2.5 C
Ljubljana
Saturday, November 27, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Market novice 5 razlogov, zakaj so igralna gospodarstva, ki temeljijo na blockchainu, prihodnost

5 razlogov, zakaj so igralna gospodarstva, ki temeljijo na blockchainu, prihodnost

Kdor še ni živel pod skalo, se verjetno zaveda, da je igralniška industrija popolnoma razpadla. To je ena od industrij, ki je imela koristi od COVID- pandemija v veliki meri.

Kljub temu se povprečni vlagatelj morda ne zaveda naslednjih številk rasti:

 • Globalni trg iger na srečo je trenutno vreden 180 milijarda dolarjev — najhitreje rastoče oblika zabave po vsem svetu. Za referenco, svetovna filmska industrija je vredna $60 milijarde in vsi severnoameriški športi skupaj znašajo 40 milijard v smislu letnih prihodkov.

Globalna igra tržni prihodek. Vir: Bloomberg, Pelham Smithers, GamingScan.com

 • Strokovnjaki napovedujejo, da se bo število spletnih streamerjev spletnih iger povečalo na milijardo za 2025 — danes eden od devetih ljudi.
  • Tri izmed štirih najbolj gledanih športnih dogodkov v Združenih državah Amerike v 715 niso bili niti tradicionalni športni dogodki. Bili so e-športni dogodki. Na primer, prvenstvo League of Legends je imelo milijon več ogledov kot prvenstvo AFC in 42 milijon več ogledov kot nogometno prvenstvo NCAA.
  • Gledalci ESports v Združenih državah. Vir: MBA@Syracuse

   • Travis Scott je aprila lani nastopil v živo na priljubljeni igralni platformi Fortnite. Prejeto .3 milijone ogledov in prinesel Scotta več kot $20 milijonov na TechCrunch in GamesIndustry.biz.
   • Kaj se torej tukaj dogaja in od kod ta rast?

    Veliko tega lahko pripišemo preprosto porastu tehnologije in eksponentni rasti. Tehnologija še naprej preoblikuje, kako komuniciramo, kako sestavljamo, kako ustvarjamo in porabimo informacije, kako prenašamo vrednost in kako oblikujemo spletne skupnosti.

    Howard Shultz, nekdanji izvršni direktor Starbucksa, je populariziral idejo »tretjega fizičnega prostora« s svojim konceptom kavarne. Njegovo prepričanje je bilo, da ljudje potrebujejo »tretji prostor«, da se zberejo zunaj pisarne in doma. Starbucks je bil odgovor.

    Vidimo, da se ta isti koncept danes pojavlja med mlajšimi generacijami. Le da je novi skupni prostor digitalen in se imenuje metaverse. Otroci se danes vse pogosteje družijo tukaj. Tja gredo, da se pogovarjajo s prijatelji. poslušajte glasbo ali igrajte video igre. To si lahko predstavljamo kot naslednjo ponovitev digitalnih skupnosti: klepetalnice AOL, nato Myspace. Facebook in končno metaverse.

    Zdaj imamo koncerte v metaverse. Burning Man je bil digitaliziran. In šele začenjamo.

    Zgodovina iger na srečo

    Prve video igre so izšle v poznih 60 — preprosta teniška igra, podobna pongu. Kasneje je bil Atari izumljen leta 1977. Nintendo je začel izdajati priljubljene igre v začetku ’73 z Mario Bros, The Legend of Zelda, Donkey Kong itd.

    Pomembno je omeniti, da se je poslovni model z leti bistveno spremenil. Včasih smo plačevali $38 za igro na, na primer, GameStop, in smo šli. To je bil enkraten strošek z neomejeno igro. Igre so bile izdane na podoben način, kot bi se promovirali in izdajali hollywoodski filmi. 90 % prihodkov bi prišel v prvih dveh tednih.

    Ta model je zdaj na voljo. Model freemium je na voljo. Uporabniki igrajo brezplačno in jih spodbujajo k nakupom v igri za nadgradnjo spretnosti, oblačenje avatarjev, nakup orožja, izboljšanje animacij itd. To danes vidimo na Robloxu, Fortniteu in drugih priljubljenih igrah.

    To je veliko bolj donosni model za izdelovalce iger, saj ohranja njihove uporabnike vključene in se vedno nadgrajujejo, da tekmujejo s prijatelji. Premikamo se v svet, kjer se socialno signaliziranje pojavlja med mlajšimi generacijami v metaveslju prek avatarja v igri, orožja, ki ga imajo, in preobleke, ki jo imajo. Dobrodošli v prihodnosti.

    Zakaj se bo igranje iger premaknilo na verige blokov