2.5 C
Ljubljana
Sunday, November 28, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Bitcoin novice 7 lekcij, pridobljenih pri gradnji in povečanju operacij rudarjenja Bitcoin

7 lekcij, pridobljenih pri gradnji in povečanju operacij rudarjenja Bitcoin

Vse se je začelo z rudarjenjem Bitcoin (BTC) v študentski sobi. Kar se je začelo kot hobi z nekaj rudarskimi napravami, se je razširilo na dvajset rudarskih kmetij po vsem svetu. Ker smo svoje poslovanje povečali v novi panogi, smo morali s poskusi in napakami odkriti, kaj je delovalo in kaj ne – ker za to ni priročnika.

Izdelava večstranskega, povečanega delovanja kot pri nas ni enostavno, toda če želite začeti svoje rudarske dejavnosti, povečati obseg tega, kar imate, ali investirati v rudarsko podjetje, je tukaj sedem največjih lekcij, ki smo se jih naučili, da vam bodo pomagali pri vaših naslednjih potezah.

Povezano: Kako rudariti Bitcoin: Vodnik za začetnike za rudarjenje BTC

1. lekcija: traja ( veliko) denarja za zaslužek

Bil je čas, ko ste lahko rudarili Bitcoin iz prenosnika ali postavili nekaj rudarskih naprav v svojo sobo in v mojo, donosno. Toda spet so rudarji ustvarili večjo konkurenco in tisti, ki so želeli ostati dobičkonosni, so morali povečati svoje poslovanje.

Kmalu rudar za hobi ni mogel slediti rudarjenju v študentski sobi, ampak je potreboval skladišče – ​​ali skladišča – polna rudarskih naprav, ki delujejo dan in noč, da bi ostal dobičkonosen. S industrijo smo se povečali in zagonsko rast nadaljevali, vendar tisti, ki se želijo pridružiti danes, nimajo več možnosti, da začnejo na dnu in napredujejo navzgor. To pomeni vlaganje v kapitalsko intenzivne projekte od samega začetka.

Lekcija 2: Vzpostavite dolgoročne odnose

Medtem ko industrija rudarjenja Bitcoin hitro raste, je še vedno zelo konsolidirana z le nekaj ključnih akterjev, ki imajo moč. Na primer, obsežno rudarjenje ne more preprosto naročiti nove strojne opreme pri katerem koli prodajalcu, ki ga želijo.

Na tej točki je le nekaj prodajalcev, ki dobavljajo strojno opremo, njihovi proizvodni cikli pa temeljijo na le nekaj proizvajalcih čipov, ki strogo nadzorujejo dobavo – da ne omenjam, da smo trenutno v globalno pomanjkanje čipov. To pomeni, da uspeh ni odvisen le od učinkovitega in dobro vodenega delovanja, temveč od gradnje odnosov v industriji, od katerih bodo mnogi dolgoročni.

3. lekcija: Obsedenost z operativno učinkovitostjo

Ko že govorimo o operativni učinkovitosti, veliki rudarji ostanejo dobičkonosni, če imajo prednost pred svojimi konkurenti. To pomeni optimizirati elektriko, imeti najsodobnejšo strojno opremo in ne imeti izpadov ali težav, ki bi povzročile izgubo računalniške moči.

Naj bo operativna učinkovitost prednostna naloga. Na primer, marca 2013, ko je Bitcoin padel pod 4 USD , mnogi rudarji niso mogli preživeti negotovosti in nestanovitnosti, zato so bili izgnani – kljub temu smo preživeli zaradi naše operativne učinkovitosti.

4. lekcija: Nikoli ne prenehaj z inovacijami

Pregovor je “inoviraj ali umri.” Pri rudarjenju Bitcoin, kjer morajo podatkovni centri ostati zmogljivi in ​​hitri, da ostanejo dobičkonosni, ni druge možnosti, kot da nadaljujemo z inovacijami. Najpomembneje je, da to pomeni, da svojo opremo posodabljate in ne dovolite, da bi zastarela. Pri rudarjenju je treba vnaprej načrtovati zamenjavo opreme in pravilno določiti čas, saj je lahko strojna oprema nekaj časa nenaročena. Ne pozabite, da vas bo vsaka vrsta izpada stala.

Inovacija pomeni tudi ustvarjanje boljših in učinkovitejših načinov za delovanje vašega podjetja, na primer ustvarjanje programskih programov, posebej zasnovanih za upravljanje rudarskih operacij. V tej industriji vam bo tehnologija dala prednost in tudi najmanjša izboljšava vas bo držala pred konkurenco.

5. lekcija: pametno izberite svojo lokacijo

“Lokacija, lokacija, lokacija,” pravijo. Čeprav je Bitcoin mogoče rudariti kjer koli, morajo obsežne rudarske operacije upoštevati svojo lokacijo pri vzpostavitvi trgovine iz različnih razlogov. Vse lokacije ne bodo ponujale enakih virov električne energije po enakih cenah, zato morajo rudarji poiskati lokacije, ki imajo ne le obilno poceni elektriko, ampak tudi zagotoviti, da je ta električna energija zelena in trajnostna.

Povezano: Čiščenje zraka: Bitcoin iz obnovljivih virov lahko zagotovi prihodnost čiste energije

Nazadnje pojdite na lokacijo, ki je spodbujanje rudarjev Bitcoin, kjer veste, da se politični vetrovi ne bodo premaknili čez noč in ugasnili bodo vse operacije, kot so bili pred kratkim na Kitajskem in v Iranu.

Lekcija 6: Čas je denar

To sem že rekel, toda čas je res denar in vsak izpad ali zamik v računalniški moči je lahko drago. To pomeni velik operativni nadzor nad nadgradnjami strojne opreme, načrt za servisiranje rudarskih ploščadi in programsko opremo, ki lahko učinkovito upravlja operacije. Pomeni tudi biti ustvarjalen: v 2013 smo vedeli, da bo čakanje na mesece na pošiljke strojne opreme za rudarjenje vplivalo na naše prihodkov. Zato smo najeli 747, da bi nam stroje hitreje pripeljali, kar nam je omogočilo ustvarjanje milijonov dodatnih prihodkov, ki bi bila izgubljena zaradi standardne dostave.

To so vrste izračunanih potez, ki jih morate biti ne samo pripravljeni sprejeti, ampak tudi dovolj dobro obveščeni o svojih operacijah, da jih znate izvesti.

Lekcija 7: Merilo je vse

Nazadnje, merilo je vse. Prej sem rekel, da ne moreš več začeti na dnu in se pomakniti navzgor. Namesto tega je tekma biti čim večja, ker je obseg neposredno povezan s prihodkom: Večji kot si, več dobička imaš.

Nadaljevanje

Izraz »večji, boljši, hitrejši« res velja za rudarjenje Bitcoin, tako da če niste pripravljeni načrtovati strategije, vlagati časa in denarja, reševati težave in tvegati, potem je morda druga panoga za vas.

Naučili smo se še veliko lekcij in veliko lekcij, ki se jih bomo naučili v prihodnjih letih. Danes bomo nadaljevali z gradnjo te nove industrije, ki že ustvarja prihodnost decentralizirane valute in novih načinov izmenjave vrednosti po vsem svetu.

Ta članek ne vsebuje naložbeni nasveti ali priporočila. Vsaka naložbena in trgovalna poteza vključuje tveganje in bralci bi morali pri odločanju opraviti lastno raziskavo.

Mnenja, misli in mnenja tukaj izraženi so izključno avtorjevi in ​​ne odražajo nujno ali predstavljajo pogledov in mnenj Cointelegrapha.

Marco Streng je izvršni direktor in soustanovitelj Genesis Group in Genesis Mining – enega največjih podjetij za rudarjenje kriptovalut na svetu. Preden je soustanovil Genesis v 983 in postal strasten zagovornik tehnologije blockchain in kriptovalut, je Marco študiral matematiko na Ludwig -Maximilian University of München.

120862628120862628

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments