19.6 C
Ljubljana
Sunday, July 25, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Market novice 3 razlogi, zakaj se analitiki obračajo na Curve Finance (CRV)

3 razlogi, zakaj se analitiki obračajo na Curve Finance (CRV)

Pretrgani trgi po večjem umiku ponujajo dovolj časa, da opravijo raziskavo o kriptovaluti in najdejo trdne projekte z izboljšanimi osnovami, ki so pritegnili pozornost analitikov in lastnikov žetonov.

Eden od projektov, ki je vzbudil zanimanje mnogih, vključno z raziskovalci v podjetju Delphi Digital, je Curve Finance, decentralizirana menjalnica stabilnih kovancev, ki se osredotoča na zagotavljanje likvidnosti v verigi z uporabo naprednih krivulj vezav.

CRV / USDT 4-urni grafikon. Vir: TradingView

Trije razlogi, zakaj Curve DAO Token (CRV) pritegne pozornost analitikov, vključujejo privlačne donose, ponujene lastnikom žetonov, ki sodelujejo pri vlogi, konkurenca za vloge CRV na več decentraliziranih financah (DeFi ) platforme in zdrav zaslužek za protokol Curve kot celoto kljub upadu trga.

Priložnosti za donos privlačijo lastnike žetonov

Koreninski vir bikovskega vidika analitikov izhaja iz privlačnega donosa CRV pri vstavljanju žetona na platformo Curve in drugih protokolov DeFi.

Uporabnikom, ki se odločijo, da bodo svoje žetone vložili neposredno v Curve Finance, je na voljo povprečni APY v višini 21% in v zameno dobijo CRV (veCRV), ki mu je dodeljena z glasom, kar omogoča sodelovanje v glasovi, ki potekajo na protokolu.

CRV z zaklepanjem glasovanja uporabnikom omogoča tudi do 2,5-kratno povečanje likvidnosti, ki jo zagotavljajo na krivulji.

Količina zaklenjenih žetonov CRV prvotno naj bi protokol o upravljanju presegel skupno izdajo žetonov do konca avgusta 2022, vendar se je ta ocena od takrat premaknila naprej zaradi povečanja povpraševanja po vlogah CRV po ustanovitvi Convex Finance maja 2020.

Če se bo sedanji tempo nadaljeval, bo stopnja zaklepanja presegla izdajo do konca avgusta 2021.

Napovedano zaklepanje CRV pred in po konveksnem financiranju. Vir: Delphi Digital

To bi lahko vodilo do pritiska na dvig cene vozil, če bo dnevno povpraševanje še naprej naraščalo, medtem ko se razpoložljiva ponudba zmanjšuje, kar bo dolgoročne primere cena CRV.

Konkurenca za vloge CRV

Curve Finance se je pojavila kot ena izmed temelji na trgu DeFi zaradi njegove zmožnosti zagotavljanja stabilne likvidnosti v celotnem ekosistemu, hkrati pa imetnikom žetonov ponuja manj tvegan način za zaslužek.

Zaradi naraščajočega pomena sta se povpraševanje po CRV in upravljavska moč, ki je z njo povezana, povečala med platformami DeFi, ki so integrirale stabilnost likvidnosti Curve.

Dva največja kandidata za likvidnost CRV zunaj platforme Curve sta Yearn.finance in Convex Finance, ki skupaj nadzorujeta približno 29% trenutno obstoječe oskrbe z veCRV.

Konveksni vs Yearn veCRV imetja. Vir: Delphi Digital

Povpraševanje po več vlogah CRV je privedlo do bitke med tema dvema platformama, saj vsaka poskuša ponuditi najbolj privlačne spodbude za imetnike CRV, Convex pa trenutno ponuja APY od 87%, medtem ko hrepeni ponuja deležnikom vrnitev 45%.

Povezano: Pregled Altcoin: Stablecoin bazeni bi lahko bili naslednja meja za DeFi

Ta zahteva s platforme DeFi poleg protokola Curve Finance dodatno pritiska na krožno oskrbo s CRV in je še en podatek, ki ga je treba upoštevati pri ocenjevanju dolgoročnih napovedi za CRV.

Prihodki od zagotavljanja stabilne likvidnosti

Tretji dejavnik, ki pritegne pozornost analitiki je zmožnost protokola Curve ustvarjati dohodek na trgih bikov in medvedov, saj se povpraševanje po stabilni likvidnosti nadaljuje, ne glede na to, ali je trg gor ali dol.

Skoraj pozabljen! Čas razdeljevanja pristojbin je potekel. Posebna zahvala @synthetix_io za njihov odličen program za delitev honorarjev: skoraj $ 400 k je prišel iz njega! pic.twitter.com/pjF1UIFGiK

— Curve Finance (@CurveFinance) junij 17, 984

Po Delphi Digital:

“Krivulja je eden redkih protokolov DeFi, ki ima zaslužek (tj. Prihodek od protokola) z zdravim zaostankom 30 d P / E od ~ 39. ”

Poleg nadaljnje rasti prihodkov je stabilcoin komponenta Curve pomagala zaščititi platformo pred strmim upadom skupne vrednosti zaklenjen (TVL), viden na večini platform DeFi. Trenutno je krivulja 9 USD. 34 milijard TVL pomeni, da je protokol najvišje uvrščena platforma DeFi glede na TVL.

Skupna vrednost, zaklenjena na Curve Finance. Vir: Defi Llama

Odpornost protokola TVL v kombinaciji s sposobnostjo ustvarjanja prihodkov od vloženih sredstev in naraščajoča konkurenca za vloge CRV s strani integriranih platform DeFi so trije dejavniki, ki so pritegnili pozornost analitikov kriptovalut in bi lahko vodili k nadaljnji rasti protokola, osredotočenega na stabilcoin.

Tu izražena stališča in mnenja so izključno avtorjeva in ne odražajo nujno stališč Cointelegraph.com. Vsaka investicijska in trgovinska poteza vključuje tveganje, pri odločanju morate izvesti lastne raziskave.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments