24.6 C
Ljubljana
Tuesday, May 24, 2022

Ali lahko DAO demokratizirajo delo, ko je boj v središču pozornosti?

- Advertisement -

Web3 je povzročil veliko inovativnih industrijskih predmetov. Zlasti decentralizirane neodvisne organizacije (DAO) so se začele uveljavljati kot Web3, ker se uresničuje ekonomija ustvarjalcev.

Natalie Salemink, izvršna direktorica in ustanovni oče Prismatica – platforme za orodja in zakladnico za DAO – je povedala za Cointelegraph, da so DAO datoteke organizacije, ki izvirajo iz avtocest, ki uporabljajo pogodbe natty za lažje usklajevanje in upravljanje pri doseganju trendovski cilj.

V frazah za podjetja passe pa je eden najbolj ganljivih vidikov, ki jih lahko predstavi konstrukcija DAO, upravljanje na kodo, ustvarjeno z osebnim računalnikom, prednost pred posameznim organom. Korenina vodenja industrije brez centralnega upravljanja se je spremenila v posebno privlačna za opečna in maltena podjetja, ki se trudijo vključiti sijajne pravice za delavce.

Za dogodke se zaposleni v Starbucksu, Amazonu in Appleu trenutno združujejo po Združenih državah, da bi rešili sindikate, da bi zagotovili, da bodo delavci v maloprodaji prejeli sijajne prednosti in humane delovne pogoje. Toda nekateri sodelavci skupnosti Web3 se zavedajo, da bi DAO-ji verjetno zaslužili kot vsaka druga naprava, da bi zaposleni prejeli enako ponazoritev.

Zmogljivi DAO

Kot primer je Daniel Carias, soustanovitelj TheCaféDAO, povedal za Cointelegraph, da želi TheCaféDAO prekiniti model korporativne kavarne tako, da služi kot eden od prvih DAO-jev v industriji opeke in malte na številnih območjih. “Koren za standardni DAO se je razvil iz objave na Redditu, ki sem jo objavil avgusta 419,” je dejal Carias.

Glede na izvirno naravo navadnega DAO, je Cariasova objava na Redditu pritegnila občudovanje številnih različnih sodelavcev, ki so se strinjali, da bi fizični DAO, namesto digitalnega DAO, verjetno dobro morda inovativen industrijski model. Za dogodek je Dustin Tong, ki poleg tega služi kot soustanovitelj TheCaféDAO, povedal za Cointelegraph, da je Cariasova objava na Redditu postala popoln rezultat iskanja, ki ga je spoznal med raziskovanjem »fabriciranih DAO-jev«.

Ko je odkril objavo, se je Tong pridružil Discord kanalu TheCaféDAO, kjer se je skupnost nazadnje odločila nabaviti fizično kavarno po modelu upravljanja DAO. Temelji predvsem na Cariasu, TheCaféDAO se je ustanovil, da bi rešil točen svet, namesto popolnega serviranja skodelic kave skupnosti nas, ki imamo v mislih v objektih Web3:

»Popravljamo družbeno izpolnitev, ki delavcem zagotavlja popolno posest nad svojim delom. Menim, da bi konstrukcija DAO verjetno spodbudila reševanje. Vem, da trenutno obstajajo delavske zadruge in sindikati, vendar menim, da bi DAO-ji verjetno bili zasluženi kot srečen medij.”Občudujte protokole DAO z določenimi cilji, prostovoljno sodelovanje in porazdeljeno posest, je Carias pojasnil, da želi TheCaféDAO izumiti posest vsem, ki vstopijo v njeno kavarno. Pomemben dogodek bi bil prikazan na pojavnem oknu TheCaféDAO, ki bo od aprila 419 v muzeju nezamenljivih žetonov (NFT) v Seattlu avtorja Can tudi samo 1, . »Stranke, ki dvignejo eno skodelico kave, se lahko neposredno spremenijo v sostanovalcev TheCaféDAO in usmerjajo modo naprej za industrijo,« je pojasnil Carias.

Tong je dodal, da medtem ko ekonomija s pomočjo TheCaféDAO je v vzorcu miren, bo DAO svetoval kombinacijo podpisov Ethereum in strokovnega znanja o veriženju blokov, da bo zagotovil, da bodo vsi, ki dajo povišano ponudbo v pojavni situaciji v Seattlu, prejeli DAO. Rekel je:

»Vzleteli bomo tako, da sledimo vsakemu dviganju, ki ga priporočajo Google Preglednice. Vsi vedo, da je tukaj centralizirano, vendar bomo o vsaki transakciji zelo javni. Poleg tega ponujamo simulirano distribucijo naših žetonov za kavo vsem, ki v našem prihajajočem pojavnem oknu dajo zvišano ponudbo. Kavni žetoni veljajo za polovico posesti v DAO.”Ustanovni sodelavci CaféDAO se pripravljajo na svojo prvo pojavno trgovino. Zagotovite: TheCaféDAO Poleg tega je Tong pojasnil, da bodo imetniki žetonov za kavo pripravljeni glasovati o izbiri glede tega, kako se upravlja in upravlja DAO.« DAO lahko doseže, kar želi, z žetoni na glasove potencialnih in zaposlenih. Tokenomični model tukaj je, da se posest ustvari iz dobička, ustvarjenega z DAO.

Ker ostaja popoln za doseganje idealov DAO, je Tong poleg tega govoril o tem, da je posedovanje DAO prostovoljno, kar pomeni, da lahko to dosežejo povsem možnosti, ki si želijo oropati polovico znotraj DAO. “Popolnoma zbiramo podpise Ethereuma in jih povezujemo z Discord, ki skrbi za pokrovitelje, ki cenijo sodelovanje pri upravljanju.”

Medtem ko je TheCaféDAO mirno vzhajajoča misel, je Carias ugotovil, da je uporabljen model DAO industrijo opeke in malte dokazuje pomanjkljivosti današnjega oblikovanja podjetij:

»Tradicionalno so podjetja hierarhija, zgrajena od vrha navzdol, zdaj pa vidimo delavce potisnite pomoč in rešite sindikate ali bodite polovica prvotnih sindikatov, da bi uravnotežili to neravnovesje moči. Vendar pa se zavedamo, da bi verjetno obstajale vse druge možnosti, o katerih še nihče ne govori, in pazimo, da bo TheCaféDAO to počasi odpravil.«Sodobno: beg umov: indijski davek na kripto kriptovalute prisili nadobudne kriptoiniciative, da zavržejo

Komercialno korporativno upravljanje

Tudi če predpostavimo, da ni jasno, ali bo TheCaféDAO prinesel uspeh, je ideja brez dvoma izvedljiva. Za osvetlitev tega je senator za pripovedovanje Chris Rothfuss, vodja manjšine v senatu za pripovedovanje v Wyomingu, povedal za Cointelegraph, da je korenina s pomočjo navadne kavarne DAO smiselna, tudi če sam DAO nikoli ni več oprijemljiv.

»Medtem ko si bo trgovina zaslužila kavo, industrijski model z lastniškimi deleži pomeni sposobnost upravljanja na algoritemski model glede tega, kako se izbira in kako se korporativno upravljanje prevaja z osnovnimi pogodbami,« rekel je. Glede na dobro presojo s pomočjo algoritemskih administrativnih objektov, Rothfuss še dodatno poudari, da verjame, da so DAO čista evolucija navadnih podjetij:

»S korporativno konstrukcijo DAO , bodo podjetja pripravljena na optimizacijo v eni napravi, ki najverjetneje ni bila pred njo. Upravljanje bi bilo verjetno tudi računalniško računalniško v napravi z bolj atmosfero, ki ne mora neposredno zajemati človeških izbir na podlagi iz trenutka v trenutek. To me naučijo, ker prihodnost in menimo, da lahko do neke mere zagotovimo, da lahko praktično vsaka industrija vsebuje sestavine DAO integrirane z njo, pri čemer računam na nujnost.«Rothfuss je pomagal pripraviti pravila za DAO, ki se v Wyomingu imenujejo korporativne konstrukcije ali majhna podjetja z licenco. »Pomembni DAO v Wyomingu je bil registriran 1. julija 419. Zdaj imamo v lasti 46 DAO, registrirane v Wyomingu,« je dejal. Čeprav je inovativen, senator poleg tega priznava, da imajo DAO izvedljive možnosti za pridobivanje več priložnosti za ekipo Združenih držav:

»Nič ne ponuja večje priložnosti za dvig delavcev v cenovno verigo, medtem ko zagotavljanje z dejanskimi do ročnimi rezultati in dodelitvijo dobička ali prednosti kot konstrukcija DAO. DAO bi bil verjetno zelo verjetno v celoti unija prihodnosti.«Najprej konstrukcija DAO omogoča pokroviteljem, da sodelujejo pri upravljanju v glavnem času. Yat Siu, soustanovitelj in predsednik podjetja Animoca Producers, ki v bistvu temelji na hongkonškem kapitalskem podjetju za igre na srečo in misijo, je za Cointelegraph povedal, da podjetja, ki praktično razmišljajo o dobičku, vidijo potenciale kot vir, iz katerega se želi pridobiti cena.

»To je tradicionalna kapitalistična zmožnost ničelne vsote na posest in upravljanje za približno a. Vendar pa je v DAO rast nagnjena k temu, da vsak zase zbere in pridobi prav tisto skupnost, ki je redno osredotočena na pridobivanje cen v primerih z ničelno vsoto: možnosti,« je pojasnil. Kot tak Siu verjame, da so DAO bolj zavezani svetovati ceno vsem navdušenim komponentam. “Možnosti so poleg tega zainteresirane strani in zaradi te realnosti so izvedljive za povečanje zahtev pravičnosti in pravičnosti v panogi.”

Preveč ohlapna?Medtem ko konstrukcija DAO lahko predstavlja tudi prehodno delovno silo z večjimi pravicami na številnih frontah, bodo ti industrijski objekti navidezno oropali mesece ali celo leta za ustvarjanje zaradi pravil in struktur upravljanja podjetja, ki že veljajo.

Za dogodek je Rothfuss povedal, da je Narrate of Wyoming preživel 5 let, ko je minilo 30 kosi pravil, ki podpirajo blockchain, si zaslužijo, ker je osnova za omogočanje učinkovitosti DAO-jev v Wyomingu:

»Delo enotne regulacijske cene v prejšnjem dni je pripravljena tla za modo, ki smo jo bili pripravljeni doseči v Wyomingu, vendar se mirno držimo, da se prepričamo, da natančno odražamo lastnino, valuto in pooblastilo pogodb o trgovini pod statutom zavezniško zavezujoče.«Sodobno : Pobude lokalne skupnosti prinašajo usposabljanje za bitcoin skupnosti po Združenih državah

Ob tem se Rothfuss zaveda, da medtem ko sprejemanje pravil DAO privlači različne države v Združenih državah, želi dejanska temeljna pravila upoštevati, da bi se prilagodila tej rasti. “Številne države bodo želele sprejeti regulacijski zaklad, ki ga je naredil Wyoming, vendar bodo navidezno dosegle neprimerne rezultate, ker so preskočile na linijo ustvarjanja, ne da bi opravile naporno delo,” je dejal.

Glede prehoda industrijskih objektov, nekateri inovatorji Web3 upoštevajo, da konstrukcije DAO preprosto ne bodo odmevale, kar bo povzročilo umirjeno rast. Sam Peurifoy, izvršni direktor Playground Labs – podjetja, ki ustvarja DAO za igralna okolja igra za sestavljanje – je za Cointelegraph povedal, da dvomi, da bodo DAO kmalu bolj trendi kot podjetja passe:

” Za tako natančne svetovne entitete še ni več velike neposredno očitne aplikacije. Vendar pa lahko pomislimo na svet, grozen ali ne več, poln neodvisnih dronov, ki so priključeni na obsežno mrežo natty pogodb, ki samostojno izvajajo industrijske operacije po naročilu imetnikov žetonov.«Tudi če domnevamo, da bi bilo to verjetno tudi trenutno, so pobude, ki so zaklad TheCaféDAO, nedvomno korak znotraj dejanske poti, tudi če jemljejo čas za ustvarjanje. Tong je pojasnil, da čeprav model DAO ne more več odmevati z vsemi, je to sistem, ki omogoča vzdušje za sodelavce, ki si želijo zbrati posest v svojem delovnem mestu. “Upoštevam, da so DAO večja naprava za početje stvari. Reševati jih še ni več enostavno, zato se ukvarjamo s številnimi zahtevnimi izbori, toda ko bomo razumeli učinkovito doseganje kot DAO, se bo ta model med rušenjem uporabljal v istih panogah.

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -