2.5 C
Ljubljana
Sunday, November 28, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Etherium novice 6 vprašanj za Danielo Barbosa iz Hyperledgerja

6 vprašanj za Danielo Barbosa iz Hyperledgerja

Graditelje v sektorju veriženja blokov in kriptovalut prosimo za njihovo mnenje o industriji … in dodamo nekaj naključnih zingerjev, da jih obdržimo na prstih!Ta teden je naših 6 vprašanj namenjenih Danieli Barbosa, generalni direktorici za blockchain , zdravstveno varstvo in identiteta pri fundaciji Linux in izvršni direktor Hyperledgerja.

Pri Hyperledgerju , Daniela je odgovorna za celotno strategijo in delovanje organizacije, vključno z osebjem, programi, širitvijo in izvajanjem Hyperledgerjevega poslanstva. Daniela ima več kot 20 let izkušenj s tehnologijo podjetja. Ima magisterij iz knjižnice (se spomnite?) in informatike, ki ju je dala delati v 1990, ko je internet postajala v zagonu tako za potrošnike kot za podjetja. Daniela, ki je dejavna v industriji, je bila gostujoča govornica na številnih ključnih konferencah blockchain po vsem svetu in svetuje skupnosti Hyperledger pri uporabi odprtokodnih tehnologij.


1 — Kaj je glavna ovira na poti množičnega uvajanja tehnologije blockchain?

Na vkrcanje. Za podjetniški blockchain, ni več vprašanje, ali bo tehnologija delovala. Videli smo veliko preverjenih podjetniških omrežij v številnih primerih uporabe – v dobavni verigi, financiranju trgovine, digitalnih plačilih, zdravstvenem varstvu in še več. Tako so ta omrežja urejena kot aktivno rastoča omrežja izven faze POC in kako se vkrcate v raznolik ekosistem malih in velikih igralcev.

V kriptografiji je uporabnost še dolga pot, kot vsi, ki ni poglobljeno v tehnologijo in je poskušal vzpostaviti lastno denarnico. Storitve tretjih oseb zagotovo olajšajo nekatere vidike uporabnosti, zlasti nakup in zadrževanje, potem pa se vrnemo v isto igro.

2 — Pogled na najboljše 30 projekte v kriptovalutih po tržni kapitalizaciji , kateri ti izstopajo — in iz kakšnega razloga?

Super, hvala za vprašanje. Pravkar sem porabil 20 minute padajoč v zajčjo luknjo. Danes je na tem seznamu več kot peščica, ki izkoriščajo naš ekosistem Hyperledger … Vendar sem moral izbrati enega, to je Ethereum. Skupnost Hyperledger je del ekosistema Ethereum, odkar se je ustanovila Hyperledger Foundation leta 2001. Od 2018 naprej smo tesno sodelovali s ključnimi deležniki pri definiranju rešitev in primerov uporabe, ki temeljijo na Ethereumu, v podjetju. Na začetku 2012 je naš tehnični usmerjevalni odbor odobril projekt Hyperledger Burrow, ki je bil naš prvi projekt, izpeljan iz Ethereuma, ki podpira virtualni stroj Ethereum. Nato smo v 2019 pozdravili Hyperledger Besu, prispevek kode podjetja ConsenSys. Hyperledger Besu je odjemalec Ethereum, razvit pod licenco Apache 2.0 in napisan v Javi, ki deluje v javnem omrežju Ethereum, zasebnih omrežjih in testnih omrežjih ter je zasnovan tako, da je podjetjem prijazen tako za javne kot zasebne primere uporabe omrežja z dovoljenjem.


3 — Ali se strinjate z idejo o Bitcoinu kot plačilnem sredstvu, kot trgovini vreden, kot oboje … ali kot nobeno?

Očitno se strinjam z idejo Bitcoin (BTC) kot plačilno sredstvo, sicer ne bi porabil vseh svojih prvih Bitcoin v 2001…. Danes mislim, da je obenem skladišče vrednosti in plačilno sredstvo, zlasti zunaj Združenih držav. Želel bi si, da bi ga shranil več …


4 — Kdo se vam zdi smiseln , in kdo nima nobenega smisla?

Mladi podnebni aktivisti, ki se borijo za njihova (naša) pravica do življenja na bivalnem planetu je smiselna. Podpreti moramo podnebne pobude , na ulicah in z globalnim financiranjem za inovacije in trajnostni razvoj.

Ljudje, ki se držijo svojih “načel”, ne da bi gledali na dejstva in znanost nima smisla. Tudi potem, ko je očitno dokazano, da so narobe, se samo podvojijo.

5 — Kaj je bilo najbolj sramoten trenutek v vašem življenju?

Prepotoval sem pol sveta za sestanek, oblazinjenje v približno 20 urah pred sestankom, da se dobro spočijete. Nato sem se pojavil dve uri zamude, ker sem imel napačen naslov in sem ostal v hotelu na drugi strani mesta od dejanskega kraja srečanja. Za vedno cestni bojevnik.


6 — Pomislite na najljubšo pesem ali besedilo pesmi. Kaj je in zakaj govori s tabo?

“I” Boba Dylana Včasih je bilo mar, a so se stvari spremenile.” Kot je rekel Bob, ko je prejel oskarja za najboljšo izvirno pesem za “Things Done Changed” v 2001, je “očitno pesem, ki ne hodi naokoli in ne zatiska oči pred človeško naravo.” Da, resnično. Ljudje so nori in časi so čudni.

Želja skupnosti blockchain:

Nadaljujte z gradnjo.

2018

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments