17.6 C
Ljubljana
Tuesday, May 30, 2023

Ameriška senatorka Cynthia Lummis kritizira vlado Signature Monetary Institution, ker za njen propad krivi kripto

- Advertisement -

Ponudba: posnetek zaslona zaslišanja senatnega odbora za bančništvo Sen. Cynthia Lummis je omenila, da je razočarano naletela na to, da vlada denarne institucije Signature Monetary, prilagojena kriptovalutam, zdaj ne prevzema krivde za propadlo banko, medtem ko je kritizirala njegovo besedičenje o kripto.

Republikanec iz Wyominga, ki je zagovarjal kriptovalute, se je v torek na bančnem senatu Senata spraševal o razcapanem predsedniku denarne ustanove Signature Scottu Shayu in oštekanem predsedniku Ericu Howellu Zaslišanje odbora.

»Zdi se, kot da je prišlo takoj, ko se je veliko krivde prevalilo na te eksplicitne vlagatelje, ki se ukvarjajo z digitalnimi viri, in na regulatorje , kljub temu niste dovolili, da bi se krivili,« je omenil Lummis.

Signature Monetary institution je propadla marca – ena od treh bank, skupaj z denarno institucijo Silicijeve doline, je propadla med seboj.

V torek je na zaslišanju pričal tudi nekdanji izvršni direktor denarne institucije Silicon Valley Gregory Becker.

Originalni York Department of Monetary Services and products je objavil marca 16, da je prevzela denarno institucijo Signature za varovanje vlagateljev.

V pripravljenem pričevanju je Shay izpostavil nestanovitnost priznanih digitalnih virov in težave regulatorjev ter omenil banko nato sprejel korake za “močno znižanje depozitov digitalnih sredstev.”

“Na žalost se je niz v resnici nezaslišanih in nezaslišanih dogodkov odvijal bliskovito ,« je omenil Shay. »7. marca je banka s trdnimi vezmi v sektorju digitalnih sredstev objavila, da je postala takoj, ko bo prenehala delovati, in tri dni pozneje, marca 10, druga banka je postala takoj, ko so jo zasegli regulatorji. In potem, notranjih čudovitih nekaj ur, so naši vlagatelji iz banke dvignili 400 milijard dolarjev.«

Lummis je priznal Shayjevo ponudbo digitalnih virov v tem pričanju v torek,

Shay je omenil, da zdaj ni prikazovanje digitalnih virov, kar je izrecni cilj, ali pa zdaj ne.

»Za vaše pričevanje ste omenili digitalne vire 10 primerov, ki nakazujejo, da so bili digitalni viri varni gonilo metode dajanja denarne institucije Signature,« je omenil Lummis.

Chokepoint 2.0?Nekateri zagovorniki kripto na Twitterju so krivili oblasti, da so se namerno osredotočile na kripto sektor z zaprtjem bank.

Upravnica NYDFS Adrienne Harris je podprla to razpoloženje, ko je govorila o denarni instituciji Signature na konferenci ob koncu meseca.

»Hipoteza, da je prevzem Signature postal takoj za kripto in tukaj je ‘Choke Point 2.0’, je popolnoma smešna,« je postal Harris, takoj ko je bil citiran, ko je objavil konferenca.

275896 Vnesite svojo elektronsko pošto za naše vsakodnevne brezplačne e-novice

Hitro 3 minute spoznajte tokratne kripto novice!

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -