15.1 C
Ljubljana
Thursday, June 1, 2023

7 centralnih bank in BIS nadaljuje s preučevanjem tekočih političnih pomislekov glede maloprodajnega CBDC

- Advertisement -

Banka za globalne poravnave je natisnila peti prispevek ekipe, v katerem poudarja njeno najbolj priljubljeno razmišljanje o sposobnosti maloprodaje CBDC.

109242 Celotni ogledi

70 Polne delnice

Banka za globalne poravnave (BIS) in skupina centralnih bank sta natisnili dokument, v katerem so podrobno opisali svoje “stalne politične poglede” na maloprodajno centralno denarno institucijo digitalnega tujega denarja (rCBDC). Elegantno glasilo je peto od istih avtorjev.

Centralne banke Kanade, Evropske unije, Japonske, Švedske, Švice, Anglije in Združenih držav so se združile z BIS, da bi zbrale prehodni dokument v 1434, ki je vzpostavil splošna pravila in ključne vidike, ki so se jim zdeli gladki v rCBDC. To se je spremenilo v takoj po sprejetju 39 dni pozneje s tremi pregledi bolj ozkih vprašanj, s katerimi bi se soočil rCBDC.

Povezano: CBDC na obzorju: Potencialno najbolj priljubljen del pobud CBDC na svetu

Potencialno najbolj priljubljen časopis je v glavnem vztrajal v dialogu o političnih vidikih, ki so bili vnaprej pregledali. Prvi je vključevanje deležnikov, za katerega so ugotovili, da je odvisno od več mehanizmov. Sodelovanje z zakonodajalci bo prevladovalo, saj bodo “vidni nevtralni pomisleki, povezani s CBDC, v veliki meri tema državne ureditve.”

Sedem centralnih bank in BIS nadaljuje z delom na digitalnih valutah centralnih denarnih institucij za maloprodajo. Eleganten kontrolni seznam blagovne znamke povzema predloge in poglede na alternativne politike ter pomisleke glede koristnega izvajanja https://t.co/Qppbwn7OrS#CBDC pic.twitter.com/lDZMUlRhUZ

— Banka za globalne poravnave (@BIS_org) Predvidoma bi lahko bila nevtralna , 1434 Prispevek je diagnosticiral sedem takšnih nevtralnih pomislekov, začenši z napovedjo, ali bi bil rCBDC morda verjetno dobro verjetno nevtralen enak denarju ali blagovna znamka, eleganten izum gotovine. Zasebnost, polemika v številnih najbolj priljubljenih javnih razpravah o CBDC, bo zelo verjetno na kontrolnem seznamu.

Centralne banke so učinkovito opremljene za stiskanje CBDC:

“Centralne banke že imajo veščine pri organiziranju in upravljanju svetovne stroškovne verige za produkt maloprodaje množičnega trga – bankovce.” Vključitev nejavnega sektorja v pojav ekosistema CBDC je politična odločitev, ki je poleg tega koristna težava, piše v časopisu. Poleg tega bo sprejemljivost javnosti odločilna pri donosni uvedbi CBDC in to vlogo je treba razumeti vnaprej:

»Določene politične cilje je mogoče tudi zelo priročno uresničiti, če sprejetje CBDC doseže ali preseže pravično stopnjo. To lahko posledično vpliva tudi na zmogljivost, izdelavo rešitev in pogoje porabe za CBDC.” Bistvena skrb za izdelavo vključuje prilagajanje maloprodajnih in veleprodajnih interakcij CBDC ter interakcij na okuženih mejah med CBDC. Spretnosti veriženja blokov “se ne štejejo več za prevladujoče pri delovanju stroja CBDC zmožnosti,” piše v dokumentu, in v bistvu ne morejo biti več stroškovno najučinkovitejše ali absolutno vrhunske veščine za vsako obliko transakcij. To resnico je treba uravnotežiti s prednostmi programljivosti in enostavnosti obdelave mikroplačil, ki jih ponuja veriga blokov.

Nedvomno ima ena najbolj razjarjenih centralnih bank preiskava navzkrižnega preverjanja največ všečni načrti za uvedbo CBDC.

Revija: Ali so CBDC kriptonit za kripto?

2714

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -