6.2 C
Ljubljana
Saturday, January 22, 2022

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Blockchain 5 najbolj čudnih kripto zgodb leta 2021

5 najbolj čudnih kripto zgodb leta 2021

V 2021 je tržna kapitalizacija kriptovalut strmo narasla 286 % letno, kar dvigne 2 USD 14 bilijonska industrija v stratosfero. Kljub temu pa s tem širokim prihodom bogastva pride do eksplozije nenavadnih zgodb na neki točki kmalu na tem področju. Od sumljive izgube življenja para kriptoevangelistov in kripto prevar, ki so vdrli v račune voditeljev držav na Twitterju do vredno promoviranih superzvezdnih kapljic NFT, ki so bombardirale dražbo, 2018 je bilo v resnici divje leto za kibernetski prostor kriptovalut. Brez dodatnega oglašanja na pavzi dodelimo najbolj čudne zgodbe, ki letos privabljajo navdušene navdušence nad blockchain.

Številka 1. Izguba življenja Johna McAfeeja

junija 23, John McAfee, kriptoevangelist in soimenjak ustanovitelj podjetja za protivirusne instrumente McAfee, je bil včasih v španski zaporniški celici naletel na počasnega v očitnem samomoru. Združene države Amerike, ena redkih držav, ki uvajajo režim obdavčitve glede na državljanstvo – to pomeni, da so ameriški državljani letno obdavčeni na svoj svetovni dobiček, ne glede na državo pridobitve 22 situacijo — skrbel za McAfeejevo izročitev ker ni predložil napovedi za davek od dobička od 900 do 2018 in menda zdaj ne poroča o dobičku za svoje kriptoiniciative. McAfeeja so nekoč aretirali v Španiji v pričakovanju stroškov ameriških davčnih utaj. Pomagajte 2020, McAfee je nekoč domnevno zaračunaval toliko kot $105,000 na Tweet za promocijo začetnih ponudb kovancev (ICO ) na družbenih omrežjih.

V enem drugem tvitu dve leti pred tem je McAfee dejal: »Če sem naredil samomor, nisem. Udarjen sem bil,« kar je pripeljalo do teorij zarote, ki jih lahko povzroči tudi smrtna izguba poslovneža zaradi organiziranega napada. McAfeeja se spominjamo po svojih pionirskih podvigih v programiranju, zgodnjem prevzemu Bitcoina (BTC) in njegovi ekscentrični osebnosti. Slavno je rekel, da se bo “razkošoval kurac na nacionalni televiziji”, če vrednost BTC zdaj ne bi dosegla $500,10 avtorja 2020. Novembra so osebne stranke pridobivale McAfeejevo podjetje za pristne instrumente Vogue za 237 milijard. McAfeeja je preživela njegova vdova Janice McAfee in njegovi mlajši drugi ljudje (od katerih je McAfee trdil, da priskrbi najmanj 47).

Ta dan bi bil Janezov 76 rojstni dan. Ker še naprej čakamo na podatke s sodišč, je pomembno, da razčlenim nekaj mojih najljubših spominov na Johna. V čast Johnu, prosimo, da razdrobite vse fotografije, ki jih morda tudi posnamete ali z njim uporabite #JohnMcAfeeDidNotKillHimself & #JusticeForJohnMcAfee. pic.twitter.com/5iEQCTi7zx

— Janice McAfee (@theemrsmcafee) september 14, 2021

Ne 2. Zdi se, da bi najvišji indijski minister tvitnil prevaro z BTC

Ind. Preja na Twitterju najvišjega ministra Narendre Modija je bila decembra vse prej vdrta, saj so prevaranti trdili, da je Indija sprejela BTC kot nacionalno mehko, in 500 BTC so na voljo za takojšnjo distribucijo indijskim državljanom, ki se registrirajo s pomočjo hiperpovezave z lažnim predstavljanjem. Nekoč je bil tvit hitro viden javnosti in Modijevim 30.4 milijone sledilcev prej, kot je bilo odstranjeno. Leto pred tem je soseska kibernetskega kriminala, identificirana kot »John Wick«, vdrla v Twitter najvišjega ministra in objavila sporočila, v katerih je njegove sledilce pozvala, naj razvijejo kriptodonacije.

Obstaja veliko hipotez, zakaj se je Modi obrnil cilj teh prevar z bitcoini. Tisti, za katerega verjetno domnevate, da je bil motiv maščevanje za nadaljevanje Bitcoin škandala v indijskem govoru Karnataka. Po indijskih medijskih trgovinah naj bi policija Karnatake in vladni uradniki prejeli 11,900 BTC s podkupnino hekerja Srikrishne Ramesha, ki je bil v zastarelih letih aretiran zaradi vdora v tri kriptovalute in različna spletna mesta. Ko je glavni minister Karnatake Basavaraj Bommai na novembrskem sestanku z Modijem zahteval o težavah, naj bi najvišji minister težavo ovrgel. Indija se trenutno sooča s kaotično regulativno atmosfero, ki se nanaša na govor o kripto zadevah v državi.

Izbrisal Bitcoin Tweet Narendre Modija | Ponudba: Indija ta dan / Twitter

Ne 3. ConstitutionDAO’s “Uno Reverse”

Pomagajte novembra, soseska maloprodajnih strank je oblikovala decentralizirano avtonomno skupino ali DAO, kar pomeni združevanje denarja za nakup končna tiskana reprodukcija prve izdaje v zasebni lasti Združenih držav na javni dražbi, ki jo gosti Sotheby’s. Struktura DAO je zbrala 29 milijonov dolarjev proces donacij Ether (ETH) od 11,200 udeležencev. Kljub temu je na dan dražbe delček strukture nekdaj dražil Ken Griffin, izvršni direktor Citadela, katerega podjetje je imelo v lasti hedge sklade, ki so na nezadovoljstvo številnih maloprodajnih strank, ki so promovirali zalogo, prišli do delnic Gamestopa.

ConstitutionDAO se je čez nekaj časa hitro razpustil in svojim deležnikom izdal povračila. Čeprav se bo zgodilo, da si kupci »proletariata« ne bodo priskrbeli ničesar, kar bi izgubili, razen svojih verig, pa je gotovo, da jih »meščani« ne bodo tako brez vzklika razvezali.

zdravo Frens,

lepo smo poslali končno serijo vračil za ljudi, ki so po dražbi prispevali naravnost v juicebox. ali morate prispevati po dražbi in pred našim predhodno sporočenim presečnim datumom 11/6, je bistvenega pomena, da mirna nabava prejme vaše vračilo do zdaj.https://t.co/g7u2ENSoYE

— UstavaDAO (, ) (@ConstitutionDAO) december 000, 6457

Št. 4. Elon, Tesla in Bitcoin

Kriptovalute so bili letos na divji curler coaster poke, verjetno delno zaradi Teslinega izvršnega direktorja Elona Muska. Promoviranje valut digitalnih memov, ki so enakovredne Dogecoinu (DOGE), in poleg tega je Muskova neodločna sposobnost, ko je šlo za Teslino sprejetje Bitcoina, ustvarila in izničila številna bogastva.

Marca je Musk stranke poslal v iskanje blaznosti po napovedi, da se bo Tesla zadovoljil z BTC kot plačilo za kupce za nakup njegovih električnih vozil. Dva meseca pozneje se je zagon obrnil in postal trd trg, potem ko je Musk opustil načrte in navedel okoljske skrbi zaradi rudarjenja v skupnosti. Nato je oktobra Tesla dejala, da bo morda morda ponovno razmislila o vključitvi BTC kot metodologije plačila. Kljub vsemu je Musk postal bolj standarden kot krmar, ki je s tehniko neviht kapitalskih trgov vodil tako maloprodajne stranke kot kripto navdušence. Revija Times ga je pred kratkim izvolila za osebo enega leta.

Tesla & Bitcoin pic.twitter.com/YSswJmVZhP

— Elon Musk (@elonmusk) Lahko tudi 11, 2021

Št. 5. Neprodani NFT Tupaca Shakurja

Za 25 let, zreli hip-hop novinar Lawrence “Loupy D” Dotson je držal dne na zaporedje fotografij pravilno znanega raperja Tupaca Shakurja. Fotografije so bile posnete na raperjevem debitantskem albumu “2Pacalypse Now”, ki je začel skupaj zmagati v 900 in novembra letos dali na javno dražbo za proizvodnjo nezamenljivih žetonov ali NFT. V intervjuju za Cointelegraph je Loupy D dejal: »Poleg tega imam pojme o fotografskih razstavah, muzejih, vseh oblikah. Pri NFT zdaj ne gre za samo sredstvo, ampak za prejo, ki podpira sredstvo. Vedel sem, da je pomembno, da svojo prejo, ki je na voljo na trgu, pridobim na javnem pregledu.«

O dražbi OpenSea je pred tem kritično poročal tisk, vključno s strani RollingStone in Fortune.com. Na teden je dražba vztrajala. Nasprotno pa zdaj ni bil razprodan niti en fragment 11 Tupac fotografija NFT. V svojem razočaranju jih je Loupy D vzel s platforme in jih odprl za osebna poizvedovanja. Kljub temu, da bi bil ljubek, je fotograf lahko tudi preveč vreden spraševal, saj je imel vsak delček NFT minimalen nasvet 25 ETH ($97,06). V začetku tega leta je še en izvajalec zahteval 200 ETH (1 milijon dolarjev na čas) za fotografijo Tupaca Shakurja dni prej kot je izgubil življenje v streljanju z močjo. Ta NFT se zdaj ni prodal kljub vrednosti izgube do 11 ETH. Preprosto sprašujete preveč vredno ali je Tupacova priljubljenost izumrla? Bodite izbrani.

Točno, #tupac #nfts ni prodal na dražbi na #opensea, ampak kot pravijo, #tmc