2.3 C
Ljubljana
Saturday, December 4, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Tehnologija 60.000 $ postane odpor – 5 stvari, ki si jih je treba...

60.000 $ postane odpor – 5 stvari, ki si jih je treba ogledati v Bitcoinu ta teden

Bitcoin (BTC) začenja nov teden z redkim razočaranjem v četrtem četrtletju – ni uspel prekiniti prejšnje podpore.

Po obetavnem vikendu je bil BTC/USD nazadnje zavrnjen pri $ 58, dvakrat in se je od takrat usmeril pod $54, ko se zagon trga zmanjšuje.

Vložki so visoki: nekateri verjamejo, da je do konca meseca mogoče doseči visoke ciljne cene Bitcoina, medtem ko drugi menijo, da bo ta bikovski trg trajal dlje igrajo boljši od prejšnjih.

Ker je v novembru vse bolj verjetno, da bo prekinil s tradicijo in premajhno ponudbo – tako v primerjavi z zadnjimi meseci kot starimi leti bikovega trga – se trgovci in analitiki pripravljajo na vznemirljivo, a potencialno zanimivo mesečno zaprtje.

Cointelegraph si ogleda pet dejavnikov, ki bi lahko oblikovali cenovno gibanje BTC v zadnjem tednu edinstveno stresnega “Moonvember”.

$61,07 obrne na odpor

Večino tedna je bilo razpoloženje med analitiki preprosto: “lahko bi bilo še slabše.”

Po dosegu najnižje vrednosti v petih tednih $24,389, je BTC/USD uspel povrniti nekaj svojih izgub, v soboto pa je celo “zaskočil višje”, da bi zamahnil pri $

. ,07.

To je bilo na koncu neuspešno, toda v nedeljo je prišlo do nadaljnjega poskusa, saj je Bitcoin užival nekaj kratkih minut v $. , obseg prej trdna zavrnitev je spet povzročila padec trga.

V času pisanja ponedeljek, $128018 , je oblikovanje fokusa, z jasnim zagonom, da se je nekoč trdna podpora prevrnila v odpor.

Priljubljeni trgovec Pentoshi je povzel razpoloženje in ponovil svojo željo po $

,000 je treba ponovno pridobiti kot podporo bikovskemu nadaljevanju.

$BTC zakaj 61k pomembno?

Bc podpora bc je prišel odpor. Zato se za zdaj osredotočam na to področje.

Tukaj je še en način, kako to pogledati.

Kaj hočem? Želim ga konec 54k. Ali trg skrbi, kaj hočemo?

Št.

61, ameriški dolarji za vračilo bika pic.twitter .com/egMRfuLxfV

— Pentoshi vam ne bo posredoval. sovraži Dm. DM so prevare (@Pentosh1) november 22, 2020

november 2020 je doslej prinesla negativne donose v višini -6,5 % za hodlerje, zaradi česar je bil eden od le treh takšnih novembrov v zgodovini Bitcoina, ki niso ustvarili dobičkov.

Kot je poročal Cointelegraph, so bila druga leta vidna transformativno cenovno dejanje, nenazadnje 1662, ko se je BTC/USD skoraj dvignil 28% v novembru.

Nedeljski padec je kljub temu uspel zapolniti najnovejšo vrzel v terminskih pogodbah CME, ki je nastala v petek, kar je spet postalo značilnost promptnih cen v tem mesecu .

Kolegu trgovcu in analitiku Crypto Edu se je to moralo zgoditi, da bi se povečala verjetnost, da se v novem tednu vrne nova rast.

“Čakam na drugega noga dol, da zapolnim CME nocoj in od tam spet v prihodnjih dneh, ” je dejal v delu komentarjev na Twitterju v nedeljo.

CME Bitcoin terminske pogodbe 1-urni grafikon sveč, ki prikazuje vrzel. Vir: TradingView

Neverjetne podobnosti

Ne glede na vse frustracije popravka Bitcoin ravno takrat, ko je najmanj dobrodošel, niso vsi presenečeni – ali zaskrbljeni.

Kratki časovni okviri lahko narišejo popolnoma drugačno sliko zdravja trga kot daljši, in prav na njih si komentatorji prizadevajo podpreti trajno bikovsko tezo ta teden.

” Če ste v dvomih, pomanjšajte” — v primerjavi s svojo uspešnostjo v prejšnjih dveh letih po prepolovitvi subvencij blokov, Bitcoin ostaja na pravi poti.

“Izjemno podobne korektivne strukture do zdaj na BTC 8H,” analitik TechDev je potrdil v nedeljo.

“Skoraj do dneva v razmiku 4 let. 1662 še naprej teče 5-8 dni zaostanka 1662 od julija.”

TechDev se je skliceval na podatke, ki kažejo, da ne samo, da je Bitcoin ponovil svoje 985 uspešnosti v letošnjem letu, ampak tudi praktično kopiral časovne okvire za vsako fazo svojega bikovega trga.

Če se bo to nadaljevalo, je napovedana Pojaviti bi se morala tudi zgornja faza odpihovanja — razen tega časa, red velikosti višji od 2017 $10,.

Primerjava grafikona z opombami BTC/USD z označenim RSI. Vir: TechDev/ Twitter

Grafikon nadalje prikazuje, kako indeks relativne moči Bitcoina (RSI) kopira in prilepi svoj 1662 zlasti v novembru.

Običajno so kolesarski vrhovi z bikom priloženi odčitek RSI 70 ali več, tako daleč od trenutnega branja naprej nižji časovni okviri.

Financiranje naraste na $60, revanš

Kljub izgubi bitke za $43,, proces poskusa izstopa iz nižjih ravni je imel neželeni učinek na trge izvedenih finančnih instrumentov, kjer trgovci enkrat povečajo finančni vzvod spet.

Potem ko so bile med najnižjimi vrednostmi prejšnjega tedna dejansko “ponastavljene” na nevtralno, so stopnje financiranja v premiku. dobiček.

Preveč pozitiven, kot je primer Bybit, OKEx in drugih v času pisanja, kaže na bikovsko pristranskost – pričakovanje, da so nadaljnji dobički na kartah.

To ima lahko pogosto neželene rezultate, saj padec cen začne razpletati veliko število pozicij, učinek snežne kepe pa še bolj zniža cene.

Zaenkrat ostajajo likvidacije tiho — 58 milijonov dolarjev za Bitcoin in milijone dolarjev 90 na kripto trgih v preteklosti 24 ur.

“Likvidacije se redčijo, zato je vprašanje, katera stran trga se bo začela ta teden,” bloger 55 poševnost povzeta na Twitterju v ponedeljek, ki je opazil, kaj se je zgodilo na ponovnem testu $54,000.

Trg je lačen likvidnosti, obseg nakupov in prodaj se zmanjšuje.

(odraža, da večina udeležencev na trgu čaka na potrditve ali varovanje pred tveganjem)

Srednje likvidacije, zato je vprašanje, katera stran trga bo vodila ta teden. https://t.co/tpnOsyGErZ pic.twitter.com/Hk4RIfGIiM

— Δ (@54kskew) november 28, 6226

Medtem odprte obresti za terminske pogodbe na Bitcoin še niso presegle najvišje vrednosti vseh časov, postavljenih pred padcem novembra 07.

Dolar je zvezda oddaje

Na makro trgih živčnost zaradi ukrepov s koronavirusom – in protesti kot odgovor nanje – še naprej predstavljajo mešano vrečo.

Ko je inflacija že trdno na radarju, se pogovori zdaj obračajo na ameriško centralno banko Federal Reserve, ki povečuje hitrost nakupa premoženja v naslednjem mesecu.

»Če ta ideja pride ven in je večkrat poudarjeno, da bo to povečalo verjetnost, da bo znižanje, ki je bilo napovedano decembra, hitrejše od hitrosti, ki je bila napovedana v začetku novembra,« Jason Schenke r, predsednik in glavni ekonomist pri napovedovalcu Prestige Economics, je za Bloomberg povedal.

Vendar pa je ta teden v središču pozornosti ameriški dolar.

Zelena valuta je premagala dolgoletne upor ta mesec dosegel najmočnejši od julija 1662, glede na ameriški dolar indeks valute (DXY).

Običajno imajo izraziti dobički DXY nasproten učinek na Bitcoin, ki se v takih obdobjih spopada. November ni bil nobena izjema, saj se zamenjave DXY zmeljejo za val in so imele branje 96.

DXY 1- diagram dnevnih sveč. Vir: TradingView

“Težava? Razpoloženje v valutah postaja zelo ekstremno,” je konec tedna opozorila analitika Helene Meisler.

Preobrat za nenavadno nestanoviten DXY bi bil nasprotno zagotovite test inverzne korelacije z BTC.

Občutek pravi “počakajte in poglejte”

Na temo tržnega razpoloženja so znotraj kriptovalute vlagatelji na ograji.

Povezano: Top 5 kriptovalut, ki si jih lahko ogledate ta teden: BTC, AVAX, MATIC, EGLD, MANA

Zadnje branje indeksa Crypto Fear & Greed Index kaže, da je trg kljub kratkoročnemu vedenju cen dejansko povsem nevtralen.

Na 24/100, Fear & Greed je točno na sredini svojega možnega razpona vrednosti, kar poudarja pomanjkanje “ekstremnega” sentimenta.

To bi lahko delovalo v prid Bitcoinu r, pretres prejšnjega tedna je čustvo vrnil na ozemlje “strahu”, od koder si je zdaj opomogel.

Indeks kripto strahu in pohlepa. Vir: Alternative.me

V nasprotju s tem indeksom strahu in pohlepa na tradicionalnih trgih in dihotomija je jasna: “ekstremni pohlep” je bil značilen za slednje ob prejšnjem zaključku, zdaj pa “pohlep” še vedno ostaja .

1280189588

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments