0.9 C
Ljubljana
Saturday, December 4, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Tehnologija Ali so nasprotujoča si poročila o neizpolnjevanju obveznosti Evergrande povzročila, da se...

Ali so nasprotujoča si poročila o neizpolnjevanju obveznosti Evergrande povzročila, da se je Bitcoin pogreznil?

Strahovi glede borze in Tetherjevih rezerv so nekateri tudi pripeljali do tega, da verjamejo, da bi lahko bila cena Bitcoina v težavah.

128018

Skupni ogledi

45 Skupaj deleži

Did conflicting reports about Evergrande defaulting cause Bitcoin to tank?

Nasprotujoče novice o tem, ali je kitajski nepremičninski velikan Evergrande zamudil s svojim zapadlim posojilom, so se pojavile tik pred Nedavni padec cene Bitcoina (BTC).

Evergrande Group je drugi največji razvijalec nepremičnin na Kitajskem in ima dolg približno $

milijard. Obstaja bojazen, da bi njen propad lahko sprožil širšo finančno krizo.

Dve minuti po zapadlosti plačila Evergrande je Deutsche Markt Screening Agentur v sredo ob 16. uri objavila obvestilo UTC, ki navaja, da pripravlja stečajni postopek nad Evergrandeom.

Dve uri pozneje, okoli 18. ure po UTC, je Bitcoin začel svoj večurni umik na $56,1200.

Medijska hiša Morning Brew je poročala o nekaj minut pozneje, da je Evergrande zamudil plačilo neporavnanega dolga, ki je zapadel v sredo ob 16. uri po UTC, in je zamudil plačilo. Drugi 00 Minute so minile, preden je Bloomberg objavil zgodbo, ki pravi, da ni.

Cene so se stabilizirale okoli $,148 nekaj ur po začetnem padcu. To je bilo približno v istem času, ko je Bloombergova poročevalka Allison McNeely tvitnila: “V nasprotju s tem, kar ste morda slišali ~na internetu~ Evergrande danes ni zamudil.”

William Fong, višji trgovec pri avstralski platformi za naložbe v kripto-sredstva Zerocap, je za Cointelegraph povedal:

»Evergrande ni uradno zamudil nobene od svojih dolžniških obveznosti v tujini na mednarodnem trgu obveznic v ameriških dolarjih.«

“Na koncu, $ milijona ni nič v primerjavi z $ -milijarda neporavnanega dolga Evergrandea, vendar povzroča zaskrbljenost za

$ – milijarda izjemnih “ohranjaj dobro” strukturiranih na morju obveznice kitajskih državnih podjetij in podjetja,« je izjavil.

Fong verjame, da reševanje za Evergrande ne bo kmalu prišlo, ker so bili »kitajski regulatorji pobudniki omejitve, katere cilj je prekomerno razširitev finančnega vzvoda razvijalca,« je dodal:

»To je ustvarilo potencialno tveganje okužbe v celotnem prostoru razvijalcev nepremičnin in se je razširil tudi na finančne institucije in panoge, ki so odvisne od tega sektorja.«

Nekateri menijo Cena Bitcoina bi lahko bila ogrožena tudi zaradi zloma borznega trga in strahu, da skoraj polovico Tetherjevih rezerv sestavljajo komercialni zapisi, ki znašajo skoraj $Did conflicting reports about Evergrande defaulting cause Bitcoin to tank?. milijard. To je dovolj, da Financial Times uvrsti Tether med “globalne velikane” v tej kategoriji.

Povezano: Rekordno visoka inflacija spodbuja vlagatelje, da si podrobneje ogledajo Bitcoin

Vendar , Tether je zanikal, da ima kakršen koli komercialni zapis Evergrandea, čeprav je morda izpostavljen kitajskim podjetjem. Komercialni zapisi so dolžniški zapis podjetja s kratkim rokom zapadlosti, ki je običajno krajši od enega leta.

128018Did conflicting reports about Evergrande defaulting cause Bitcoin to tank?

75905

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments