15.9 C
Ljubljana
Saturday, September 18, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Tehnologija Ameriška agencija za sankcije OFAC se bo bolj zanašala na Chainalysis

Ameriška agencija za sankcije OFAC se bo bolj zanašala na Chainalysis

Vladne agencije želijo več orodij za sledenje sumljivim kripto transakcijam.

US sanctions agency OFAC to rely more heavily on Chainalysis

Ameriški urad za nadzor tujih sredstev je zahteval novo naročnino na analitično programsko opremo Chainalysis, da bi okrepil prizadevanja za nadzor transakcij v verigi blokov.

V javnem obvestilu, poslanem maja 26 je agencija potrdila svojo namero, da se naroči na pakete za usposabljanje in podporo Chainalysis’s Rumker, za katere meni, da so “kritične raziskave”, s čimer je še razširila svoj nabor orodij za nadzor.

Javno obvestilo tega tedna zaznamuje drugo tovrstno zahtevo, ki jo je agencija vložila ta mesec, ko je 4. maja vložila predhodno zahtevo za orodja za nadzor veriženja blokov Chainalysis.

V zadnjem obvestilu je naveden zahtevek Ministrstva za zakladništvo za nadzor tujih sredstev ires komercialno spletno aplikacijsko orodje za sledenje blockchain-ov za opremljanje preiskovalcev v svojem uradu za globalno ciljanje (OGT).

OFAC je finančna obveščevalna in izvršilna agencija Ministrstva za finance ZDA, ki upravlja in uveljavlja gospodarske in trgovinske sankcije v podporo ciljem nacionalne varnosti in zunanje politike ZDA.

Primarni namen nabave programske opreme je, da ameriška vlada in tuji partnerji sodelujejo pri preiskavah pranja denarja in financiranja terorizma.

Programska oprema bi se uporabljala za analizo in sledenje transakcijam z navideznimi valutami za zbiranje informacij o vpletenih strankah, ki jih OGT lahko uvrsti na seznam »Seznam posebej imenovanih državljanov in blokiranih oseb«

Programski paket Chainalysis Rumker vključuje opazovanja in vozlišča, ki pomagajo najti, kje se izvajajo vozlišča strežnikov. Na voljo je tudi z orodji Wasabi Demixing, ki agenciji omogočajo dostop do kriptografskih informacij o prej zabrisanih transakcijah. V obvestilu je pisalo:

„Chainalysis izpolnjuje zahteve OFAC-a z učinkovitim zagotavljanjem naslednjih zmogljivosti: razvrščanje naslovov v skupine, kartiranje in graficiranje transakcijskih tokov, denarnica raziskovalec, analiza vedenja uporabnikov, deviznega tečaja, trgovine in tržnih podatkov, “

Poročilo podjetja za analizo blokov verig Elliptic iz maja 27 je razkrilo, da so se finančni kriminalci okrepili njihova prizadevanja za izogibanje sledenju državam z uporabo mešalnih storitev, ki uporabnikom omogočajo, da svoje kovance mešajo z drugimi v naboru sredstev, da transakcijam dodajo plast anonimnosti.

Druge metode vključujejo uporabo kovancev za varovanje zasebnosti, kot so Monero in denarnice za zasebnost, poleg uporabe nereguliranih borz, da bi se izognili zahtevam, ki jih poznate.

Marca je ameriška kripto borza Coinbase poročala, da je OFAC pregledal številne njene transakcije zaradi morebitnih kršitev ameriških zakonov o sankcijah. Takrat ni bilo očitnih kršitev, je še dodal.

Februarja je Cointelegraph poročal, da je BitPay oškodovan s pol milijona dolarjev zaradi OFAC za zagotavljanje kripto storitev za sankcionirane regije.

Prejšnji članekDfinity se odziva na vprašanja glede decentralizacije in zasebnosti internetnih računalnikov
Naslednji članekPolice drone finds massive heat source in search of weed farm. Busts massive bitcoin mine instead.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments