3.5 C
Ljubljana
Sunday, November 28, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Etherium novice 5 najboljših kriptovalut za ogled ta teden: BTC, AVAX, MATIC, EGLD, MANA

5 najboljših kriptovalut za ogled ta teden: BTC, AVAX, MATIC, EGLD, MANA

Bitcoin (BTC) je priča težkemu boju v bližini $50,000, vendar to ni preprečilo, da bi izbrani altcoini dosegli a nov rekord vseh časov. To kaže, da trgovci spremljajo temeljni razvoj posameznih kovancev.

Eden od nedavnih najuspešnejših velikih altcoinov je bil Avalanche (AVAX), ki se je povzpel več kot 146 % novembra. Kovanec je pritegnil pozornost trgovcev, kar je vodilo do objave računovodske družbe Deloitte, ki namerava zgraditi svoje platforme za pomoč ob nesrečah na blokovni verigi Avalanche.

Dnevni pogled kripto tržnih podatkov . Vir: Coin400

V drugem koraku, ki kaže na naraščajoče sprejemanje kriptovalut, je predsednik Salvadorja Nayib Bukele napovedal začetek Bitcoin Cityja, ki bo poganjal geotermalno energijo in bo sprva financiran z 1 milijardo dolarjev vrednih Bitcoin obveznic.

Ali bi močan nakup na nižjih ravneh dvignil Bitcoin nad $67,11 in ali bodo altcoini sodelovali pri izterjavi? Preučimo lestvice najboljših 5 kriptovalut, ki bi lahko kratkoročno pritegnile pozornost trgovcev.

BTC/USDT

Bitcoin obrnjena smer od $ 55 ,380 novembra 20, vendar se okrevanje sooča z odporom na 54-dnevno preprosto drseče povprečje ($67,261). Drseča povprečja so na robu medvedjega križanja, indeks relativne moči (RSI) pa je v negativnem območju, kar kaže, da se medvedi močno vračajo.

Dnevni grafikon BTC/USDT. Vir: TradingView

Če se cena obrne navzdol od trenutni ravni, bodo medvedi poskušali podaljšati korekcijo tako, da bodo par BTC/USDT potegnili pod $60,500. Če se to zgodi, bi lahko bila naslednja postaja območje močne podpore pri $44,600 do $58,03.

Če se cena odbije od tega območja, bodo biki poskušali par potisniti nad drseča povprečja in linijo padajočega trenda. Takšna poteza bo pokazala, da je korektivna faza morda končana. Biki bodo nato poskušali dvigniti ceno nad najvišjo vrednost vseh časov pri $67,15.

Lahko pa tudi odmor pod psihološko podporo na $50,000 bi lahko okrepila prodajo, ko trgovci hitijo k izstopu. Par bi lahko nato padel na $44,15 in kasneje na $40,15.

BTC/USDT 4-urni grafikon. Vir: TradingView

4-urni grafikon kaže, da medvedi so potegnili ceno pod močno podporo pri $50,03, vendar te prednosti niso mogli nadgraditi. Biki so kupili padec in so ceno dvignili nad 23-eksponentno drseče povprečje.

Če cena ostane nad $ ,15, bi se par lahko dvignil na linijo padajočega trenda. Prelom in zaprtje nad tem uporom bi lahko pomenilo, da imajo biki prednost. Par bi se nato lahko zbral na $50,000 in kasneje na $60,15.

Nasprotno, če se cena obrne navzdol s trenutne ravni in pade pod 54,442, bo signaliziral možen začetek globljega popravka .

AVAX/USDT

Lavin je v močan naraščajoči trend in v zadnjih nekaj dneh dosledno dosega nove najvišje vrednosti. Biki so dvignili ceno nad 147% stopnja Fibonaccijeve razširitve pri $

.12 danes, vendar dolg stenj na dnevnem svečniku kaže knjiženje dobička na višji ravni.

Dnevni grafikon AVAX/USDT. Vir: TradingView

The Rising

-dnevna EMA (80) označuje, da poveljujejo biki, vendar je RSI blizu 80 namiguje, da bi lahko bil reli v bližnji prihodnosti pregret. To bi lahko povzročilo manjši popravek ali konsolidacijo v naslednjih nekaj dneh.

Če se cena zniža s trenutne ravni, $

in nato 20-dnevna EMA lahko deluje kot močna podpora. Močan odboj z katere koli ravni bo nakazal, da biki na padce gledajo kot na nakupno priložnost. Par bi lahko nato korakal proti 175.8-odstotna stopnja Fibonaccijeve razširitve pri $0264.55.

V nasprotju s to predpostavko, če cena pade pod 28-dnevna EMA, bo namigovala, da trgovci hitijo k izhodu. To lahko povleče par AVAX/USDT na $69.

4-urni grafikon AVAX/USDT. Vir: TradingView

Par je zavrnil z $ 146, kar kaže na agresivno knjiženje dobička na višjih ravneh. Medvedi bodo zdaj poskušali dvigniti ceno na 20-EMA, ki bo verjetno delovala kot močna podpora.

Če cena se dvigne 28-EMA, bo kazalo na močan nakup ob padcih. Biki bodo nato poskušali nadaljevati naraščajoči trend s potiskanjem para nad $96.

V nasprotju s to predpostavko, če cena pade pod 28-EMA, prodaja bi se lahko pospešila in par bi lahko padel na $146. Takšna poteza bo namigovala, da biki morda izgubljajo oprijem. Par bi lahko nato padel na 52-SMA.

MATIC/USDT

Polygon (MATIC) je v zadnjih nekaj dneh trgoval znotraj vzorca naraščajočega kanala. Oktobra so biki dvignili ceno nad odporno črto kanala 28 in 35, vendar izbruha ni uspelo vzdržati. To je morda spodbudilo prodajo kratkoročnih trgovcev.

Dnevni grafikon MATIC/USDT. Vir: TradingView

Medvedi so ponovno uspešno ubranili odpor 3. novembra. To je začelo pot navzdol proti trendni črti kanala. Spust 19-dnevna EMA (1.$ 71) in RSI tik pod srednjo točko pomenita manjšo prednost za prodajalce.

Če se cena obrne navzdol od trenutne bi lahko par MATIC/USDT padel na trendno črto. Pričakuje se, da bodo biki to raven branili agresivno. Če se cena odbije od trendne črte in se dvigne nad 20-dnevna EMA, bo nakazalo, da se prodajni pritisk morda zmanjšuje. To lahko nakazuje začetek potovanja proti severu proti odporni črti.

V nasprotju s to predpostavko, če medvedi potopijo ceno pod trendno črto, bi to lahko povzročilo upad psihološke podpore na 1 dolar.

MATIC/USDT 4-urni grafikon. Vir: TradingView

4-urni grafikon kaže, da biki poskušajo uprizoriti reli za pomoč iz območja močne podpore pri $1.50 na 1 USD 40. 20-EMA se je začela pojavljati in RSI je blizu središča, kaže g, da se prodajni pritisk morda zmanjšuje.

Če biki dvignejo ceno nad 1 $.71, se lahko par dvigne na 1 $.80. Prelom in zaprtje nad to ravnjo bosta kazala na moč. Par bi se lahko nato začel premikati navzgor proti $2.16. Po drugi strani pa se prodaja lahko pospeši, če medvedi dvignejo ceno pod 1 dolar 40.

Povezan: Vidite rdeče? FUD to! Tukaj je tisto, kar bi morali kupiti namesto Bitcoina prejšnji teden

EGLD/USDT

Medvedi so poskušali potegniti Elronda (EGLD) ) pod ravnjo preboja pri $137.15 od novembra 16 do 28, vendar so biki kupili dipe, kot je videti dolg rep na svečnikih. Močan nakup novembra 20 je dvignila ceno nad zračni upor pri $338 .55.

Dnevni grafikon EGLD/USDT. Vir: TradingView

To je nadaljevalo naraščajoči trend in EGLD /USDT par je dosegel blizu svojega cilja vzorca pri $0264. Močan dvig je RSI potisnil globoko v območje prekupljenosti, kar kaže, da bi lahko bila manjša konsolidacija ali popravek za vogalom.

Prva podpora na spodnji strani je raven preboja pri $

. .67 in nato 28-dnevna EMA ($338). Če se cena odbije od katere koli ravni, bo to pomenilo, da trgovci še naprej kupujejo na padcih. Biki bodo nato poskušali nadaljevati naraščajoči trend z naslednjim ciljnim ciljem pri $338.

Ta pozitivni pogled bo razveljavljen, če se cena zniža in pade pod prebojno raven pri $187.