19.1 C
Ljubljana
Wednesday, July 28, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Etherium novice Ali so plačila odkupnine za kriptovalute odbitna?

Ali so plačila odkupnine za kriptovalute odbitna?

Pred približno dvema, 000 leti pred Kitajska dinastija Han se je pomirila z nekaterimi nomadskimi ljudmi iz Srednje Azije, ki so neprestano harali trgovci na Svilni cesti za lažji plač. To je storila zato, da je v celoti vzpostavila trgovsko pot Silk Road, ki se je raztezala od Kitajske do Evrope, in si zagotovila velik vir bogastva s trgovanjem z luksuznimi dobrinami.

Zdaj, ko se je trgovina v času globalne pandemije COVID – 19 vse bolj preusmerila na digitalno področje, kibernetski napadalci sprejemajo prednost ohlapnih ukrepov kibernetske varnosti organizacij. Uporabljajo odkupno programsko opremo za zaklepanje podatkov teh organizacij s šifriranjem, dokler ni izvedeno odkupno plačilo v kriptovaluti. Nazaj v 2019, 98% plačil z odkupno programsko opremo je bilo opravljenih v Bitcoin (BTC).

Povezano: Ne tako kot prej: Digitalne valute so prvič predstavljene med COVID – 19

Anne Neuberger, namestnica ameriške svetovalke za nacionalno varnost za kibernetsko tehnologijo in nastajajočo tehnologijo, je pojasnila:

„Število in velikost odkupne programske opreme incidenti so se znatno povečali. Ameriška vlada sodeluje z državami po vsem svetu, da bi odgovorne za izsiljevalsko programsko opremo in države, ki jih varujejo, vendar se ne moremo boriti samo proti nevarnosti, ki jo predstavlja ransomware. Zasebni sektor ima jasno in ključno odgovornost. ”

Administracija predsednika Joeja Bidena se ukvarja z zdravljenjem kibernetskih napadov – ki naj bi stali 1 bilijon dolarjev na leto in so pogosto v obliki odkupne programske opreme – kot nevarnost nacionalne varnosti. Obveščevalne agencije so ugotovile, da državi predstavljajo povečano grožnjo, saj so ogroženi bencin, zaloge hrane in bolnišnični sistemi.

Nedavno je ameriško ministrstvo za pravosodje zaseglo 63 .7 BTC (takrat približno približno 2,3 milijona USD) predstavlja izkupiček od plačila odkupnine, ki jo je Colonial Pipeline skupina, znana kot “DarkSide.” To je storilo v usklajenih prizadevanjih s projektno skupino DoJ’s Ransomware in Digital Extortion, ki poleg zasebnih partnerjev sodeluje z domačimi in tujimi vladnimi agencijami za boj proti tej pomembni kazenski grožnji.

Povezano: projektna skupina za kibernetski kriminal, ki spremlja globalni digitalni finančni sistem

Lisa Monaco, namestnica generalnega državnega tožilca Ministrstva za pravosodje, je ugotovila: “Sledenje denarju ostaja eno najosnovnejših, a najmočnejših orodij, ki jih imamo.” Nadaljevala je:

„Odkupnina je gorivo, ki poganja motor za digitalno izsiljevanje, in [..] bodo ZDA uporabile vsa razpoložljiva orodja da bodo ti napadi dražji in manj donosni za hudodelska podjetja. ”

Paul Abbate, namestnik direktorja Zveznega preiskovalnega urada, je dodal:

“Še naprej bomo uporabljali vse razpoložljive vire in izkoriščali naša domača in mednarodna partnerstva, da bi prekinili napade ransomware in zaščitili naše partnerje iz zasebnega sektorja in ameriško javnost.”

Davčne posledice plačil odkupnine v kriptovalutah v ZDA

Eno od vprašanj je, ali lahko plačila odkupne programske opreme štejemo za “običajne in nujne” stroške poslovanja in jih odštejemo od obdavčljivega dohodka kot krajo v skladu z oddelki 162 (a) in 165 (a) zakonika o notranjih prihodkih, ki določa pristojnost za odštevanje morebitnih izgub, niso bili zavarovani z zavarovanjem ali drugimi sredstvi. Obstaja več sodnih in upravnih opredelitev kraje, opredelitev davčne uprave pa se zdi dovolj široka, da zajema kibernapad in omogoča, da se plačila izsiljevalskih programov v kriptovalutah odštejejo kot poslovni stroški za zvezne davčne namene.

Vendar v skladu z oddelkom 162 (c), če plačilo odkupnine v kriptovaluti predstavlja nezakonito podkupnino , nezakonito povračilo, izsiljevanje ali drugo nezakonito plačilo – na primer plačilo skupini, ki je po kateri koli ameriški zakonodaji opredeljena kot teroristična organizacija – ne bi bilo mogoče odbiti od davka. Tako bi moral davčni zavezanec razlikovati nedovoljena plačila od plačil kriptovalut z odkupno programsko opremo s poudarjanjem kraje lastnine. Vprašanja o nezakonitosti se lahko pojavijo pri plačilu povpraševanja po odkupnini v kriptovaluti kiber kriminalcu, ki je znan v povezavi s sankcionirano ali bojkotirano tujo vlado.

Povezano: Skladnost s sankcijami za transakcije s fiat in kriptovalutami je enaka: Strokovno mnenje

Tu je primer, ki ga je zagotovil soustanovitelj in glavni znanstvenik Elliptic Tom Robinson: “Elliptic je prvi identificiral Bitcoin denarnico, ki jo je skupina za odkup programske opreme DarkSide prejela 75 Plačilo Bitcoin odkupnine s strani Colonial Pipeline. DarkSide [which is believed to be based in Eastern Europe] je primer ‘Ransomware as a Service’ (RaaS). V tem operativnem modelu zlonamerno programsko opremo ustvari razvijalec izsiljevalske programske opreme, medtem ko je podružnica izsiljevalske programske opreme odgovorna za okužbo ciljnega računalniškega sistema in pogajanja o plačilu odkupnine z organizacijo žrtev. Ta novi poslovni model je revolucioniral ransomware in ga odprl tistim, ki nimajo tehnične zmožnosti za ustvarjanje zlonamerne programske opreme, vendar so pripravljeni in sposobni prodreti v ciljno organizacijo. “

Napadalci Ransomware lahko žrtvam ponudijo celo popust, če okužbo prenašajo na druga podjetja. V skladu s poročilom Flashpoint in Chainalysis se ta plačila odkupnin v BTC nato perejo na temnih spletnih trgih.

Vsa plačila odkupnine v kriptovaluti so obdavčena kot lastnina in ne valuta. Zato se od davkoplačevalcev pričakuje, da vodijo podrobne evidence o teh transakcijah s kriptovalutami za plačilo odkupnine, poročajo o morebitnih dobičkih in tudi v svojih davčnih napovedih poročajo o pošteni tržni vrednosti izkopane kriptovalute.

Poleg tega Mreža za izvrševanje finančnih kaznivih dejanj (FinCEN) ureja tudi transakcije, povezane s kriptovalutami, v skladu z Zakonom o bančni tajnosti (BSA) z navedbo, da „Skrbnik ali izmenjevalec, ki (1) sprejme in prenese konvertibilno navidezno valuto ali (2) kupuje ali prodaja pretvorljivo navidezno valuto iz kakršnega koli razloga je oddajnik denarja. “

Tako mora v skladu z BSA oddajnik kriptovalut izpolniti oceno tveganja in pripraviti pisno program za preprečevanje pranja denarja, določite posameznega nadzornika za skladnost in dokončajte druge ukrepe.

Povezano: Združene države Amerike posodabljajo zakoni o kripto AML / CFT

It Opozoriti je treba, da se lahko drugi dobičkonosni in krivčni udeleženci v plačilni shemi za odkupnino Bitcoin znajdejo pred kazenskimi in davčnimi sankcijami za goljufije / utajo. Na primer, John McAfee, ustanovitelj protivirusne družbe z njegovim imenom, je bil pred kratkim v ZDA obtožen različnih davčnih kaznivih dejanj, povezanih s transakcijami s kriptovalutami, ki jih je imel imetnik, in če bi bil obsojen, bi mu grozila dolga leta zapora. To je lahko vplivalo na njegovo odločitev za samomor v španskem zaporu, potem ko je sodišče odločilo, da bi ga lahko izročili ZDA.

Povezano: Poročila o samomoru Johna McAfeeja vzbujajo nejevernost, sprožajo teorije zarote

Zaključek

V pripombah odboru za odobritve ameriškega senata, direktor FBI Christopher Wray žrtvam odkupne programske opreme svetoval, naj ne plačujejo odkupnine za pridobivanje ugrabljenih podatkov ali ponovni dostop do omrežja. Rekel je, da “bi na splošno odsvetovali plačilo odkupnine, ker spodbuja več teh napadov, in odkrito povedano, nobenega zagotovila ni, da boste svoje podatke dobili nazaj,” in dodal: “Moramo to otežiti in hekerjem in kriminalcem bolj boleče, če počnejo to, kar počnejo. ” In nadaljeval:

“Vzeli smo več kot 1, 100 lanski ukrepi proti kibernetskim nasprotnikom, vključno z aretacijami, kazenskimi obtožbami, obsodbami, demontažami in prekinitvami, ter omogočili veliko več ukrepov prek naših namenskih partnerstev z zasebnim sektorjem, tujimi partnerji in zvezno državo in lokalne entitete. “

Tu izražena stališča, misli in mnenja so samo avtorjeva in ne odražajo ali predstavljajo stališč in mnenj Cointelegraph.

Selva Ozelli , Esq., CPA, je mednarodna davčna odvetnica in pooblaščeni javni računovodja, ki pogosto piše o davkih, pravna in računovodska vprašanja za davčne opombe, Bloomberg BNA, druge publikacije in OECD.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments