2.5 C
Ljubljana
Saturday, November 27, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Ameriška zakladnica sankcijah 2. borza kriptovalut, DOJ zasegla 6,1 milijona dolarjev

Ameriška zakladnica sankcijah 2. borza kriptovalut, DOJ zasegla 6,1 milijona dolarjev

US Treasury Sanctions 2nd Cryptocurrency Exchange, Seizes $6.1 Million

Ministrstvo za finance ZDA je sankcioniralo druga izmenjava kriptovalut “za olajšanje finančnih transakcij akterjem izsiljevalske programske opreme”. Sankcionirana sta bila tudi dva operaterja izsiljevalske programske opreme in zaseženih 6,1 milijona dolarjev sredstev.

Sankcije državne blagajne ZDA Druga menjava kriptovalut

Ministrstvo za finance ZDA je v ponedeljek objavilo, da je njegov urad za nadzor tujih sredstev (OFAC) sankcioniral operaterje izsiljevalske programske opreme in menjalnico kriptovalut.

Izmenjava kriptovalute Chatex in z njo povezana podporna mreža sta bila sankcionirana “zaradi omogočanja finančnih transakcij akterjem izsiljevalske programske opreme”, navaja ministrstvo za finance. »Analiza Chatexovih znanih transakcij kaže, da se več kot polovica neposredno izsledi do nedovoljenih ali visoko tveganih dejavnosti, kot so trgi temnih omrežij, visoko tvegane borze in odkupovalna programska oprema.«

Chatex ima neposreden učinek. vezi s Suex OTC, prvo kripto izmenjavo, ki jo je OFAC odobril septembra 000, je zapisalo ministrstvo za finance.

OFAC je v ponedeljek sankcioniral tudi Ukrajinca Yaroslava Vasinskega in Rusa Jevgenija Poljanina “za njuno vlogo pri ohranjanju incidentov z odkupno programsko opremo Sodinokibi/Revil proti Združenim državam. ” Ministrstvo za finance je dodalo, da sta oba “del skupine kibernetskih kriminalcev, ki se ukvarja z odkupovalno programsko opremo in je prejela več kot $

. milijonov plačil odkupnine, plačanih v bitcoinih in moneru.«

Zakladnica je pojasnila: »Vse lastnine in deleži v lasti določenih ciljev, ki so pod jurisdikcijo ZDA, so blokirane, osebam iz ZDA pa je na splošno prepovedano opravljati transakcije z njimi. Poleg tega so vsi subjekti 50 odstotkov ali več v lasti enega ali več imenovanih blokirane so tudi osebe.«

Objava opisuje:

Medtem ko večina dejavnosti virtualnih valut je dovoljena, virtualna valuta ostaja glavni mehanizem za plačila izsiljevalne programske opreme, nekatere brezvestne izmenjave virtualnih valut pa so pomemben del ekosistema odkupovalne programske opreme.

DOJ zaseže 6,1 milijona dolarjev sredstev v FTX Trading

Ameriško ministrstvo za pravosodje (DOJ) je v ponedeljek neodvisno objavilo, da je od Poyanina zaseglo 6,1 milijona dolarjev, pri čemer je opozorilo, da sta bila tako Polyanin kot Vasinskyi »obtožena uporabe odkupovalne programske opreme Sodinokibi/Revil za napad na podjetja in vladne subjekte v Združenih državah .”

Zaplenjenih sredstev v vrednosti 6,1 milijona dolarjev je mogoče izslediti po domnevnih plačilih odkupnine, ki jih je prejel Poyanin, Justi je dejal oddelek ce. Sredstva so bila shranjena na »računu FTX Trading Limited« na ime »Evegnii Igorevich Polianin« in/ali »Evgeniy Igorevich Polyanin«, je razvidno iz naloga za zaseg ministrstva za pravosodje.

Po podjetju za analitiko blockchain Chainalysis sta oba posameznika prejela znatne količine kriptovalute. Podjetje je podrobno navedlo, da je na vseh sankcioniranih naslovih z imenom:

Polyanin prejel več kot $

.5 milijonov bitcoinov in več kot 2 milijona USDT_ETH, medtem ko je Vasinskyi prejel več kot $900,21 vrednost bitcoina.

Kaj menite o tem, da je ministrstvo za finance ZDA sankcioniralo drugo borzo kriptovalut in zaseglo 6,1 milijona dolarjev? Sporočite nam v spodnjem razdelku za komentarje.

India Plans to 'Fast Track' New Cryptocurrency Bill, Seeks to Take 'Middle Path' to Regulate Crypto: Report

India Plans to 'Fast Track' New Cryptocurrency Bill, Seeks to Take 'Middle Path' to Regulate Crypto: Report

Kazakhstan Senate Adopts Legislation Subjecting Crypto Platforms to Financial Monitoring India Plans to 'Fast Track' New Cryptocurrency Bill, Seeks to Take 'Middle Path' to Regulate Crypto: Report

India Plans to 'Fast Track' New Cryptocurrency Bill, Seeks to Take 'Middle Path' to Regulate Crypto: Report

India Plans to 'Fast Track' New Cryptocurrency Bill, Seeks to Take 'Middle Path' to Regulate Crypto: Report India Plans to 'Fast Track' New Cryptocurrency Bill, Seeks to Take 'Middle Path' to Regulate Crypto: Report India Plans to 'Fast Track' New Cryptocurrency Bill, Seeks to Take 'Middle Path' to Regulate Crypto: Report

Zasluge za slike

: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Zavrnitev odgovornosti

: Ta članek je samo informativne narave. Ne gre za neposredno ponudbo ali nagovarjanje ponudbe za nakup ali prodajo ali priporočilo ali potrditev katerega koli izdelka, storitve ali podjetja. Bitcoin.com ne nudi naložbenih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor nista neposredno ali posredno odgovorna za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno z ali v zvezi z uporabo ali zanašanjem na katero koli vsebino, blago ali storitve, omenjene v tem članku.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments