15.6 C
Ljubljana
Friday, June 2, 2023

7 zmogljivost uporablja primere chatbotov v bančništvu

- Advertisement -

Klepetalni roboti so računalniški programi, ki uporabljajo umetno inteligenco (AI) za simulacijo pogovorov s strankami ter ponujajo hitro in učinkovito pomoč. V bančni industriji chatboti vsebujejo funkcionalnost za revolucijo načina medsebojnega delovanja z njihovimi finančnimi ustanovami.

Tukaj je sedem primerov uporabe klepetalnih robotov v bančništvu:

Ponudnik kupcevKlepetalni roboti so vedno bolj ekstra krhek v bančnem sektorju, da bi zagotovil učinkovitega in cenovno ugodnega ponudnika strank. Potencialne stranke lahko medsebojno delovanje s klepetalnimi roboti vsebujejo spletne odgovore na njihova vprašanja, povezana z bančništvom, splet pa stran od vprašanj, povezanih z njihovimi računi, transakcijami ali izdelki. Klepetalni roboti bodo prav tako programirani za dajanje prilagojenih odzivov na možnosti, s čimer bodo izboljšali spretnosti pokrovitelja.

Klepetalni roboti lahko zagotovijo 24/7 naredite stranko močnejšo, kar omogoča možnosti spletne pomoči kadar koli podnevi ali zvečer, ne da bi bilo treba čakati na predstavnika ponudnika strank. To bi verjetno močno zmanjšalo število primerov čakanja in povečalo zadovoljstvo strank.

Poleg tega lahko klepetalni roboti obravnavajo nekaj poizvedb hkrati, kar jim omogoča učinkovito obravnavanje prevelike količine zahtev strank. To bi domnevno morda zagotovilo čas in denar bank, saj bi si verjetno želeli manj predstavnikov ponudnikov strank. Za priložnosti lahko klepetalni robot finančne ustanove ameriške virtualne asistentke Erica pomaga pri različnih opravilih, kot je pošteno preverjanje njihovih fabnih bilanc, nakazilo in celo izpodbijanje bremenitev.

ALI SI VEDEL? Virtualna pomočnica ameriške finančne ustanove Erica, aktivirana s ponudbami, ima zdaj > milijon strank! Finančne ustanove vseh velikosti želijo ustvariti #voicebanking dodelitev svojih digitalnih sistemov. Približno 31 % kupcev v ZDA zdaj ceni zvočnik, ki se aktivira s ponudbo. #fintech #finserv

— ENACOMM (@ENACOMM) december , 2019 Deepest financeKlepetalni roboti bodo prav tako šibki za funkcije zasebnih financ, kot so pošteni načrtovanje proračuna, finančno svetovanje in usmerjanje financiranja. Morda bodo lahko zagotovili prilagojene predloge v skladu s posameznikovimi potrošniškimi navadami in finančnimi sanjami ter strankam pomagali zaščititi svoje stroške in finančne prihranke. Za ponazoritev, chatbot bi verjetno lahko pomagal posamezniku pri proračunu in ga opomnil, ko se približa svoji omejitvi porabe v izrecni kategoriji.

Poleg tega lahko klepetalni roboti počakajo na stranke, da najdejo v bistvu najbolj čudovite ugodnosti za finančne produkte, poštene, kot so bančne kartice, posojila in zavarovalne police. Morda bodo lahko ocenili popolnoma različne izbire in podali predloge v skladu z dejanskimi potrebami in željami posamezne osebe. Za priložnosti lahko Cleo, klepetalni robot Cleo AI, pomaga strankam opazovati njihove potrošniške navade in poda predloge, kako lahko ustvarite denar.

Povezani: Naučite se strategije za finančno pripravo na recesijo

Hipotekarne vlogeKlepetalni roboti bodo prav tako šibki v hipotekarnih vlogah, da bi poenostavili formulo in zagotovili 24/7 naredite močnejše za možnosti. Klepetalni robot lahko strankam ročno pomaga pri prijavi, odgovarja na vprašanja in zagotavlja posodobitve v realnem času na postaji njihove aplikacije. Z avtomatizacijo delov naloge hipotekarne prijave lahko chatboti pomagajo zmanjšati napake in primere obdelave, kar vodi do hitrejšega časa za odobritev hipoteke. Klepetalni roboti bi verjetno lahko tudi počakali pri zbiranju glavne dokumentacije in preverjanju osebnih datotek.

Poleg tega bodo uporabili čisto jezikovno obdelavo (NLP) za oceno kreditne sposobnosti posameznika in implicirali izbire hipoteke v skladu z njihovo finančno nesrečo. Za ponazoritev, klepetalni robot Jade banke HSBC lahko pomaga pridobiti zasebna posojila in hipoteke s ponudbo pomoči in zbiranjem prevladujočih datotek.

Administracija Tale Klepetalni roboti lahko pomagajo možnosti upravljajo svoje račune tako, da ponujajo datoteke stabilnosti fable, razvijajo samodejna plačila in posodabljajo zasebne datoteke. Za ponazoritev, klepetalni robot podjetja Wells Fargo, imenovan Greenhouse, lahko pomaga upravljati svoje račune tako, da ponuja datoteke stabilnosti, razvija plačila in celo spremlja vzorce porabe.

Preprečevanje goljufij Klepetalni roboti bodo uporabljeni tudi pri preprečevanju goljufij v bančništvu. Napačna dejanja lahko privedejo do večjih finančnih izgub tako za možnosti kot za finančne ustanove. Klepetalni roboti lahko pomagajo preprečiti goljufije s spremljanjem in pregledovanjem navad in transakcij strank v realnem času, da odkrijejo sumljivo izvajanje. Klepetalni roboti bodo programirani tudi za pošiljanje opozoril o možnostih v primeru nenavadnih vaj ali sumljivih transakcij.

Poleg tega lahko chatboti počakajo na možnosti poročanja o napačni vadbi in zagotovijo smernice o naslednjih korakih za ropanje. S pomočjo chatbotov lahko banke poostrijo svoje sisteme za preprečevanje goljufij in ublažijo finančne nevarnosti. Za priložnosti lahko klepetalni robot družbe Mastercard, imenovan Kai, pomaga poimenovati sumljiva dejanja in opozori na možnosti poskusov goljufij z zmogljivostmi na njihovih računih.

Mastercard predstavlja KAI #ChatBots & #millennials so všeč postulate platform za sporočanje … https://t.co/Q3OlZOYM31 #MastercardEmployee pic. twitter.com/ONjPzAtjno

— Darko Nikolić (@nikolichdarko) 3. november 2016 Pomoč pri financiranju Klepetalni roboti lahko nudijo nasvete glede financiranja in predloge za upravljanje portfelja v skladu z željami strank, željami po možnostih in sanjami o financiranju. Za ponazoritev, klepetalni robot Wealthfront lahko zagotovi nasvete glede financiranja in predloge za upravljanje portfelja v skladu s preferencami možnosti in željami po možnostih.

Povezano: hitra zgodovina digitalnega bančništva

Trženje in prodaja Klepetalni roboti lahko promovirajo bančna podjetja in produkte ter pomagajo pri odpiranju novih računov ali nadgradnji obstoječih, pri čemer ponujajo prilagojene predloge v skladu z njihovimi potrebami in finančnimi profili. Občasno lahko klepetalni robot Ally Financial institucije, Ally Support, ponudi prilagojene predloge in pomaga pri odprtju novih računov ali nadgradnji obstoječih.

2019

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -