno prepričani, da obstaja možnost za večjo rast, čeprav 23 Popravek 7. septembra je zadel cene.

Zastoji v omrežju Ethereum so dosegli vrhunec tudi 7. septembra, ko je povprečna provizija za transakcijo dosegla $ 60 in od takrat je ostala nad $ 17. Zaradi dolgotrajnih izzivov, s katerimi se srečuje omrežje, so se vlagatelji preusmerili v konkurenco Ethereuma z zmogljivostmi mostu in druge plasti. Polkadotov DOT se je na primer povečal za 45 % v zadnjem tednu in Algorandov ALGO se je povečal 87%.

Nedvomno obstaja prizadevanje za interoperabilnost in rešitve prilagajanja plasti druge plasti, katerih cilj je hitro zadovoljiti eksplozivno povpraševanje po aplikacijah za neopredmetene žetone (NFT) in aplikacijah za decentralizirano financiranje (DeFi).

Ali bo omrežje Ethereum ohranilo svoj absolutni vodilni položaj, se trenutno zdi nepomembno, saj se je neto vrednost industrije (prilagojena skupna vrednost zaklenila) v pametnih pogodbah povečala s $ 15. 6 milijard v decembru 2020 do trenutnih $ 82 milijard.

Strah pred zakonodajo, ki prihaja iz Združenih držav, bo verjetno zmanjšal optimizem vlagateljev v kriptovalute. Glede na dokument, ki ga je senatni odbor objavil septembra 15, si zakonodajalci prizadevajo zapolniti vrzel, ki je vlagateljem predhodno omogočala, da uveljavljajo odbitke kapitalskega dobička. Služba za notranje prihodke trenutno obravnava kriptovalute kot lastnino pri “prodaji pranja”, zato so izvzete iz 30-dnevna pravila odkupa.

Cena estra za Bistamp v USD. Vir: TradingView

Kratek $ 4, 13 0 preskusa 3. septembra je za trenutek povzročil pretiravanje na trgih izvedenih finančnih instrumentov. Neprekinjen 45 celodnevni shod je povzdignil Ether cena od 1 USD, 735 julija 23, a 130% porast. Medtem je podpora v višini 3 USD 200 trdno držala in okrepila zaupanje bikov, čeprav altcoin padel za 20% v osmih dneh.

Podatki o terminskih pogodbah ETH kažejo, da so biki še vedno “bikovski”

Eterine četrtletne terminske pogodbe so prednostni instrumenti kitov in arbitražnih miz. Zaradi datuma poravnave in razlike v cenah na trgih na prostem se lahko zdijo zapleteni za trgovce na drobno. Njihova najpomembnejša prednost pa je pomanjkanje nihajoče stopnje financiranja.

Te pogodbe za določen mesec običajno trgujejo z rahlo premijo na spot trgih, kar kaže, da prodajalci zahtevajo več denarja, da zadržijo poravnavo dlje. Posledično bi se morale terminske pogodbe trgovati s 5% na 15% letne premije na zdravih trgih. To stanje je znano kot “contango” in ni izključno na kripto trgih.

ETH terminska trimesečna letna premija. Vir: Laevitas

Kot je prikazano zgoraj, se terminske pogodbe Etra imajo od 9. avgusta dostojno 8% premijo. Poleg zgoraj navedenega kratkega porasta 15% 7. septembra so trgovci z izvedenimi finančnimi instrumenti ostali previdno optimistični.

Da bi razumeli, ali je bilo to gibanje izključno za tiste instrumente, je treba analizirati tudi podatke o terminskih pogodbah za trajne pogodbe. Čeprav se dolžine (kupci) in kratke hlače (prodajalci) vedno ujemajo v kateri koli terminski pogodbi, se njihov vzvod razlikuje.

Posledično bodo borze zaračunale stopnjo financiranja tisti strani, ki uporablja več finančnega vzvoda za izravnavo svojega tveganja, in ta pristojbina se plača nasprotni strani.

ETH trajne terminske pogodbe 8 ur stopnjo financiranja. Vir: Bybt

Podatki razkrivajo, da se je začelo skromno navdušenje do 2. septembra, ki traja manj kot pet dni. Pozitivna stopnja financiranja kaže, da so dolgi (kupci) plačevali pristojbine, vendar se zdi, da se je gibanje odzvalo na zvišanje cen in je zbledelo, ko se je 7. septembra sesul Ether.

Trenutno , na trgih derivatov eter ni znakov šibkosti, kar bi lahko razlagali kot bikovski kazalnik. Pozornost vlagateljev ostaja osredotočena na razvoj zakonodaje in Ethereum 2.0, za katerega vsi domnevajo, da bi moral problem razširljivosti rešiti za vedno.

Tu izražena stališča in mnenja so izključno avtorja avtorja in ne nujno odražajo stališča Cointelegraph. Vsaka naložbena in trgovska poteza vključuje tveganje. Pri odločanju bi morali opraviti lastno raziskavo.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments