23.2 C
Ljubljana
Sunday, June 20, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Blockchain Altcoin Roundup: Analiza tržnega cikla je pred razprodajo 19. maja kričala "vzemite...

Altcoin Roundup: Analiza tržnega cikla je pred razprodajo 19. maja kričala “vzemite dobiček”

Dobrodošli v tedenskem glasilu Cointelegraph Market. Ta teden bomo opredelili trende v nastajajočih sektorjih v kriptovaluti, da bomo razširili vaše razumevanje tržnih ciklov in bolje opremili bralce, da izkoristijo mikrocikle, ki so redni pojav v večji tržni strukturi.

Sektor kriptovalut ima uveljavljen sloves nestanovitnosti in hitrosti gibanja, te značilnosti pa so bile na polno prikazane maja kot hiter padec cene Bitcoin (BTC) z $ 60, do $ 021, 000 je vodilo do množičnega odseljevanja, ki je s celotne tržne kapitalizacije izbrisalo 1,2 bilijona dolarjev vrednosti.

Medtem ko so mnogi v ekosistemu krivdo za upad pripisali stvarem, kot so negativni tweetovi fr. vplivneži in močni liki, kot je Elon Musk, ali še ena napoved, da je kitajska vlada prepovedala Bitcoin, so izkušeni trgovci in analitiki že nekaj tednov pred razprodajo opozarjali na možnost pomembnega umika.

Hitra rast cen v 2021 je pokazala nekateri klasični znaki vedenja, podobnega mehurčkom, so zazvonili prekupljeni alarmni zvonovi, medtem ko so bili vozniki Uberja in trgovci z živili zadovoljni, ko so podali svoje mnenje o tem, kakšen bo naslednji velik premik.

Glede na to se zdaj zdi pravi čas za pregled različnih faz tržnega cikla, da bi bolje razumeli, kaj je trg do zdaj preživel in kaj lahko pričakujemo v mesecih in letih, ki prihajajo.

Štiri faze tržnega cikla

Štiri osnovne faze tržnega cikla, ki bi jih morali vsi trgovci osnovno razumeti, so faza kopičenja, faze pribitkov e, faza distribucije in faza pribitka.

Faze tržnega cikla. Vir: Investopedia

Faza akumulacije poteka po tem, ko je trg dosegel dno, zanj pa so značilni inovatorji in začetniki, ki sredstvo odkupijo zaradi njegovega dolgoročnega potenciala, preden se začnejo bistveno premikati cene.

To fazo smo videli na trgu kriptovalut od decembra 2018 ko se cena BTC spusti pod 3 USD, 500 in se podaljšala do oktobra 2020, ko njegova cena se je začela smiselno dvigovati nad $ 12, 000.

BTC / USD 1-dnevni grafikon. Vir: Bitstamp

Faza pribitka se je res začela segrevati decembra 2020 in podaljšan do januarja 2021 kot BTC in decentralizirano financiranje Sektor (DeFi) je pritegnil svetovno pozornost, saj se je celotna tržna kapitalizacija maja povzpela na visoko nad 2,5 bilijona dolarjev, ko se je začela faza distribucije.

Skupna tržna kapitalizacija kriptovalut. Vir: CoinMarketCap

V fazah distribucije prodajalci začnejo prevladovati in prej bikovsko razpoloženje se spremeni, kar vodi do zaklepanja cen v območju trgovanja. Faza se konča, ko trg obrne smer.

Nekateri tipični vzorci grafikonov, ki so jih v tem času videli, kot opisuje Investopedia, so dvojni in trojni vrhovi ob dobro znanih glavah in ramenih vzorci, ki so bili opozorilni znaki, ki jih je pred zadnjo razprodajo predstavil BTC in so jih videli tehnični analitiki.

– KARNA (@iamrajankarna) 8. junija, 2021

Podobno kot 2017 – 858 na trgu bikov je cena BTC dosegla novo najvišjo vrednost (ATH), nato pa začela padati, kar je povzročilo, da so se sredstva iz Bitcoina vrnila na trg altcoinov, kar je dodatno spodbudilo celotno tržno kapitalizacijo na rekordno visoko 2 USD. 47 maja v trilijonih 12.

Za pronicljivega kripto trgovca thi vzorec je bil znak, da se bliža faza odbitka in da bi bilo pametno izkoristiti dobiček, saj je BTC nihal med $ 40, in $ 60, 000 in altcoinov so dosegli najvišje vrednosti v pripravah na razprodajo in zbiranje žetonov s popustom med naslednje dno.

Razporeditev sredstev v fazi kopičenja

Zdaj, ko je trg doživel pomemben povratek in še naprej iskanje cenovnega praga je ključni čas za spremljanje gibanja cen s pozornostjo na iskanje dobrih vstopnih točk v izvedljive projekte.

Morda najbolj znana grafika, ki podrobno opisuje tipični trg cikel je Wall St. Cheat Sheet “Psihologija tržnega cikla.” Vzorec se je pojavil na vseh vrstah trgov, od delnic in blaga do kriptovalut in nepremičnin.

Faze tržnega cikla. Vir: Wall St. Cheat Sheet

Če pogledamo grafikon za Bitcoin, lahko vidimo podoben cenovni vzorec, ki se je začel pozno 2020 z morebitno fazo “neverja”, ki se začne novembra. Zgodnji zagon v januarju je po videzu podoben fazi “upanja” na zgornjem grafikonu, ki mu je aprila sledil večmesečni zagon do evforičnega najvišjega obdobja.

BTC / USDT 4-urni grafikon. Vir: TradingView

Cena se je nato znižala s $ 64, 000 do $ 44, 000, preden se vrnete na $ 53, 000 – $ 49, obseg, ko se je začelo samozadovoljstvo. Maja je razprodaja spodbudila trg skozi faze tesnobe, zanikanja, panike in kapitulacije ter reakcijo ekosistema na Muskove tweetove, poleg drugih sil, ki pritiskajo na trg navzdol , izzvalo pomembno veliko jeze v skupnosti.

Zdaj prihaja izziv, kako se spoprijeti z depresijo bistveno nižje vrednosti portfelja in poskušati odločiti, ali je trg dosegel dno, kar pomeni, da je pravi čas za prerazporeditev sredstev ali če najboljše, kar lahko naredimo, je sedeti na rokah in čakati na nadaljnji razvoj.

Na velike cenovne rallye v tem času pogosto gledamo z neverjem kot na sunek – tako je cikel končan, in smo na začetku.

Ali to pomeni, da je zdaj pravi čas za zbiranje žetonov vaših najljubših projektov?

Na žalost ni zagotovljenega pravilnega odgovora na to vprašanje in vsak vlagatelj mora nekaj določiti sam. Ker so bili žetoni, ki so bili prej povpraševani, zdaj znatni popusti v primerjavi s samo enim mesecem, bi lahko bil pravi čas za začetek povprečenja dolarskih stroškov nazaj med najboljše dolgoročne odločitve v pripravah na naslednji cikel.

Sektorski cikli kriptovalut

Tipični cikel, predstavljen tukaj, se lahko uporablja tako za trg kot celoto kot za posamezne žetoni ali žetonski sektorji.

Dober primer tega je porast decentraliziranih financ v zadnjem letu, ki je kripto valuto prevzel, kar je privedlo do pojava priljubljenih decentraliziranih borz, kot je Uniswap in posojilne platforme, kot je Aave.

Skupna tržna kapitalizacija sektorja DeFi. Vir: CoinGecko

Kot je razvidno iz zgornjega grafa, je sektor DeFi kot celota prešel svoj vzorec tržnega cikla, ki je sovpadal z naraščajočo priljubljenostjo in uporabo v celotnem ekosistemu.

Podoben vzorec smo opazili pri porastu nefungibilnih žetonov (NFT) v 2021, vendar je bil čas drugačen, kar je poudarilo idejo, da se sektorji premikajo skupaj, in nakazalo možne koristi sektorskega pristopa k vlaganju v kriptovalute.

ENJ / USDT v primerjavi s CHZ / USDT v primerjavi z AXS / USDT v primerjavi z MANA / USDT. Vir: TradingView

Da bi izkoristili te priložnosti, so trgovci včasih prisiljeni sprejeti nasprotni pristop. Fazo kopičenja pogosto zaznamuje zmanjšanje razpoloženja, vendar je najboljši čas za prodajo v fazi distribucije, ko je razpoloženje največje in večina trgovcev gre v all-in z upanjem na veliko bogastvo.

Kar zadeva trenutno tržno perspektivo, je mogoče, da je najboljši način sprejemanja pristopa počakati in obdržati nekaj suhega prahu ob strani, da izkoristite kakršno koli “bliskovno prodajo”, ki se nam lahko zgodi. . Karkoli si izberete, ne pozabite opraviti lastne raziskave in vzpostaviti postopek obvladovanja tveganj, saj zgodovinsko nestanovitna narava trga kriptovalut ne kaže znakov, da bi se kmalu umirili.

Želite več informacij o tržnih ciklih?

  • Cena Bitcoinov je občutljiva, vendar podatki v verigi kažejo na novo kopičenje
  • Bitcoin s popustom bolj verjetno zadene $ 99) K kot $ 16 K in 2018, pravi analitik Bloomberga
  • 3 prepričljivi znaki, da so Bitcoin medvedi prenehali prodajati
  • Je Ethereum v pasti za bike? ETH cena signalizira razčlenitev glede na Bitcoin
  • Klasični tehnični kazalnik predvideva še en močan padec cene Bitcoinov z USD 16 K tarča

Tu izraženi pogledi in mnenja so izključno avtorjeva in ne odražajo nujno stališč Cointelegraph.com. Vsaka investicijska in trgovinska poteza vključuje tveganje, pri odločanju morate izvesti lastne raziskave.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments