29.7 C
Ljubljana
Thursday, June 17, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Ripple novice Alt sezona hitenja: Ethereum in DeFi se pripravita za novo vroče poletje

Alt sezona hitenja: Ethereum in DeFi se pripravita za novo vroče poletje

Altcoin-i, kot so Ether (ETH), Dogecoin (DOGE) in Ethereum Classic (ETC), vodijo novo alt sezono, ki se je, kot kaže, začela z velikim udarom. Ker naraščajoča plima ponavadi dvigne vse čolne, obstaja še nekaj drugih kriptovalut, ki so deležne vse večjega zanimanja za altcoinov. Eter pa je lahko tisti, ki ustvarja valove.

Cena ETH, vodilnega altcoina, se je zvišala več kot 65% več 30 dni, da se končno prebijete $ 3, 500 pregrado 6. maja. Pri tem letni dobiček žetona preseže 1, 500%, saj se je trgovalo z $ 215 tokrat lani. Zaradi rasti cen je njegova tržna kapitalizacija presegla $ 400 milijard prvič.

Cointelegraph je Joshua Franka, izvršnega direktorja The TIE, vprašal o trendih družbenih omrežij v okolici Etra in kaj pomeni dobiček kriptovalut za altcoinov. Odgovoril je: “Mnogi vlagatelji menijo, da je Ethereum pooblastilo za trg alt-coin, količina tweetov pa se od julija še naprej eksponentno povečuje 2020. Obseg tweetov nad 24 ure so zabeležile neverjetno 59, 000, saj Eth še naprej dosega vrhunec vseh časov. “

V odstotkih se je Ethereum Classic – nadaljevanje prvotnega Ethereum-ovega verižnega sistema – njegova vrednost povečala celo bolj kot bolj priljubljeni kovanec njegovega sestrskega verižnega bloka. Po navedbah CoinGecko se je cena ETC-ja skoraj 400 zvišala v sedem dni, da doseže najvišjo vrednost $ 167 6. maja. Blockchain Ethereum Classic je nastal po tem, ko se je večina razvijalcev preselila v zdaj bolj priljubljen Ethereum blockchain po vdoru v pametne pogodbe DAO v 2016, ki stanejo protokol $ 50 milijonov v ETH.

prevlada Bitcoin-a (BTC) se je prav tako zmanjšala v primerjavi z 70)% razpona, v katerem je počival na začetku leta. Od takrat je upadala in dosegla najnižjo stopnjo 718 . 66% 6. maja. Prevladujoča metrika v bistvu primerja tržno kapitalizacijo BTC s tržno kapitalizacijo BTC kriptovalut v kombinaciji.

Prevlada BTC se običajno zmanjša, ko namesto njih prevladujejo altcoini v interesu kripto vlagateljev. Edino, ko je bila metrika nižja od trenutne ravni, je bila tik pred zrušitvijo trga kriptovalut 2018, ko so vlagatelji obupno iskali alternative Bitcoinu, saj je vodilna kriptovaluta padla že čez 60% ob uri.

Eric Anziani, glavni operativni direktor borze kriptovalut Crypto.com, je za Cointelegraph pojasnil, zakaj verjame, da Bitcoin prevladuje se tokrat zmanjšuje: “Cenovna akcija deluje skupaj s psihologijo vlagateljev, prevladujočimi pripovedmi v prostoru in se zato giblje v cikličnih vzorcih.” Dodal je še:

“Ker se je pripoved o institucionalnem sprejemanju Bitcoina nekoliko zmanjšala, so se vlagatelji začeli obračati na verige blokov in protokole, ki niso Bitcoin. Čeprav je Bitcoin zelo zdrava zaloga vrednosti, se trg kot celota zaveda, kako pomembni so altcoin-i in njihovi projekti v prihodnosti kripto. “

Ta sprememba tržne dinamike je očitna tudi na trgih izvedenih finančnih instrumentov. 5. maja so količine terminskih terminskih pogodb Ether na kratko presegle količino Bitcoinov. Terminske premije za ETH so se normalizirale na 25%, potem ko je dosegel vrh 45% sredi aprila.

To kaže, da optimizem še vedno ni blizu vrhunca, kljub temu, da se ETH vsak dan premika na nove višine, kar pomeni, da lahko v primerjavi s cenami še vedno obstaja prostor za rast.

Londonska trda vilica bo privedla do hitrejše rasti DeFi

Ether’s povišanje cen se je v bistvu zgodilo po tem, ko je bila veriga Ethereum aprila nadgrajena v Berlinu 15. Hard fork je vključeval štiri predloge za izboljšanje Ethereuma, o katerih je glasovala skupnost razvijalcev. Dve izmed njih sta obravnavali stroške plina za določene vrste transakcij, medtem ko so znižali stroške nekaterih vrst transakcij, pa so jih povečali za “transakcije s kodo op”, ki bi jih lahko uporabili za napade zaradi zavrnitve storitve. Druga dva predloga sta razširila kategorije transakcijske logike.

James Beck, direktor komunikacij in vsebin pri ConsenSys – tehnološkem podjetju, ki podpira Ethereumovo infrastrukturo – je za Cointelegraph dejal: “Eden od lepih učinkov berlinskega hard forka je bilo, da so se cene plina za agregate DEX precej pocenile. Na primer, uporaba funkcije zamenjave MetaMask zdaj povzroči 40, GWEI se zmanjša za trgovanje z žetoni. ”

Ethereum je najpomembnejša veriga blokov, ki se uporablja na decentraliziranih finančnih trgih, njegova cena pa je pogosto povezana z rastjo DeFi. V času pisanja je skupna vrednost, zaklenjena v DeFi, na novo znašala nekaj več kot $ 82 milijard. TVL v DeFi-ju od začetka leta hitro raste in se je od začetka februarja skoraj podvojil. Flora Sun, generalna direktorica Binance X – kripto izmenjave Binanceove pobude za razvijalce – je izrazila mnenje o vzroku za to rast:

“Protokoli DeFi imajo veliko novosti v teh dneh. V preteklosti sta bila posojanje in DEX glavna protokola DeFi, zdaj pa začenjamo z AMM različne vrste DeFi, ki ustrezajo različnim potrebam, kot so trezorji in zavarovanja. DeFi še vedno ponuja precej višji donos kot tradicionalne finance, zato seveda privlači veliko kripto likvidnosti. «

Avtomatizirani tržni proizvajalci ali AMM so zdaj sestavni del ekosistema DeFi. Kot že ime pove, je AMM avtomatiziran model trgovanja, ki ga uporabljajo decentralizirane borze namesto knjig naročil, ki jih uporabljajo tradicionalne centralizirane borze. Kadar protokoli uporabljajo NMA za oskrbo z likvidnostnimi skladi, to pomeni, da se cena sredstev izračuna po fiksni, vnaprej določeni matematični formuli, ki temelji na ponudbi dveh žetonov, vključenih v trgovanje / zamenjavo.

Povezano: Videli so, da se ETH vrti: Zakaj je cena etra dosegla 3,5 tisoč dolarjev in kaj sledi?

Po poročilu ConFi za četrtino DeFi podjetja ConsenSys trenutno le 1% vseh naslovov Ethereum uporablja platforme DeFi. Zdi se, da je prostor za posvojitev ogromen, saj si več vlagateljev prizadeva dati prednost decentralizaciji v svojih portfeljih. Poročilo tudi razkriva, da je bilo v prvem četrtletju leta 2021 skoraj 51) % celotnih plačanih provizij je bilo v verigi Ethereum – več kot dvakrat več kot v verigi Bitcoin. Decentralizirana borza Uniswap je sama prevzela skoraj polovico zneska provizij, ki jih je prevzel Bitcoin.

Poleg tega je bil še en predlog za izboljšanje Ethereuma, EIP – 1559, je skupnost razvijalcev zeleno osvetlila kot del londonskega hard forka, ki naj bi se zgodil julija. Anziani je nadaljeval s trdo forkom:

„Ta nadgradnja bo začela kuriti provizije za transakcije, kar bo naravno zmanjšalo stopnjo inflacije v Ethereumu. Če je uporaba omrežja dovolj visoka, lahko Ethereum postane celo deflacijski. To je zelo bikovski razvoj, ki ga je trg šele začel ceniti. «

Poleg tega je Ether pokazal nizko stopnjo globalnega vzvoda na borzah, ki pomeni, da se imetniki ETH bolj ukvarjajo s točkovnimi holdingi kot pa se prepustijo uporabi vzvoda za dolg Eter. Frank je menil, kaj bi to lahko pomenilo: “To pomeni, da nameravajo imetniki bodisi držati Eth v denarnici in / ali uporabljati Eth za interakcijo v ekosistemu z DeFi ali drugimi protokoli, namesto da bi vzvod uporabljali kot zgolj špekulativno igro za zaslužek. ”

Rastejo tudi druge alte

Zaradi rasti DeFi, alternativne platforme za Ethereum, kot sta Binance Smart Chain in Cardano, opažajo vse večjo uporabo protokolov DeFi in decentraliziranih aplikacij, saj se ljudje želijo izogniti visokim pristojbinam za plin v Ethereumu, ki so postale težava za vse uporabnike. Ker vprašanje o pristojbinah za gorivo že nekaj časa vztraja, sta BSC in Cardano prilagodila nekatere 2021 DeFi rast. Sun je v zvezi s tem poudaril:

“Odkar je BSC izšel septembra 2020, čez 8 mesecev obstajajo 500 + projekti, ki temeljijo na BSC in njegovem dnevnem obsegu transakcij ATH, so presegli Ethereum za 450% in se trenutno ponaša z $ 56 milijard v svojem ekosistemu DeFi. Vsi projekti, ki temeljijo na BSC, prispevajo k tej rasti. «

Binance Coin (BNB), domača kriptovaluta tako Binance Smart Chain kot Binance Chain, se je tudi hitro dvignil iz trgovanja z dolarji 50 1. februarja doseže najvišjo vrednost $ . 82 3. maja. To je rast za več kot 1, 200% v manj kot 100 dni, zaradi česar se je BNB dvignila in postala tretja največja kriptovaluta s tržno kapitalizacijo. Po navedbah CoinMarketCap ima žeton tržno omejitev skoraj $ 100 milijard v času pisanja.

Cardanoov domači kovanec ADA je prav tako poskočil na nov rekord v višini 1 USD.

7. maja. Kriptovaluta je zrasla za več kot 3, 200% v zadnjem letu. Cardano je v zadnjem mesecu napovedal tudi različna partnerstva in predstavitve. Kljub temu Beck podpira rešitve dveh slojev nad Cardano in pravi: »Več uporabnikov DeFi se bo zgrinjalo v omrežja Layer 2, ki so združljiva z Ethereumom. Razvijalci DeFi želijo svoje aplikacije in uporabnike premakniti na plast 2, da bi izkoristili nižje pristojbine za plin. «

Po poročanju L2 Beat se je TVL v rešitvah dveh slojev povečal skoraj dvajsetkrat, od $ 30. 4 milijone 1. januarja do približno $ 718 milijonov v času pisanja. Na kratko je marca in aprila celo presegel milijardo dolarjev. Beck je nadalje izjavil:

“Synthetix in dYdX sta objavila, da vneto delata na integraciji z rešitvami Layer 2. Synthetix že nekaj mesecev sodeluje z Optimism, medtem ko je dYdX pred kratkim objavil, da so njihovi novi večstranski trajniki v živo v Starkwareovi rešitvi za uvajanje na osnovi STARK-a. Pričakujemo, da se bo ta trend še okrepil do konca leta. «

Med številnimi kovanci je bil dosežen izjemni dobiček – poleg Etra in domačih kriptovalut Ethereuma alternative – meme kovanec Dogecoin (DOGE) s temo Shiba Inu je tisti, ki pritegne največ pozornosti medijev. Pritegne toliko pozornosti, da bi lahko bil vodilni kazalnik za sezono alt.

Povezano: DOG kot internetni denar? TikTokers in ljubitelji športa vidijo primer uporabe za Dogecoin

Kovanec je izbruhnil iz $ 0. 06 – 0 USD. 07 v aprilu 06, da doseže svoj najvišji čas 0 USD. 65 5. maja. DOGE trenutno trguje po ceni okoli 0 USD. 71 in je medletno pridobil več kot 35, 000%. Vendar bo 8. maj za DOGE kritičen dan, saj je nastop Elona Muska na Saturday Night Live lahko narekuje, kaj čaka kovanec, in zelo verjetno vpliva tudi na to domnevno alt sezono.

81661764

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments