17.3 C
Ljubljana
Saturday, July 24, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Bitcoin novice 3 razlogi, zakaj lahko Ethereum kratkoročno premalo deluje Bitcoin

3 razlogi, zakaj lahko Ethereum kratkoročno premalo deluje Bitcoin

Cena etra (ETH) je od marca presegla Bitcoin (BTC) za 173% 28 do maja 15. Neverjetni bik je povzročil, da je žeton dosegel najvišjo vrednost 4 $ 380. Ker pa so trgi kriptovalut maja sprožili močan padec 12 se je trend začel obračati in od takrat je Ether premalo uspešen s strani 25%.

Nekateri bi lahko rekli, da gre za tehnično prilagoditev po močnem reliju. Čeprav to delno pojasnjuje potezo, izključuje nekatere ključne dejavnike, vključno s hitrim napredovanjem konkurentov omrežja pametnih pogodb in Bitcoinom, ki je prvič sprejet kot uradna valuta.

Cena etra / bitcoina po Binance. Vir: TradingView

Upoštevajte, kako je razmerje ETH / BTC se je 8. junija ponovno zbralo in doseglo 0. 77 kljub temu, da je ostala eterjeva cena 36% pod najvišjo vrednostjo in se giblje blizu 2 USD, 800. Da bi razumeli, kaj bi lahko vplivalo na razmerje, morajo analitiki ločeno analizirati gonilnike cen Ether in Bitcoin.

Mike Novogratz je bil v svojem intervjuju morda napačno interpretiran

Ether’s bull run je zaradi močnih pohval institucionalnih vlagateljev morda dobil dodatno nogo. Trgovci bi lahko izbrali občutek nujnosti, znan kot FOMO, in svojo izpostavljenost Bitcoinom takoj preusmerili k vodilnemu altcoinu.

Maja 13 je revija New Yorker objavila intervju z Mikeom Novogratzom, ustanoviteljem in izvršnim direktorjem Galaxy Digital. V pogovoru je Novogratz dejal:

“Kar naenkrat imate na Ethereumu približno hkrati decentralizirane finance in NFT-je, približno s divje pospešeno rast. ”

Novogratz je bil nato zaslišan, koliko višje lahko doseže Eter, na kar je odgovoril:

“Veste, nevarno je napovedovati najvišje točke. Toda ali bi lahko prišlo do 5 dolarjev, 000? Seveda bi lahko. “

Medtem ko bi ga imetnik Ethereuma morda razlagal kot napoved, bi ga drugi lahko razumeli kot divjo ugibanje, verjetno odvisno od splošnih razmer na kripto trgu.

Vendar približno teden dni kasneje je poročilo podjetja Goldman Sachs razkrilo, da je svetovna investicijska banka verjela, da ima Ether “velike možnosti, da bo Bitcoin prehitel kot prevladujoče skladišče vrednosti”. Zanimivo je, da je bil eden glavnih citatov v poročilu neposredno iz intervjuja Novogratza z New Yorkerjem.

Na vrhuncu je Binance Chain nadzoroval 40% volumna DEX

Medtem ko je Ethereum ohranil svojo 80% prevlado nad neto vrednostjo zaklenjeno v aplikacijah za decentralizirano financiranje (DeFi) je Binance Smart Chain (BSC) dosegel 40% tržnega deleža na borzah DEX.

Zamenjajte palačinke DEX dnevni volumen v primerjavi z vrhom 10. Vir: DeBank

Uspešna rast industrije DeFi in nezamenljivi trgi žetonov (NFT) povzročili intenzivno prezasedenost omrežja Ethereum in povišali povprečne provizije na $ 37 sredi maja. To ozko grlo je sprožilo izselitev dejavnosti v konkurenčna omrežja, PancakeSwap pa je bil v najboljšem položaju, da zajame ta tok.

Povezano: Evo, zakaj neki analitik pravi, da bo Bitcoin kratkoročno presegel Ethereum

Da bi se stvari poslabšale, so se pomembni projekti DeFi razširili na Binance Smart Chain, vključno z agregatorjem donosa Harvest Finance in decentraliziranim agregatom menjalnic 1inch. Vlagatelji so hitro ugotovili, da se lahko trend nadaljuje, saj je konkurenčno omrežje pametnih pogodb nudilo enostavno rešitev za dApps, ki iščejo cenejše alternative.

Nobena država ne sprejme ‘Ethereum standard’

Bitcoin je v preteklosti morda imel manjše rezultate 30 dni, ker ni uspel prebiti $ , 000 večkrat odpornost. Kljub temu pa je bil dosežen pomemben mejnik, ko je Salvador junija postal prva država, ki je Bitcoin postala zakonito plačilno sredstvo 12.

Potem ko je država Srednje Amerike sprejela zakon, je peščica drugih držav Srednje in Južne Amerike začela razpravljati o prednostih po podobni poti.

Ethereum izvaja prenovo, ki bo spremenila stopnjo izdaje in način, kako bodo podjetja plačana za zaščito omrežja z odmikom od modela Dokazilo o delu. Medtem Bitcoin skrbi, da je vsaka nadgradnja združljiva z nazaj, in ohranja svojo strogo monetarno politiko.

To je glavni razlog, da Ether v naslednjih letih ne bo presegel Bitcoina 12 mesecev ali vsaj do boljšega razumevanja, kako Prevlada pametnih pogodb v omrežju Ethereum.

Poklicni vlagatelji se za vsako ceno izogibajo negotovosti, trgi kriptovalut pa že predstavljajo veliko tega. Nobenega razloga ni, da bi institucionalni vlagatelji prezrli tveganja, medtem ko konkurenčna omrežja jedo kosilo Ethereuma.

Tu izražena stališča in mnenja so izključno stališča avtor in ne odražajo nujno stališč Cointelegraph . Vsaka naložbena in trgovinska poteza vključuje tveganje. Ko se odločate, morate izvesti lastne raziskave.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments