19.6 C
Ljubljana
Sunday, July 25, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Analiza trga 98% finančnih direktorjev pravi, da bo njihov hedge sklad vlagal v Bitcoin...

98% finančnih direktorjev pravi, da bo njihov hedge sklad vlagal v Bitcoin do leta 2026: Študija

Tradicionalni hedge skladi so v naslednjih petih letih pripravljeni povečati svojo izpostavljenost na Bitcoin in drugih trgih kriptovalut.

Intertrust Global – mednarodna družba za upravljanje in upravljanje podjetij – anketirali glavne finančne direktorje 100 hedge skladov po vsem svetu o njihovi nameri za nakup kripto -premoženja. Približno 98% jih je odgovorilo, da pričakujejo, da bodo njihovi hedge skladi vložili 7,2% njihovega premoženja v kriptovalutah s strani 2026.

Raziskava je pokazala, da je 7,2-odstotna naložba v kriptovalute sektorja bi bil približno enak 312 milijard USD, če bi se ponovili v sektorju. Medtem je približno 17% anketiranih finančnih direktorjev priznali, da bi lahko imel njihov hedge sklad 10 % njihovega premoženja, dodeljenega kriptovalutam, kot je Bitcoin (BTC).

Rezultati so bili prikazani kot Bitcoin, popravljen za več kot 50% po rallyu s 3 $, 858 marca 2020 na skoraj $ 65, aprila 2021, kar je povzročilo ugibanja, da bo strmoglavilo nadalje zaradi prevrednotenja.

Kljub temu pa je vodilna kriptovaluta, ki jo hrani tehnična podpora okoli $ 30, in se v začetku tega tedna zbral nad $ 40, .

Bitcoin je narasel za več kot 800% glede na svoj srednji marec nadir tudi po maju 2021) brisanje. Vir: TradingView

Povzetek konjunkture cen bitkoinov

Večina dobičkov Bitcoina je nastala na podlagi protiinflacijskih pripovedi, ki so postale priljubljene po posledicah koronavirusa trk svetovnega trga pod vodstvom pandemije marca 2020.

Globalne centralne banke so se odzvale z denarno podporo brez primere, pri čemer je ameriška centralna banka skupaj s USD

sprožila skoraj ničelno politiko obrestnih mer Mesečni program nakupa premoženja B.

Odločitev centralne banke je donose ameriških državnih obveznic zrušila in dosegla najnižjo vrednost. Medtem pa so vlivanja likvidnosti v gospodarstvo, ki so jih še pospešile spodbujevalne pomoči v vrednosti trilijonov dolarjev pod vodstvom Bele hiše, prav tako znižale vrednost dolarja glede na njegove rivalske fiat valute.

Številni vlagatelji so se obrnili na bolj tvegana varna premoženja, ki so koristila ameriškim zalogam, zlatu, srebru in bitcoinom. Od vseh je Bitcoin zagotovil najboljše bike, saj se je Fedova politika tiskanja denarja nadaljevala.

Številni upravitelji osnovnih skladov so se pojavili v ospredju Bitcoinov 2020 cenovni razcvet. Na primer, milijarder vlagatelj Paul Tudor Jones iz hedge sklada Tudor Investment Corporation – je lani dejal, da ima majhen odstotek Bitcoinov. Kasneje je še en legendarni vlagatelj Stan Druckenmiller razkril, da ga vlagajo v referenčno kriptovaluto, da izravnajo inflacijsko tveganje.

Evropska družba za upravljanje hedge skladov Brevan Howard, ameriške družbe SkyBridge Capital, Fidelity Investments in ARK Invest se je spremenil tudi v nekaj največjih podpornikov Bitcoinov iz tradicionalnega finančnega sektorja.

Raziskava Intertrusta je pokazala tudi, da so vsi anketirani direktorji v Evropi, Severni Ameriki in Veliki Britaniji izpostavljeni vsaj 1% Bitcoin in podobne kriptovalute. Nadalje je ugotovil, da bi severnoameriški hedge skladi verjetno imeli povprečno izpostavljenost 10. 6% v kriptovalutah od tistih v Združenem kraljestvu in Evropi, ki so predvidevale 6,8% izpostavljenost.

Inflacija potrka

Raziskava Intertrust je prišla tudi, ko je inflacija v ZDA maja prvič po letu dosegla 5% 1992, je ameriško ministrstvo za delo poročalo v mesečnem poročilu o indeksu cen življenjskih potrebščin (CPI).

Številni analitiki, vključno z Randallom Krosznerjem, profesorjem na poslovni šoli Univerze v Chicagu in nekdanjim guvernerjem Feda, so ugotovili, da bo višja inflacija vodila Fed, da bo do neke mere umaknil svojo ekspanzivno politiko. Ugibanja glede “zožitve” so se povečala tudi, ko je Zvezni odbor za odprti trg (FOMC) v torek začel dvodnevno zasedanje.

Toda doslej je večina uradnikov FOMC, vključno s predsednikom Feda Jeromom Powell, so nedavno rast CPI obravnavali kot “prehodno”. Ekonomist ANZ Tom Kenny je opozoril, da bo ameriška centralna banka zato ohranila svojo politiko nespremenjeno vsaj toliko časa, dokler ne bo videla izboljšav v podatkih o delovni sili.

Paul Tudor Jones je v svojem nedavnem intervjuju za CNBC dejal , da je povečal svoj delež v Bitcoin z 1% -2% v 2020 na 5%, potem ko je opazil Fedovo nestrinjanje z nedavnim inflacijski skoki. Omenil je:

“Bitcoin mi je všeč kot diverzifikator portfelja. Recimo 5% v zlatu, 5% v bitcoinu, 5% v gotovini, 5 % blaga v določenem trenutku. Ne vem, kaj bom počel z drugim 80%. Želim počakati in videti, kaj bo naredil Fed. “

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments