17.3 C
Ljubljana
Saturday, July 24, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Bitcoin novice Ali Bitcoin grozi, da bo izgubil 30 tisoč dolarjev, ko bo Grayscale...

Ali Bitcoin grozi, da bo izgubil 30 tisoč dolarjev, ko bo Grayscale v dveh tednih odklenil veliko GBTC?

Ali bi morebitna prodaja delnic, vezanih na več milijard dolarjev vrednega investicijskega sklada Bitcoin (BTC), lahko zrušila promptne cene kriptovalut, se je med analitiki v vesolju pretvorilo v vroče teme.

Premija Grayscale ostaja negativna več mesecev

Argument se nanaša na Grayscale Bitcoin Trust, največjega upravitelja digitalnih sredstev na svetu, ki institucionalnim vlagateljem omogoča posredno izpostavljenost na trgu Bitcoin s svojimi izdelek, GBTC. Vlagatelji kupujejo delnice GBTC neposredno prek sivine v dnevnih zasebnih namestitvah s plačilom bodisi v bitcoinu bodisi v ameriškem dolarju.

Kljub temu lahko vlagatelji svoje delnice GBTC prodajo šele po šestmesečnem obdobju blokade na sekundarnih trgih drugim strankam. Zato predvidevajo likvidacijo s premijo, ko tržna cena v času prodaje preseže vrednost domačega premoženja (NAV).

Po drugi strani pa likvidacija delnic GBTC, ko se tržna cena spusti pod NAV prinaša izgube. Torej, če se vlagatelji odločijo, da bodo odstavili svoja imetja GBTC, bi to morali storiti zaradi finančne nesreče. To je zato, ker delnica že od februarja trguje z diskontom, tj. Pod svojo NAV 2020 , 2021.

Premija GBTC je že mesece negativna. Vir: ByBt.com

Nekateri analitiki, vključno s strategi JPMorgan, verjamejo, da bodo pooblaščeni vlagatelji po julijskem obdobju odklepanja prodali vsaj del svojih GBTC imetnikov, s čimer bodo še bolj pretehtali trenutni upad trga Bitcoin.

popravek tega tedna nerad opustiva svoje negativne napovedi za Bitcoin in kripto trge na splošno. Torej, kljub nekaterim izboljšavam naši signali ostajajo na splošno medvedji, “je v opombi strankam dejal Nikolas Panigirtzoglou, vodilni strateg JPMorgan.

Kljub temu pa drugi analitiki verjamejo, da bo dogodek prodajalce odstranil iz julija, kar odpira tako nestanovitnost kot tudi bikovski potencial za preboj novih najvišjih vrednosti.

Ali je cena Bitcoina povezana z datumi odklepanja v sivini?

To so delnice GBTC, ki so jih investitorji pobrali okrog 40% premije v decembru 2020, je pojasnil Panigirtzoglou. videl privlačne pritoke Grayscale Bitcoin Trust v višini 2 milijard USD, januarja pa 1,7 milijarde USD.

To pomeni približno 140, 000 Delnice v vrednosti Bitcoina se bodo odklenile do konca julija. O 139, Bitcoin ima že vse dy je bil izdan med sredino aprila in sredino junija, obdobje, ki je prav tako sovpadalo s točkovnim padcem BTC / USD s približno $ 65, 000 do najmanj $ 28, 506.

Lyn Alden, ustanovitelj naložbene strategije Lyn Alden, je ugotovila povezavo med hitrim padcem cene Bitcoin in obdobji odklepanja GBTC v Grayscaleu, pri čemer je opozorila, da bi se lahko zgodilo enako kot več delnice se odklenejo julija.

Datumi odklepanja zaupanja v sivini Bitcoin Trust. Vir: Bybt.com

Alden je namignil, da korelacija kaže na upočasnitev “nevtralne arbitražne trgovine” v Grayscaleu.

V arbitražni trgovini si institucionalni vlagatelji (kot so hedge skladi) izposojajo Bitcoin za nakup delnic GBTC. Po izteku zaklepanja ti vlagatelji prodajo delnice GBTC na sekundarne trge malim vlagateljem, običajno za premijo. Nato posojilodajalce vrnejo posojilodajalcem in prikažejo razliko.

“Del zasedbe v drugi polovici leta 2020 je bil posledica nevtralne arbitražne trgovine Grayscale, ki je sesala tono bitcoinov, “je pozno v ponedeljek tvitnil Alden in dodal:

“” Ko so ETF in drugi novi načini dostopa do bitcoinov GBTC naredili manj unikatnega, je premija izginila, zato je trgovina z nevtralnimi arbi izginila. “

Grayscale Investments je po februarju prenehal prodajati delnice GBTC 2021. Vir: ByBt.com

Vendar pa je po mnenju Davida Lifchitza iz ExoAlpha arbitražna strategija morda prispevala, vendar ni povzročila padca cene Bitcoinov.

Glavni direktor za naložbe je ugotovil, da je resnična strategija arbitražne trgovine GBTC namenjena vlagateljem z globokim žepom. To je zato, ker bi morali v obdobju blokade GBTC zadržati kratek položaj Bitcoin – stroški nadur bi tvegali izravnavo razlike v ceni, ki je bila arbitražno odpravljena.

“In za preproste kupce delnic GBTC pri popustu v primerjavi z BTC, ki niso prodali kratkih BTC, je njihov dobiček odvisen od cene, po kateri so kupili GBTC: če so kupili med $ 40 K in $ 60 K, danes so v rdečih številkah … in morda še ne bodo želeli prodati in zaklepati izgube , “je povedal za Cointelegraph.

Michael Sonnenshein, izvršni direktor podjetja Grayscale, je Barron’s povedal, da vlagatelji kupujejo delnice GBTC s srednjeročnimi in dolgoročnimi obeti. Zato morda ne bodo želeli zapustiti lastništva takoj po odklepanju.

Sonnenshein je dodal:

“I na splošno bi rekli, da bodo vlagatelji zagotovo razmišljali o tem, kje je cena delnic glede na neto vrednost premoženja ali glede na Bitcoin, preden bi razmišljali o kakršni koli likvidnosti. ”

Tu izraženi pogledi in mnenja so izključno avtorjeva in ne odražajo nujno stališč Cointelegraph.com. Vsaka naložbena in trgovalna poteza vključuje tveganje, pri odločanju morate izvesti lastne raziskave.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments