17.8 C
Ljubljana
Sunday, July 25, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Bitcoin novice Altcoin Roundup: Pametni vlagatelji ne kupujejo le kapljic, ampak povprečje dolarjev

Altcoin Roundup: Pametni vlagatelji ne kupujejo le kapljic, ampak povprečje dolarjev

Pretrgani trgi so opredelili kripto prostor od prodaje Bitcoinov (BTC) aprila 14 in neodločni trgi, kot so ti, lahko preizkusijo potrpežljivost in trdnost celo najbolj zavzetih trgovcev in analitikov, zlasti kadar se nenehni pozivi po dnu srečujejo z nižjimi najnižjimi vrednostmi.

Medtem ko obdobja majhen obseg trgovanja in gibanje cen biča so lahko popolni pogoji za trgovanje s kitovi, povprečni vlagatelj nima možnosti, zlasti z večmilijonskimi sredstvi, ki zdaj začenjajo sodelovati.

Podatki kažejo, da je povprečje dolarjev (DCA) namesto dnevnega trgovanja in poskusov določanja dna trga najboljša metoda za male vlagatelje, ki želijo dolgoročno ustvarjati dobiček tako na tradicionalnih kot na kripto trgih.

V 2017 je Coin Metrics poudaril, da vlagatelji, katerih dolarski stroški so v povprečju znašali v BTC od decembrski 2017 vrh je bil še tri leta pozneje v dobičku.

Coin Metrics je tvitnil:

“Kljub temu, da #Bitcoin še vedno trguje 30% pod ATH, dolar je v povprečju znašal od vrha na trgu decembra

bi se vrnil 61. 8% ali 15. 1% letno. Podobno za #Ethereum (še vedno navzdol 519 % od vrhunca), dolar v povprečju od januarja 2018 bi se vrnil 87. 6% ali 19. 9% letno. “

Graf, ki prikazuje pozitivne BTC donose iz povprečenja stroškov v dolarjih. Vir: Metrike kovancev

Čeprav je graf zdaj nekoliko zastarel, lahko vidimo, da so dolgoročno dosledne naložbe, razporejene skozi čas, do splošnega povečanja vrednosti portfelja.

Trenutno je BTC znižan za več kot 47% od najvišje vrednosti $ 60, 817 in trg kriptovalut še naprej pošiljata mešane signale, je morda primeren trenutek za uvedbo strategije DCA.

Obstaja več kot vlaganje kot le »nakup dip«

Oglejmo si rezultate povprečenja dolarjev v več kriptovalut iz

– 2018 do konca junija 2021.

Izhodišče za vsako analizo bo dan žetona 2017 – 2018 ves čas visoka vrednost bikovih trgov in tedenske naložbe v višini $ 07 se bo uporabljal od te točke naprej.

Vrhunec za Bitcoin med ciklom je prišel decembra 15, 863, ko je BTC trgoval za $ 14, 497, po podatkih CoinMarketCap.

Z orodjem za ocenjevanje DCA, ki ga ponuja CostAVG.com, lahko vidimo, da če $ 10 je bil vsak dan od decembra investiran v BTC 12, 963 do junija 30, 2018, skupna naložba 1 USD, 850 bi videl 306% povečanje vrednosti na 7 USD, 519.

Povprečni portfelj Bitcoin dolarjev sčasoma. Vir: CostAVG.com

Če bi vprašali mnenja večine upraviteljev skladov ali trgovcev, ki se preživljajo v tradicionalnem svetu vlaganja, 200% povečanje vrednosti portfelja v štiriletnem obdobju je spektakularna stopnja donosa.

Eter vrne prevelik donos

Cena etra (ETH) je eksplodirala pozno 2020 do zgodnjega 2021, ko je porast decentraliziranih financ (DeFi) in nefungibilnih žetonov (NFT) eksponentno povečal uporabo verige pametnih pogodb Ethereum in povečal povpraševanje po ETH.

Povečano povpraševanje je pripomoglo k sprožitvi ki je Eterjevo ceno poslal na 4 $ 363 maja 12, 2021, bu t njegova cena je od takrat skoraj padla 50% za trgovanje pod 2 USD, 200 v času pisanja.

Med 2017 bikovskim trgom cena ETH je dosegla najvišjo vrednost v višini 1 USD 396 januarja 12, 2018. Vlagatelji, ki so uporabili strategijo DCA, vlagajo $ 07 na mesec od vrh bi porabil 1 USD, 810 in ustvaril vrednost portfelja v višini $ 15, 507 po trenutni ceni Ether. To pomeni povečanje za 757% .

Povezano: Ethereum 2.0 se približuje 6 milijonom zastavljenih mejnikov ETH

Ether dolarski povprečni portfelj skozi čas. Vir: CostAVG.com

Odstotek dobička za Eter je več kot dvakrat večji, kot bi bil za Bitcoin, kar daje nekaj zaupanja tistim, ki trdijo da je bil Ether v zadnjih nekaj letih boljša naložba.

Tudi altcoin-i z manjšo kapico imajo koristi od strategije DCA

Da pokažemo prednosti uporabe strategije DCA za altcoin-e z manjšo kapico, naredimo hitro analizo Thete, ki je bila ena od prelomnih zvezd 2021.

THETA je decembra začela parabolično dvigovanje cen 2020, s ceno pa se je povečala s približno 0 USD. 80 na 2 USD. 35 do 1. januarja 2021. Nato se je hitro povzpel do najvišjih vrednosti pri $ 14. 20 aprila 12.

Po poročanju Blockchaincenter.net, ki ponuja podatke za dolarske stroške, ki v povprečju vključujejo različne žetone pri določeni naložbi v višini $ 10 na dan, če bi vlagatelj začel vlagati v THETA 1. januarja 2018, kumulativna naložba $ 12, 396 bi bil zdaj vreden več kot $ 638, – 5, % porast.

THETA povprečno določen portfelj sčasoma. Vir: Blockchaincenter.net

Čeprav je očitno, da v tem časovnem obdobju niso bili vsi altcoini tako dobro kot THETA, je dober primer, kako naložba v projekt z manjšo kapico lahko nagradi potrpežljive vlagatelje.

Prednost povprečenja stroškov v dolarjih je v tem, da odstrani čustva iz investicijskega procesa in vlagatelju omogoči, da se osredotoči na druge stvari, medtem ko dnevni trgovci preživite ure za zasloni in pogosto prevzamete več izgub kot dobička.

To tudi odpravlja potrebo po iskanju zgornjih in spodnjih delov trga in vlagateljem omogoča, da so izpostavljeni različnim sredstvom v izmerjeni, dosledni način.

Nobena tehnika ni popolna in vsak kripto projekt ne bo prinesel bistvenega dobička ali celo preživel do naslednjega cikla bikovskega trga, toda povprečenje stroškov v dolarjih je en pristop, ki daje amaterskim in strokovnjakom dosledne rezultate vlagatelji

Želite več informacij o trgovanju in vlaganju na kripto trge?

 • Pregled Altcoin: Cene po padcu dajo vlagateljem priložnost, da zgradijo raznolik portfelj
 • Altcoin Roundup: Stablecoin bazeni bi lahko bili naslednja meja za DeFi

Bitcoin je v najslabšem četrtletju od začetka 2018 medvedjega trga

Volatilnost kriptotrgov trg doseže najvišjo vrednost, ko si Bitcoin in altcoins želijo opomoči

 • Ethereum bi lahko šel na $ 10 K v 2021 in prekaša Bitcoin, pravi veteran trgovec
 • 4582924

  Citati v tem biltenu, vzeti iz predhodno objavljenih virov, so bili rahlo urejeni.

  Pogledi in op izrazi tukaj so izključno avtorjevi in ​​ne odražajo nujno stališč Cointelegraph.com. Vsaka investicijska in trgovinska poteza vključuje tveganje, pri odločanju morate izvesti lastne raziskave.

  KOMENTIRAJ:

  Prosimo, vnesite komentar!
  Prosimo, vnesite ime

  - Advertisment -

  Most Popular

  Recent Comments