29.7 C
Ljubljana
Thursday, June 17, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Bitcoin novice Ali lahko naraščajoči CPI poveča Bitcoin? Trije razlogi, da se cena...

Ali lahko naraščajoči CPI poveča Bitcoin? Trije razlogi, da se cena BTC vrne nad 36.000 USD

Zahtevana cena Bitcoin (BTC) $ 36, v sredo v New Yorku, ko so vlagatelji maja čakali na nove podatke o inflaciji, El Salvador pa je odobril zakon, s katerim so kriptovalute postale zakonito plačilno sredstvo v državi.

Dno na trgu?

Primerjalna kriptovaluta se je povečala za 9. 86% do največjega dneva v višini $ 36, 696, brisanje a del izgub, ki je nastala na prejšnji seji. Za nazaj je tečaj BTC / USD padel na skoraj $ 31, v torek zaradi strahu, da je par vstopil v 2018 – kot medved faza po dolivanju blizu $ 65, 000 sredi aprila .

# Bitcoin na lestvicah: Ključne ravni, ki si jih je treba ogledati, so $

, 000 in $ 47, 000. Pod $ 23, 000 odpira možnost za globlje nazadovanje v primerjavi s prejšnjim rekordom od poznih 2017 okoli $ 20, 000. Nazaj nad $ 36, 000 bo ponovno postavil fokus trenutno rekordno visoko. $ BTCUSD #crypto pic.twitter.com/X6d23 G0FiH

– Skupina LMAX (@LMAX) maj 25, 2021

Po drugi strani pa biki ves čas projicirajo Bitcoin kot glavno orodje proti inflaciji, Mike McGlone, višji blagovni strateg pri Bloomberg Intelligence, pa je opozoril, da možnost kriptovalute doseže $ 40, 000 v naslednjih sejah je višji od doseganja $ 20, . Rekel je:

Kapitulacija? $ 40, 000 Videti je bolj verjetno kot $ 20, 000 – 8. junij Bitcoin potop in ponovni obisk nižjega cenovnega razreda okoli $ 30, je imel veliko značilnosti ekstremnega medvedjega čustva, značilnega za bolj trajna dna bikovih trgov. “

Bitcoin trguje na znižanih ravneh, v skladu z Mike McGlone iz Bloomberg Intelligence

Velika srednjeameriška črpalka

Bitcoin je od Salvadorja prejel še dodatno spodbudo. Srednjeameriška država je pod vodstvom svojega predsednika Nayiba Bukeleja postala prva država, ki je Bitcoin odobrila kot zakonito plačilno sredstvo.

Zakon bo vzemite e ffect v 90 dneh, kar Salvadorcem omogoča uporabo Bitcoinov za plačevanje in sprejemanje blaga in storitve. Davke bodo lahko plačevali tudi v kriptovalutah.

Bukele je še sporočil, da bo El Salvador z “vulkansko energijo” države izkoriščal Bitcoin. Obvestilo je služilo kot odgovor na obvestilo o začasni ukinitvi plačila Bitcoina, ki ga je izvršni direktor Tesle Elon Musk zaradi okoljskih vprašanj. Muskova odločitev je pri investitorjih povzročila hudo FUD, ki je povzročila ogromen zlom na trgu kriptovalut.

Elon ni nikoli predvideval svojega #Bitcoin energije FUD bi srečali z vulkanskim kladivom.

– Vijay Boyapati (@real_vijay) 9. junija, 2021

Ključni podatki o inflaciji v prihodnosti

Tudi zadnja poteza Bitcoina navkreber je nastala zaradi tehnične podpore . Približno $ 31, , so izrazili trgovci kratkoročno bikovsko obsodbo zaradi zmožnosti kriptovalute, da zadrži $ 30, kot podpora v novejši zgodovini.

Na primer, maja 19, Bitcoin je skočil za več kot 40% čez noč po testiranju $ 30, kot najnižja cena.

Bitcoin ohranja dolgoročno bikovsko pristranskost nad $ 30, 000. Vir: TradingView

Jurij Mazur, vodja oddelka za analizo podatkov pri CEX.IO Broker, je ugotovil, da bi lahko BTC / USD dosegel raven okoli $ 30, 000 kot podpora kljub najnovejšemu nazadovanju. Starejši analitik je za svojo bikovsko analogijo navedel višjo inflacijo. Za Cointelegraph je povedal:

“Glede na trenutni umik Bitcoinov je lahko dejstvo, da analitiki pričakujejo, da se bo ameriški CPI zvišal na 4,7%, resen dejavnik, ki bo BTC / USD povečal Sčasoma bi lahko bil Bitcoin velik zmagovalec, če bi inflacija še naprej naraščala, kar se vsekakor zdi. “

Izjave so se pojavile kljub zaskrbljenosti, da je centralna banka bi sčasoma povišala obrestne mere, da bi inflacijo dosegla želeni cilj 2%. Ameriška ministrica za finance Janet Yellen je v intervjuju za Bloomberg še pojasnila, da bi bile višje obrestne mere plus.

Višja obrestna mera običajno zmanjšuje apetit vlagateljev po varovanju sredstev, kot sta Bitcoin in zlato.

Toda po mnenju Jurija povišanje stopnje ne bi škodilo povpraševanju Bitcoina med vlagatelji, pri čemer ugotavlja, da bi drago posojanje obrnilo dobiček. po ameriških borznih indeksih. Dodal je:

“Če bo Fed zavzel sokolsko držo glede dvigov tečajev, bo to upočasnilo inflacijo, vendar bo povzročilo precejšnje tveganje propad na borzi, saj bodo posojila hitro naraščala v vrednosti podjetja. V tem scenariju bi lahko Bitcoin v času visokih gospodarskih tveganj privabil tudi več sredstev kot tako rekoč skladišče vrednosti, saj bi več vlagateljev iskalo varno zatočišče, kamor bi vložili svoj denar.

Podatki o CPI v ZDA bodo objavljeni v četrtek.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments