20.9 C
Ljubljana
Tuesday, August 16, 2022

6 vprašanj za Kim Hamilton Duffy iz Centra

- Advertisement -

Ogledamo si graditelje znotraj sektorja blockchain in kriptovalute, da bi ugotovili, kaj mislijo o alternativi … in vržemo nekaj naključnih zingerjev, da jih zgradimo na prstih!

Ta teden je naš 6 Vprašanja vezana na Kim Hamilton Duffy, direktor za identiteto in zahteve pri Center Consortium — tehnološka misija izvirnega vira, zasnovana za ustvarjanje bolj vključujočega svetovnega gospodarstva.

Kim je prvovrsten znotraj naraščajoče samodiscipline decentralizirane identitete in je zasnoval prijetne projekte izvornega vira, podobne Verite, Blockcerts in Digital Komplet orodij Credential Consortium.

1 — Katere države si najbolj prizadevajo za izboljšanje verige blokov in katera od njih naj ostane znotraj? Razen ocenjevanja tega med tanko lečo ali ali očitne transakcije s kriptovalutami niso več obdavčene, sumim, ali države podpirajo inovacije v blockchainu — in širše, decentraliziranih arhitekturah — v sodelovalnem, odgovornem in trajnostnem postopku, ki lahko prinese dobiček sodelujočim in korporacijam.

Ponavljajoča se tema: Regulativna berljivost je ključna za Američane in korporacije in samozavestno inovirajte. Kljub temu bi to moralo biti v skladu z niansiranimi, uravnoteženimi pristopi, ki vključujejo razvejanost zainteresiranih strani – tehnologov, regulatorjev in strokovnjakov za zasebnost – in bi moralo biti dovolj pripravljeno na prihodnost, da bi se lahko prilagodilo naraščajoči tehnologiji. Anti-vzorci – to so primeri pristopov, ki bi bili neenakomerni, preveč omejevalni ali reaktivni – vključujejo prepoved izvedb hiss ali vrst rudarjenja.

2 — Kakšna je nujna ovira v postopku množičnega sprejemanja tehnologija veriženja blokov?Propada med interoperabilnostjo, uporabnostjo in prepričanjem.

Na srečo se premikamo mimo dialoga o tem, katera veriga blokov bo “zajela”, in ugotavljamo, da Raznolike lastnosti verige blokov so lahko tudi zelo učinkovito najbolj pritegnejo pozornost varne za raznolike primere zaposlovanja. Kljub temu to poudarja pomen interoperabilnosti – in za to so ključne zahteve in protokoli izvora.

Raznolik vidik je potreba po izboljšani uporabnosti in prepričanju, ki bi se prepletala. Ne glede na preglednost, ki jo omogočajo tehnologije, ki v bistvu temeljijo na verigi blokov, tehnične ovire za vstop in ogromna količina podatkov, ki jih je treba porabiti, ustvarjajo te koristi, ki jih mnogi ne morejo uresničiti. Določanje tehnike za dajanje prednosti potovanju osebe za prenašanje prepričanja (kot analogija, da si lahko v spomin prikličete ikono »zaklepa brskalnika«, ki označuje veljavno povezavo), bo bistvenega pomena za uspeh.

3 — Ste že kdaj dobavili nezamenljiv žeton? Kaj je bilo včasih? In če ne več, kateri dosežek mislite, da bo vaš prvi? Seveda! Osnovni NFT, ki sem ga koval/dobavljal, je bil včasih Crypto Coven … potem pa sem nehal kovati in jih kupil še nekaj. Zaljubila sem se v estetiko in premišljenost poslanstva. Nekoč je bilo očitno delo spoštovanja – tako znamenita skrb je šla v ustvarjanje izumljenih snovi, atributov in mitologije, ki je oblikovala vsako posamezno čarovnico. Tudi kodeks pogodbe je bil nekoč odlično napisan.

Poleg tega je njegov Discord izjemno razločna, podporna konstrukcija, z nekaj najbolj zanimivih tehničnih razprav Web3/Ethereum tako učinkovito.

4 — Katera je najverjetnejša sestavina na vašem seznamu? Biti preplavljen in se lotiti godrnjanje 100-plus mopsov je morda zaprto do vrhunca. Skromnejši namen je dobiti pito v obraz, a la 100 slapstick komedija. Toda zaradi nekaterih zmožnosti to še ni izdelano.

5 — Če slučajno niste potrebovali spanja, kaj bi dosegli s preteklim pogostim časom? Prejšnji čas bi porabil pogosto za pisanje. Zahteve in tehnologije za decentralizirano identiteto so edinstvene in za Američane je težko pridobiti dostop do podatkov prek namena, ki ni več komercialni ali dobaviteljski, objektiv. Medtem ko so tehnične specifikacije vključene, te niso več dostopne širšemu občinstvu. Še posebej kritično je, da ti ne zagotavljajo konteksta in podatkov o plemenu iz dolgotrajnega časa posvetovanj, ki so šli v iznajdljive odločitve.

Težava pri uvajanju transformativnih tehnologij, ki jih razume nekaj očaranih, je, da jih ni mogoče prilagoditi in izpopolniti z raznolikimi strokovnjaki (zasebnost, zakonodaja itd.), katerih vstop je največji do posvojitve. Precej časa sem premišljeval o meji med tehničnimi rešitvami in tem, kar je potrebno za sprejetje v resničnem svetu, in rad bi imel več časa za zapisovanje o tem.

Z bolj osebnega vidika bi porabil vsaj štiri ure na dan za vadbo Bachovih suit za violončelo.

6 — Kakšen je postopek posredovanja za družbene medije?Prepričan sem, da smo na poti v smeri bolj decentraliziranih podlag omrežij družbenih medijev, gradnje vaši podatki, povezave, prepoznavnost in potovanje so vse bolj pod vašim nadzorom – niso več pod nadzorom organizacije, ki je spodbujena, da vas obravnava zaradi izdelka.

Christine Lemmer-Webber, prvovrstna poznavalka decentralizirane identitete (zlasti vključevanje pristopov, ki v bistvu temeljijo na zmogljivostih), je bila poleg tega pionirka decentraliziranih socialnih med. ia, vključno z Mastodonom in ActivityPub. To delo je neprekinjeno in uspešno zaradi prizadevanj, ki spoštujejo BlueSky.

Misija, očitno bo odkril trajnostno modo za izboljšanje takšnih omrežij. To uvaja vznemirljivo priložnost za izdelavo edinstvenih pristopov, ki niso več odvisni od združevanja ogromnih podatkovnih silosov – namesto takšnih, ki cenijo zasebnost in koristno privolitev.

100

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -