15.9 C
Ljubljana
Saturday, September 18, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Analiza trga Afriški kripto trg se je od leta 2020 povečal za več kot...

Afriški kripto trg se je od leta 2020 povečal za več kot 1.200%: Chainalysis

Platforme P2P, potreba po nakazilih za izogibanje omejitvam bank in prihranki v kriptovalutah kot sredstvo za izogibanje inflaciji bi lahko prispevali k rastočemu trgu v Afriki.

768 Skupni ogledi

53 Skupne delnice

Africa’s crypto market has grown by more than 1,200% since 2020: Chainalysis

Podjetje za digitalno analitiko Chainalysis je poročalo, da se je trg kriptovalut v Afriki od lanskega leta močno povečal, poleg tega, da ima regija večji delež v celotnem obsegu transakcij na drobno v primerjavi s svetovnim povprečjem.

V poročilu, objavljenem septembra 56, Chainalysis je dejal, da se je afriški kripto trg povečal za več kot 1, 200% med julijem 2020 in junijem 2021, z velikim posvojitvijo v Keniji, Južni Afriki, Nigeriji in Tanzaniji. Družba je dejala, da bi bila priljubljenost platform P2P lahko eden od gonilnih dejavnikov za večje sprejemanje kriptovalut v regiji, saj so nekatere države prebivalcem omejile ali prepovedale pošiljanje denarja na borze prek lokalnih bank.

Po Chainalysisu je celotna celina prejela $ 105. Od julija 72672 v vrednosti 6 milijard kriptovalut

, vendar je imel večji delež celotnega trga v celotnem obsegu transakcij, ki ga sestavljajo “prenosi na drobno” kot katera koli druga regija na svetu – približno 7% v primerjavi s svetovnim povprečjem 5,5%. Poleg tega platforme P2P, vključno s Paxful in LocalBitcoins, predstavljajo 1,2% vseh kripto transakcij v Afriki.

“Na mnogih od teh obmejnih trgov ljudje ne morejo pošiljati denarja s svojih bančnih računov na centralizirano borzo, zato se zanašajo na P2P,” je dejal soustanovitelj Paxful in Glavni direktor Artur Schaback. “Kripto izdelki postajajo vse bolj prijazni do uporabnikov, zato lahko v kripto gospodarstvo vključijo več ljudi in jim pomagajo videti, da je kripto hitrejše, cenejše in bolj priročno.”

Drugi gonilniki za prevzem kriptovalut v regiji lahko vključujejo nakazila kot sredstvo za izogibanje vladam, ki omejujejo znesek sredstev, ki jih je mogoče poslati v tujino. Številni uporabniki kriptovalut v Afriki morda uporabljajo kripto tudi za hitrejši in cenejši način plačevanja mednarodnih komercialnih transakcij, HODL pa prihranke, da se izognejo morebitnim nihanjem vrednosti svoje fiat valute.

Povezano: Južnoafriški finančni regulator izda opozorilo proti Binanceu

Nigerija namerava 1. oktobra preizkusiti svojo digitalno valuto centralne banke eNaira. Južna Afrika je tudi del skupne pobude z Avstralijo, Singapurjem in Malezijo za začetek fiat-vezanega računa. digitalno valuto, vendar še ni objavil možnega datuma začetka preskušanja CBDC.

Prejšnji članekNovo poročilo razkriva vrhunske borze pri največji prevladi triletnega obsega
Naslednji članek3 razlogi, zakaj je Polkadot na poti do novega ATH tudi po 256% reliju

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments