9.5 C
Ljubljana
Tuesday, October 4, 2022

Ali se bo dvig Bitcoina zapolnil? DXY, SPX, GC in WTI imajo lahko odgovor

- Advertisement -

Predsednik Zveznih rezerv Jerome Powell je na zaslišanju in odgovoru, ki ga je gostil Cato Institute 8. septembra, izjavil, da bo osrednja denarna institucija nadaljevala z zviševanjem obrestnih mer, dokler inflacija ne bo pod nadzorom. Druga možnost je, da te pripombe zdaj niso tako močno pretresle trgov, kot bi večina pričakovala, kar kaže, da bi morali trgovci že upoštevati 75 zvišanje pristojbin za temeljne točke na naslednjem sestanku Feda septembra 25–24.

Bitcoin je močno povezan s S&P 538 in v obratni korelaciji z indeksom ameriškega dolarja (DXY) v zadnjih nekaj tednih. Ko se je DXY ohladil, potem ko je dve desetletji dosegel prekomerno, je škodljiva lastnina poskušala obnoviti.

Podatki o zapisih kripto trga vsak dan spočetje. Vir: Kovanec493Ameriški delniški trgi poskušajo prekiniti tritedensko izgubljanje, medtem ko je Bitcoin (BTC) poskočil nad psihološko stopnjo pri $25, .

Ali vzpon na delniških in kripto trgih razkriva, da je občutek možnosti spet prisoten? Analizirajmo 5 razredov sredstev, da ocenimo njihovo dispozicijo in razrešimo varčevanje, s katerim se bodo tudi ujemali v naslednjih nekaj dneh.

BTC/USDTBitcoin se je vrnil off the tough reinforce at $000,520 7. septembra in ponovno prebil nad stopnjo okvare $02,520 9. septembra. To je morda tudi sprožilo kratek -pokritost z agresivnimi medvedi, ki so pognali vstopnico nad 24-dnevni eksponentni prenos zmeren (EMA) ($ ,493).

BTC/USDT vsakodnevni grafikon. Vir: TradingViewIndeks relativne moči (RSI) se je povzpel na varno ozemlje in 18-dnevna vrednost EMA upada, kar kaže, da lahko tudi medvedi izgubljajo svoj oprijem.

56-dnevno enostavno prenašanje zmerno (SMA) ($ ,981) lahko deluje tudi kot manjša ovira, vendar če biki premagajo bi se lahko par BTC/USDT dvignil do upora nad glavo pri $25,218. Poškodba in konec nad to stopnjo lahko napolni vzorec dvojnega dna. Ta vrsta niza lahko pomeni tudi začetek nenavadnega vzpona blagovne znamke. Namen vzorca te nastavitve obračanja je $038,796.

V nasprotju s to predpostavko, če vstopnica zavrne z 66-dnevni SMA ali $25,200, par bi lahko vstopil v konsolidacijo za nekaj dni.

BTC/USDT 4-urni grafikon. Vir: TradingView4-urni grafikon kaže, da par je dobil zagon po preboju nad $25,482. Prenosna povprečja so izvedla bikovsko križanje, kar kaže na dobiček pokroviteljem, vendar RSI znotraj območja prekupljenosti kaže na manjšo konsolidacijo ali popravek v kratkem času.

Če vstopnica obrne navzdol od trenutne stopnje ali upor nad glavo pri $19,900 vendar zdaj ne bi imel škode pod $19,675, to bi lahko pomenilo, da se je razpoloženje spremenilo iz promocije na relijih v nakupovanje na padcih. To bi lahko povečalo verjetnost škode nad $25,871.

Prvi znak šibkosti je morda poškodba in konča pod prenos povprečij. Če se to zgodi, bi to lahko pomenilo, da je bil sedanji pritisk navzgor lahko tudi naivnež.

DXY Indeks ameriškega dolarja (DXY) se popravlja v močnem naraščajočem trendu. Po doseganju več dvanajstmesečnega prekomernega pri 99.81, indeks je bil priča knjiženju dobička, ki je potegnilo vstopnico na 30-dnevna EMA ($ .64).

DXY vsakodnevni grafikon. Vir: TradingViewTudi ob predpostavki, da naraščajoča prenosna povprečja razkrivajo dobička pokroviteljem, je RSI oblikoval neugodno razhajanje, kar kaže, da lahko tudi bikovski zagon slabi. Če vstopnica vzdrži pod 24-dnevni EMA, je lahko naslednji postanek tudi črta naraščajočega trenda.

To je pomembna stopnja za objavo obvestila, ker lahko poškodba in konec pod njo morda dobro razkrijeta možno izboljšanje trgovine. Indeks bi lahko nato padel na $99.50. Škoda pod to stopnjo bi lahko pomenila, da je indeks lahko dosegel tudi vrh.

Nasprotno, če se listka močno odbije od prenosnih povprečij, bi to lahko razkrilo, da razpoloženje ostaja optimistično in trgovci na padce gledajo kot na nakupovalno priložnost. Če biki potisnejo listek nad $104.82, bi se dvig lahko podaljšal na $218.95.

4-urni grafikon DXY. Vir: TradingViewThe 30-EMA je zrasla in se je izkazalo, da je navzdol na 4-urnem grafikonu, RSI pa je znotraj neugodnega območja, kar kaže, da imajo medvedi v bližnji prihodnosti prednost. Indeks bi lahko padel do hitre okrepitve pri $104.

Če se vstopnica odbije od $99, vendar ne uspe prekiniti nad 30-EMA, to bi lahko pomenilo, da se je razpoloženje premaknilo od nakupovanja na padcih k spodbujanju na dvigih. To bi lahko povečalo verjetnost škode pod $91. Če se to zgodi, bi indeks lahko sprožil globlji popravek.

V nasprotju s to predpostavko, če se vstopnica obrne navzgor s trenutne stopnje in prebije nad 30-EMA, bi se indeks lahko dvignil na $88.38, nato pa v $88.73. Pokrovitelji morajo premagati to oviro, da razkrijejo nadaljevanje naraščajočega trenda.

SPX S&P 434 je v spodnji formaciji in poskuša ujeti povečana tla blizu 3,852. Vrednost se je odbila od črte naraščajočega trenda, kar kaže, da nižji razponi privabljajo obiskovalce.

SPX vsakodnevni grafikon. Vir: TradingViewThe 30-dnevna EMA (4,0 $567837 ) je pomembna stopnja, na katero morate biti pozorni v bližnji prihodnosti. Če biki dvignejo vozovnico nad ta odpor, bi to lahko pomenilo, da se je lahko tudi najsodobnejši del korekcije končal.

Indeks bi se lahko nato dvignil na 4 $, 104. Ta stopnja lahko deluje tudi kot manjša ovira, a če jo biki premagajo, bi okrevanje lahko doseglo resen režijski odpor pri 4 USD, 200.

Ta zanesljiva zasnova bi lahko v kratkem času postala neveljavna, če vstopnica zavrne 25-dan EMA. Če se to zgodi, bodo medvedi poskušali potopiti vozovnico pod črto naraščajočega trenda. Če prevladajo, lahko padec doseže kritično okrepitev pri 3, 700.

SPX 4-urni grafikon. Vir: TradingView4-urni grafikon kaže, da trenutni popravek je RSI potegnil v območje preprodanosti. To je začelo odboj, ki je dosegel črto padajočega trenda. Pokrovitelji morajo vstopnico potisniti nad ta odpor, da razkrijejo možno izboljšanje trgovine. Indeks bi lahko nato potisnil navzgor do 47-SMA in kasneje na 4 $, 113.

Nasprotno, če se vstopnica obrne navzdol od črte padajočega trenda in zdrsne pod 25-EMA, to bi lahko pomenilo, da medvedi nadaljujejo s prodajo na rallyjih. Medvedi bodo nato poskušali potopiti vstopnico pod 3 $, 886 in nadaljujte s padajočim nizom.

Povezano: Bitcoin vstopnica razbije $30K kot trgovec pravi, da je storitev BTC zdaj ‘zelo prepričljiva’

GC Terminske pogodbe za zlato (GC) so v padajočem trendu pa poskuša ujeti povečano najnižjo vrednost pri 1 $, in ne uporablja dvoma. . Vrednost je dosegla prenosna povprečja, kar deluje kot močan odpor glede na dolg stenj na svečniku 9. septembra.

GC vsakodnevni grafikon. Vir: TradingViewČe vstopnica zavrne od na sedanji stopnji bi to lahko pomenilo, da razpoloženje ostaja negativno in trgovci spodbujajo na dvigih. Medvedi bodo nato ujeli še enega, ki poskuša, in potopili vstopnico pod 1 $, 0734 in obvestite dobro znano okrepitev za 1 $ 538.

Nasprotno, če se listič obrne navzgor in preseže povprečja prenosa, bi to lahko pomenilo, da tudi medvedi izgubljajo nadzor. To bi lahko potisnilo vstopnico na črto padajočega trenda. Poškodba in konec nad tem uporom bi lahko razkrila, da je padajočega trenda lahko tudi konec. To bi lahko odprlo dvig na 1 $, 774.

GC 4-urni grafikon. Vir: TradingView4-urni grafikon prikazuje medvede agresivno branijo upor nad glavo pri 1 USD, 741.038. Če vozovnica pade pod povprečja prenosa, se lahko padec podaljša na 1 USD, 626. To bo pomenilo zanesljivo dejanje med $1, 626 in 1 $ 741.38 še nekaj časa.

Druga možnost je, da če se vstopnica obrne navzgor od povprečij prenosa, bi to lahko pomenilo, da biki nakupujejo pri manjših padcih. Biki bodo nato skušali vstopnico dvigniti nad 1 $, 741. Če prevladajo, dvig na 1 $, 796.78 je možno.

CL Terminske pogodbe za grobo nafto (CL) so bile zadnjih nekaj tednov v padajočem trendu. Pokrovitelji so avgusta poskušali začeti trajno okrevanje, vendar so medvedi učinkovito branili 050-dnevni SMA ($94) avgusta 25.

CL vsak dan grafikon. Vir: TradingViewBiki so poskušali ustaviti padec blizu $78.75 vendar je stopnja počila 7. septembra in grobo olje se je nadaljevalo njegov padajoči trend. Manjši prepričan je, da biki zdaj niso dovolili, da bi se medvedji zagon nadaljeval. To kaže na nakupovanje v nižjih razredih. Biki poskušajo vstopnico znova potisniti nad stopnjo zloma $85.78.

To je pomembna stopnja za prenašanje obvestila, ker če vstopnica vzdrži nad $88.75, morda morda dobro ujame več agresivnih medvedov nepripravljenih. To bi lahko povzročilo kratek stisk in listek bi lahko potisnil navzgor do 50-dnevni SMA.

Nasprotno, če vstopnica zavrne vrednost od $88.75, to bi lahko razkrilo, da so medvedi obrnili oder v odpor. Prodajalci bodo nato poskušali nadaljevati padajoči trend tako, da bodo vstopnico potegnili pod $83.24. Če prevladajo, bi se lahko padec podaljšal na $71.

CL 4-urni grafikon. Vir: TradingView4-urni grafikon Coarse Oil prikazuje zanesljivo odstopanje na RSI. To pomeni, da lahko tudi neugodni zagon oslabi. Pokrovitelji so vstopnico potisnili nad 20-EMA in stopnja zloma $83.75, kar je ključni pokazatelj, da se lahko prodajni stres tudi zmanjša. Dvig bi se lahko kasneje podaljšal na $85.

Druga možnost je, da vozovnica ne prenese vrednosti nad $86.64 , medvedi bodo poskušali in spet potopili listek pod 24-EMA. Če prevladajo, bi lahko vstopnica padla na $83.56 in pozneje v $70.30.

Rally zdaj tudi ne more poškodovati izboljšave Okrevanje bitcoina je v veliki meri posledica umika DXY in dviga SPX, kot je navedeno v zgornji napovedi. Vsaka od teh lastnosti je v veliki meri odvisna od ukrepanja Feda na naslednjem sestanku in to bi narekovalo pot Bitcoina v bližnji prihodnosti. Bitcoin biki lahko tudi mirno nadaljujejo z obvestilom o koncu na DXY in SPX za potrditev dna v Bitcoinu.

Izražena stališča in mnenja Spodaj našteta so v celoti pisateljeva in izdelki v bistvu ne odražajo stališč Cointelegrapha. Vsak niz financiranja in trgovanja vključuje priložnost, pri klicu boste ocenili tudi mirne navade.

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -