18.3 C
Ljubljana
Tuesday, September 28, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Bitcoin novice 223 milijonov dolarjev za graditelje internetnih računalnikov - vendar je skupnost previdna

223 milijonov dolarjev za graditelje internetnih računalnikov – vendar je skupnost previdna

Fundacija Dfinity s sedežem v Zürichu je objavila sklad v vrednosti CHF 200 milijonov ali približno USD 223 milijonov, za podporo razvoju na internetu Računalnik – decentralizirano omrežje, ki temelji na verigi blokov in ima divje ambiciozne načrte, da bo nekoč “nadomestil” večino interneta.

Neprofitna znanstvenoraziskovalna organizacija je maja 26 objavila program za razvijalce ekosistemov in zdaj sprejema prijavitelje za razvojne donacije.

Te donacije bodo delovale ločeno od ameriških dolarjev 14 .5 milijonov Beacon Fund, ki je bil objavljen septembra 2020 in je namenski tvegani sklad, ki podpira razvijalce, ki na platformi ustvarjajo odprte internetne storitve.

V objavi v blogu, ki napoveduje nove nepovratne sredstva, sta ustanovitelj Dfinity in Glavni znanstvenik Dominic Williams je izjavil:

“Naš cilj je podpreti ponovno predstavitev vseh sistemov in storitev v novih oblikah z uporabo pametnih pogodb na neskončni javni verigi blokov in nič drugega.”

Dfinity je leta 2014 ustanovil podjetnik Dominic Williams, vlagali pa so ga Andreessen Horowitz in PolyChain Capital, ki sta projekt podprla v dolarjih 105 milijon financiranja v 2018.

Cilj internetnega računalnika je nadomestiti večino interneta z decentralizirano platformo, ki temelji na samoupravljanju blokov, ki lahko olajša pametne pogodbe s hitrostjo spleta neposredno uporabnikom z neomejeno razširljivostjo, hkrati pa nudi večjo učinkovitost in uporabnost sistemov, ki temeljijo na tradicionalni infrastrukturi.

Internet Computer se opira na decentraliziran protokol, podoben oblaku Web 3.0, poimenovan Internet Computer Protocol (ICP), ki uporablja kombinacijo podatkovnih centrov in vrhunskih vozlišč ali validacij v celotni globe – ustvariti mrežo računalnikov za gostovanje te nove različice javnega interneta.

ICP je “namenjen popolni zamenjavi” obstoječe internetne infrastrukture, je Williams za Forbes povedal v

.

Dfinity predlaga decentralizacijo z uvedbo konsenznega modela, imenovanega Threshold Relay, ki ga spremlja mrežni živčni sistem ali NNS – algoritmična programska oprema, ki upravlja internetni računalnik , ekonomija in struktura.

Internetni računalnik ali žeton ICP omogoča sodelovanje pri upravljanju z vstavljanjem ICP v NNS in z zaklepanjem znotraj „volilnih nevronov“, dlje ko imetnik vloži ICP , več glasovalne moči bodo prejeli.

Dfinityjeva veličastna vizija ICP je bila pozdravljena z mešana reakcija mnogih v kripto skupnosti z vprašanji o tem, kako decentralizirano je upravljanje projekta.

V ilustrativni niti o podreditiju „r / dfinity“ maja 25, uporabnik „u / Additional_Plant“ je dejal: “Ne dvomim, da gre za močan projekt, ki spreminja igro. A to še ne pomeni, da je dobro za nas navadne, “in dodal, da:

” Preveč je rdečih zastav. Za vse namene in namene Dfinity ima popoln nadzor prek NNS. Je res kripto? Pravzaprav ne. Je dejansko decentralizirano? Daleč od tega. “

Coinbureau je maja objavil tudi priljubljen pregled in razčlenitev ICP na Youtube 23 in izpostavil različna vprašanja glede zasebnosti in decentralizacije.

Razčlenitev je sprožila vprašanja, kot so očitni “popolni nadzor” omrežja nad Dfinityjem, nerazkrita količina moči, ki jo ima NNS nad upravljanjem, in morebitne posledice, ki jih uporabniki predajo svoje zasebne podatke projektu , saj morajo za delovanje v omrežju ustvariti eno samo “internetno identiteto”.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments