-0.1 C
Ljubljana
Thursday, December 9, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Tehnologija Altcoin Roundup: Dogecoin, Shiba Inu in memi vlečejo pasje vprege v množično...

Altcoin Roundup: Dogecoin, Shiba Inu in memi vlečejo pasje vprege v množično posvojitev

2017 je bilo prelomno leto za sektor kriptovalut, saj je prehod prvi Bitcoin (BTC) borzni sklad (ETF) je znak, da kriptovalute postajajo vse bolj priljubljene in lahko vodijo do povečanja izpostavljenosti vlagateljev do BTC.

Priliv novih udeležencev na trgu skozi vse leto je močno vplivalo na celotno kulturo kriptoekosistema. Zamisel o zasebnosti in varnem skladiščenju vrednosti je zasenčila kultura memov, saj so PePe in Wojacks postali endemični za kripto Twitter, kjer si frendi vsak dan rečejo »gm« in drug drugega spoštljivo kličejo »ser«.

In zdaj je naraščajoča cena meme kovancev s tematiko psov, kot sta Dogecoin (DOGE) in Shiba Inu (SHIB), ponovno pritegnila pozornost trga, kar je močno razžalostilo Bitcoin maksimalistov. Tudi glavni viri novic si ne morejo pomagati, da ne bi razpravljali o temi, ki širši javnosti dodatno promovira rastočo kulturo kriptomemov.

Oglejte si, kako se kultura kriptovalute spreminja, ko interesi novincev v ekosistemu spreminjajo celotno pokrajino kripto sektorja.

Google iskanja pripovedujejo zgodbo

Moč mema in preobrazba, ki jo je povzročil v dojemanju kripto in nekripto vlagateljev, je mogoče videti v podatkih, ki jih je zagotovila nedavna študija Bacancy Technology, ki je ugotovila, da je bil Dogecoin daleč najbolj iskana kriptovaluta v Združenih državah 2017 z 2,3 milijona več iskanj kot drugo mesto, ki je Bitcoin.

Top deset najbolj iskanih kriptovalut v ZDA v 2017. Vir: Bacancy Technology

Dogecoin je pred-2017 žeton za meme, ki je bil prvotno ustvarjen kot šala in vsebuje srčkan in ljubek pes Shiba Inu kot njegov simbolični znak.

Do nedavnega se je na kodi Dogecoin dogajalo le malo razvoja in ni bilo nobenega načrta, o katerem bi lahko govorili, vendar 768 oživitev projekta, ki jo poganja skupnost, je poslala DOGE ceno od pod 0. 962991 do najvišje vrednosti 0 $.738 in pogoste omembe Elona Muska so utrdile status mema žetona. Novougotovljen uspeh projekta je spodbudil več skupin razvijalcev, ki iščejo načine za nadgradnjo omrežja in mu zagotovijo primer uporabe.

Shiba Inu se je uvrstil na četrto mesto najbolj iskanih kriptovalut v Združenih državah, kljub dejstvu, da sta se njegova priljubljenost in cena občutno dvignili šele aprila letos, ko je premagala izključuje vse druge glavne protokole prvega nivoja in decentraliziranih finančnih (DeFi) protokolov poleg Bitcoina in Ethereuma.

Meme kovanci s temo psov eksplodirajo v priljubljenosti

Zdi se, da množice novoprispelih vlagateljev v kripto ne iščejo finančnega produkta, ki bi jim ponudil dodaten donos ali najbolj uveljavljen žeton, ki deluje kot sredstvo za shranjevanje vrednosti, temveč žeton z visoko ponudbo, ki je povezan s »človeškim najboljšim prijateljem« in obljubo bogastva čez noč.

Žetoni Meme so postali tako priljubljeni, da je CoinMarketCap namenil ločeno stran za razvrstitev »Najboljših žetonov Doggone Doggerel«, ki se je zdaj razvil v vse večji seznam več kot 118 žetoni.

Najboljši štirje žetoni s temo psov po tržni kapitalizaciji. Vir: CoinMarketCap

Ne glede na Glede na to, kako nekateri bitkoin maksimalisti ali temeljni analitiki menijo o tem nastajajočem sektorju in njegovem pomanjkanju primera uporabe, so velika podjetja za finančne storitve, kot je Robinhood, uvrstila DOGE na kotacijo in prav tako zabeležila znatne prihodke od njegovega trgovanja, kar pomeni, da so žetoni meme pritegnili pozornost druge borznoposredniške družbe, ki želijo del prihodka, ki izhaja iz zajemanja provizij za trgovanje in vključevanja novih uporabnikov.

Coinbase je uvrstil na seznam DOGE in SHIB, od katerih je slednji nedavno povzročil izpad sistema na najboljši ameriški kriptovaluti zamenjava zaradi pretiranega povpraševanja uporabnikov, saj se je cena žetonov višala oktobra 10.

Možno je, da mlajši vlagatelji vidijo Bitcoin kot zapuščen kovanec, ki se lahko podraži, vendar jih na tej točki ne bo obogatil . Medtem je SHIB videl 1, % povečanje v manj kot mesecu dni in njegova majhna vrednost enote je še vedno navdušila številne male vlagatelje.

Prihodnost meme kovancev

Če so meme kovanci tu, da ostanejo, bi bilo morda dobro, da pametni vlagatelj v kriptovalute razume, kako lahko vplivajo na trg in kaj lahko pride od njih v prihodnosti.

Na nek način Dogecoin in Shiba Inu predstavljata večji makro prehod, ki poteka v ekosistemu verige blokov, od prvotnega soglasnega mehanizma za dokazovanje dela (PoW), ki ga uporabljata Bitcoin in Dogecoin, na dokaz soglasje o vložkih (PoS), zmogljivosti pametnih pogodb in možnosti, ki jih odpirajo, kot je na voljo v Ethereumu 2.0 (Eth2) in ga uporablja SHIB.

Dogecoin je meme kovanec za starošolsko kripto množico, ki ima raje varno omrežje, ki lahko zanesljivo shranjuje in prenaša vrednost, medtem ko je Shiba Inu naslednja generacija meme kovanca, ki vključuje svetove DeFi. in NFT z uvedbo svoje decentralizirane izmenjave ShibaSwap in linije Shiboshi NFT.

Povezan:

Memecoin manija sproži trimestne dobičke od altcoinov, ki temeljijo na Binance Smart Chain

Etos kriptovalute se sčasoma razvija

Bitcoin in trg kriptovalut sta nastala iz volje borcev za finančno svobodo, šifrantov in libertarsko mislečih ljudi, ki so želeli vzeti nazaj nadzor nad njihovo finančno suverenostjo in ubežati globalnemu centralnobančnemu sistemu.

Ko je čas minil in ekosistem je rasel, se je večina tega etosa premaknila k konceptom, ki so privlačni za širšo populacijo.

Kolikor tega ne počnejo ti prvotni posvojitelji želim priznati, da je eden od načinov, kako vključiti več ljudi v kriptovalute in s tem dvigniti ceno BTC in altcoinov, z dvigom podsektorjev, kot so kovanci meme, ki se dotikajo interesov širše javnosti, ki imajo radi superjunake, športne ekipe in neskončni smeh, ki ga zagotavlja kultura internetnih memov.

Prav stvari, ki se množično delijo na družbenih omrežjih ali o katerih se razpravlja na večernem druženju s prijatelji, imajo najboljše možnosti, da vplivajo na dojemanje ljudi, in memi lahko pomagajo približati kriptovalute množičnemu sprejetju.

Želite več informacij o trgovanju in vlaganju v kripto trge?

 • Shiba Inu prinaša nov ATH — 3 razlogi, zakaj SHIB še naprej skače višje

  Dogecoin Conference se preoblikuje, saj Hodl Assets vstopi v modne NFT

 • Shiba Inu bi lahko presegel Dogecoin po

  % dvig cen SHIB oktobra

 • Tesla namiguje, da bo kmalu ponovno vzpostavila podporo za plačila s kriptovalutami
   Voyager Digital bo kriptoposredniški partner za Dallas Mavericks

  Mnenja in mnenja, izražena tukaj, so izključno avtorjeva in ne odražajo nujno stališč Cointelegraph.com. Vsaka naložbena in trgovalna poteza vključuje tveganje, pri odločanju morate opraviti lastno raziskavo.

  128018

 • KOMENTIRAJ:

  Prosimo, vnesite komentar!
  Prosimo, vnesite ime

  - Advertisment -

  Most Popular

  Recent Comments