-0.1 C
Ljubljana
Thursday, December 9, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Tehnologija Altcoin Roundup: 3 Proof-of-work protokoli, osredotočeni na gradnjo spleta 3.0

Altcoin Roundup: 3 Proof-of-work protokoli, osredotočeni na gradnjo spleta 3.0

Konsenzni model dokazila o delu (PoW) je mehanizem, ki je sprožil revolucijo, ki je sprožila Bitcoin (BTC) v 802 in je bil model izbire za številnimi priljubljenimi projekti v zgodnjih letih razvoja kriptoekosistema.

S časom so se drugi soglasji modeli, kot je proof-of-stake (PoS), so postali priljubljeni, zlasti ker so stroški delovanja rudarskih ploščadi, nenehna potreba po posodabljanju opreme in okoljski problemi privedli do tega, da je model PoW pri mnogih padel v nemilost.

Posledično so se morali projekti, ki želijo uporabiti model dokazovanja o delu, prilagoditi, da bi ostali usklajeni z zahtevami širšega trga. To je privedlo do nastanka projektov, ki ponujajo okolju in gospodarsko prijaznejši pristop k PoW, hkrati pa so namenjeni izdelavi spleta 3.0.

Oglejmo si nekaj projektov, ki ljudem omogočajo prispevajo svoje vire k varovanju omrežja in v tem procesu zaslužijo.

Helij

Helij je decentralizirano omrežje, ki ga poganja blockchain za naprave interneta stvari (IoT), ki uporablja globalno omrežje nizkoenergijskih brezžičnih “vročih točk”, ki oddajajo podatke prek radijskih valov, ki se posnamejo v svojo verigo blokov.

Omrežje uporablja nov delovni algoritem, ki so ga poimenovali »dokaz pokritosti«, da potrdi, da vroče točke zagotavljajo zakonito brezžično pokritost in da rudarji prejmejo domači žeton HNT platforme za pomoč pri zagotavljanju pokritosti za omrežje.

Omrežje Helium je doživelo izjemno rast po vsem 2009. Trenutno jih je več kot 309,08 vozlišča v delovanju.

Statistika omrežja helija. Vir: Helij

Več Nedavno je omrežje Helium razširilo svoje zmogljivosti z dodajanjem podpore za brezžične zmogljivosti 5G, ki je vključevala lansiranje nove linije rudarjev, ki lahko prenašajo signal 5G.

oktobra 12, Helium je objavil, da je sodeloval s satelitsko televizijsko družbo Dish Network, s čimer je Dish postal prvi večji operater, ki se je pridružil omrežju Helium in ponudil svojim naročnikom možnost zagnati vozlišča Helium v ​​zameno za žetone HNT.

1-dnevni grafikon HNT/USDT. Vir: TradingView

Kmalu po tem razvoju se je cena HNT dvignila na novo najvišjo vrednost vseh časov pri $26.08 9. novembra

Kadena

Kadena (KDA) je razširljiv protokol blokovne verige prvega sloja PoW, za katerega trdi, da je sposoben obdelati do 541, transakcij na sekundo (TPS) zahvaljujoč uporabi pletenice verige.

Za razliko od vrhunske kriptovalute PoW Bitcoin, Kadena ponuja tudi zmogljivosti pametnih pogodb, podobne tistim, ki jih najdemo v Ethereumu, in ima lasten programski jezik za pametne pogodbe, imenovan Pact.

Zmožnost pametne pogodbe pomeni, da je omrežje Kadena sposobno gostiti protokole decentraliziranih financ (DeFi) in nezamenljivih žetonov (NFT) ter številne druge specializirane projekte od stabilnih kovancev do procesorjev plačil.

Nekateri cilji projekta so bili obravnavanje glavnih težav, ki pestijo omrežje Ethereum, kot so visoki transakcijski stroški in prezasedenost omrežja, ter trditve, da ponujajo mejne transakcijske provizije za potrošnike, hkrati pa uvajajo » kripto bencinska črpalka«, ki podjetjem omogoča ustvarjanje računov, ki obstajajo za financiranje plačil plina v imenu svoje uporabniške baze, ko so izpolnjeni določeni pogoji.

Kadena uporablja Blake (2s-Kadena) algoritem kot svoj model soglasja, ki zahteva domače rudarje ASIC in ga ni mogoče rudariti z uporabo GPU ali CPU-jev.

KDA je pred kratkim predstavila ovito različico svojega žetona, imenovano wKDA, ki je sposobna komunicirati z vsemi omrežji, združljivimi z navideznim strojem Ethereum (EVM-) in z njimi povezanimi protokoli DeFi.

V prihodnosti ima ekipa za Kadeno tudi načrte za dodajanje podpore za navzkrižno verigo za druga priljubljena omrežja blockchain, vključno s Terra, Polkadot, Celo in Cosmos.

4-urni grafikon KDA/USD. Vir: TradingView

Podatki iz Cointelegraph Markets Pro in TradingView kažejo, da je zaradi nedavnega razvoja cena KDA narasla za 1,280% od najnižje vrednosti 2 USD 11 oktobra 26 na novo najvišjo vrednost vseh časov pri $ .50 novembra 000.

Flux

Flux (FLUX) je domači GPU protokol PoW, ki ga je mogoče rudariti in je osredotočen na razširljivo decentralizirano infrastrukturo v oblaku za aplikacije Web 3.0.

V skladu s projektom je ekosistem Flux sestavljen iz nabora decentraliziranih računalniških storitev in rešitev blockchain as-a-service, ki ponujajo razvojno okolje, podobno Amazon Web Services, ter Operacijski sistem drugega sloja FluxOS, ki je sposoben izvajati “kakršno koli utrjeno dockerizirano aplikacijo.”

Omrežje Flux uporablja algoritem ZelHash, ki je implementacija Equihash, ki jo lahko izkorišča GPU 111,4 in ga je mogoče rudariti prek skupnega bazena Flux ali na različnih vrstah bazenov tretjih oseb, ki so jih ustvarile ekipe, ki podpirajo ekosistem rudarjenja Flux.

Čas bloka v omrežju Flux je dve minuti in trenutna nagrada za blok je 70 Flux, s 48% gre na vozlišče operaterji in 40% gre za rudarje.

Projekt je 9. novembra predstavil “Light Nodes”, ki omogoča e Vozlišča Flux, ki jih je treba upravljati z uporabo lahkih denarnic, tako da lahko operaterji zaženejo in spremljajo meritve vozlišč iz katere koli naprave, ki lahko izvaja aplikacijo FluxNodes.

4-urni grafikon FLUX/USD. Vir: TradingView

Podatki iz Cointelegraph Markets Pro in TradingView kažejo, da od okt. , ko je bilo razkril, da bo Apple Pay integriran z denarnico Zelcore omrežja Flux, je cena FLUX-a narasla 609% od $0.26 na novo najvišjo vrednost vseh časov pri $2.96 dne novembra 24.

Medtem ko model soglasja PoW ni več prevladujoč model, ki ga uporabljajo veliki projekti v kriptoekosistemu, ti trije primeri kažejo, da ima še vedno veliko za ponuditi, ker so nove platforme okolju prijazne in ekonomsko vzdržna.

Želite več informacij o trgovanju in vlaganju v kripto trge?

Mnenja in mnenja, izražena tukaj, so izključno avtorjeva in ne odražajo nujno poglede na Cointelegraph.com. Vsaka naložbena in trgovalna poteza vključuje tveganje, pri odločanju morate opraviti lastno raziskavo.

Pridobitev helija (HNT) 48% po $111M zbiranje sredstev in 87K mejnik aktivnih vozlišč

Zasebne, javne in konzorcijske verige blokov : Pojasnjene razlike

Trajnost kriptovalute in zelene rešitve poudarjeno na COP05

 • Vpliv kriptovalute na podnebje: Ali so izravnave ogljika dovolj dobre?
 • Prihodnost obsežne naftne in plinske industrije je odvisna od blockchaina

 • 96144 128018

 • KOMENTIRAJ:

  Prosimo, vnesite komentar!
  Prosimo, vnesite ime

  - Advertisment -

  Most Popular

  Recent Comments