20 C
Ljubljana
Saturday, September 18, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Ameriški dolar pade na triletno najnižjo raven, dolar bi se lahko znižal...

Ameriški dolar pade na triletno najnižjo raven, dolar bi se lahko znižal za 10%, Fed še vedno ni pripravljen za zmanjšanje QE


US Dollar Drops to a Three-Year Low, Greenback Could Dip 10% Lower, Fed Still Not Ready to Taper QE

Ameriška valuta se je spet spogledovala z najnižjimi vrednostmi, saj je indeks ameriških dolarjev (DXY) padel na najnižjo vrednost 89 v torek in naslednji četrtek. To je že tretjič od aprila 2018 , DXY je bil tako šibek in nekateri analitiki menijo, da bi valuta lahko padla še nižje.

Ameriški dolar je nekoliko razširjen, ravni RSI kažejo na „preprodano“ ozemlje

Analitiki in ekonomisti so bili v zadnjem letu zaskrbljeni zaradi ameriškega dolarja , po Covidu – 10) smernice so pretresle svetovno gospodarstvo in povzročile opustošenje v dobavni verigi. Po več kot 12 v mesecu veljavnosti mandata za koronavirus in zaustavitve poslovanja ameriško gospodarstvo še vedno zelo težko poskuša okrevati.

Ben Winck, sodelavec Market Insiderja, je pred kratkim pojasnil, da analitiki zmedeni zaradi “spotikanja” ameriškega gospodarstva, saj “strokovnjaki slabo ocenjujejo trg dela.” Poleg tega ameriški dolar že dva meseca spiralno pada in je od konca marca izgubil 3,7%.

US Dollar Drops to a Three-Year Low, Greenback Could Dip 10% Lower, Fed Still Not Ready to Taper QE

V torek je indeks ameriških dolarjev (DXY) zdrsnil na 89, podatkovna točka, ki jo USD nima prisluškoval v treh letih od aprila 2018. To je najšibkejša raven, ki jo je DXY videl od februarja in je prav tako hitro dosegel 89 v decembru 2020). Grafikon DXY kaže tudi, da je dolar prisluškoval 89 še enkrat, dva dni kasneje v četrtek zjutraj (EST).

Še aprila 2018, ko je DXY padel na 70, kmalu zatem se je zelena valuta povzpela do novih višin. Analitiki pa napovedujejo, da bi lahko tokrat USD še bolj zdrsnil 10% nižje od 89. Rich Dvorak, analitik iz dailyfx.com nadalje pojasnjuje, da se dolar zdi “podaljšan” in “preprodan.”

“Širši ameriški dolar je tu videti nekoliko podaljšan, saj indeks relativne moči se spogleduje z ‘preprodanim’ ozemljem, “je v torek zapisal Dvorak, ko je udaril DXY 89. »Prav tako se zdi, da obstajata dve očitni ravni tehnične podpore, ki bi ju biki v ameriških dolarjih morda branili. Najprej in najpomembnejše je 89. 60 – raven cen na indeksu DXY, ki jo podpira 25 Februarski zamah nizek, «je dodal Dvorak. Tržni strateg iz dailyfx.com je nadaljeval:

Spodnji pas Bollingerja bi lahko pomagal preprečiti tudi prodajni pritisk v ameriških dolarjih. Neveljavna tehnična podpora, ki jo nudi 89. 60 – raven cen bi verjetno odprla vrata medvedom v ameriških dolarjih, da bi ciljali na 06 Januarsko nihanje je nizko.

US Dollar Drops to a Three-Year Low, Greenback Could Dip 10% Lower, Fed Still Not Ready to Taper QE

Državne obveznice ZDA ostajajo v mirovanju, obveznice Združenega kraljestva opažajo odstotek povišanj zaradi zmanjševanja politike QE

Negativna teža dolarja je pritiskala tudi na donosnost obveznic v kot, saj so Dvorak in številni tržni strategi opazili ta trend. Dvorak je še poudaril, da je pomanjkanje moči ameriškega dolarja krivo za “mehkejše donose zakladnice zaradi manj strahu pred Fedom,”

Finančna publikacija Barron’s pojasnjuje, da je dolar “Blizu ravni ključa” pri 89 in 05 – leto zakladnice so padle na “1. 65) % od 1. 65% marca 27. ” Toda v Evropi in Veliki Britaniji je bilo okrevanje nekoliko boljše kot v Združenem kraljestvu 10 – letne obveznice so se v odstotkih povečale

Med pogovorom z Barronom, ustanoviteljem Sevens Report Research, je Tom Essaye poudaril, kako je Banka Anglije (BoE) že omejila politiko količinskega popuščanja (QE).

“Ko si je EU opomogla in stopnja cepljenja narasla … in dejstvo, da je Angleška centralna banka že zmanjšala QE (in zdaj naraščajo pričakovanja, da bo ECB to poletje zmanjšala QE), ki je funt in evro potisnila višje v primerjavi z dolarjem, saj Fed ostaja odločen, da sploh ne bo začel razmišljati o zmanjševanju, “je poudaril Essaye finančni kolumnistki. Jacob Sonenshine v sredo.

Predsednik Fed govori o omejevanju nakupov sredstev centralne banke: “Javnost bomo obvestili, ko bo čas za ta pogovor”

To še pred kratkim ni veljalo za uradnike Zvezne rezerve, saj centralni bančniki v ZDA zdaj šele začenjajo govoriti o pospeševanju prizadevanj za kakovost. V sredo je Fed objavil prepis nedavnega aprila 27 – 25 politično srečanje in “število” članov Fed je začel razpravljati o zmanjšanju gospodarske podpore centralne banke.

Čeprav je velika večina oblikovalcev politik centralne banke poudarila, da mora biti Fed priča “znatnemu” gospodarskemu napredku, da bi olajšati QE. Uradniki Fed menijo, da $ 120 milijard mesečnih nakupov obveznic je do zdaj blažilo ameriško gospodarstvo in pospešilo okrevanje.

US Dollar Drops to a Three-Year Low, Greenback Could Dip 10% Lower, Fed Still Not Ready to Taper QE
Predsednik Feda Jerome Powell je poudaril, da bo Fed obvestil ameriško javnost, ko bo centralna banka pripravljena na pogovor o zajezitvi politike monetarnega popuščanja.

Poleg tega , Predsednik Feda Jerome Powell se je na novinarski konferenci o denarni politiki soočil z aktualnim vprašanjem, kdaj se bo začelo zmanjševanje kakovosti.

„Ne, še ni čas. Rekli smo, da bomo javnost obvestili, kdaj bo čas za ta pogovor, in rekli smo, da bomo to storili že pred kakršno koli dejansko odločitvijo, da bomo pospešili nakup naših sredstev, in to bomo tudi storili, ”Powell je novinarjem povedal na konferenci C-Span, ki je sledila aprilskemu političnemu sestanku.

Analitiki, ekonomisti in finančni strokovnjaki menijo, da šibek ameriški dolar, naraščajoča inflacija in slabi donos obveznic so v glavnem posledica velike Fedove politike QE za boj proti državi Covid – 19 gospodarstvo.

Čeprav ne vsi so medvedji do ameriškega dolarja in nekateri verjamejo, da je sredi okrevanje. Urednik ekonomije za Bloomberg Peter Coy je ta teden objavil članek tudi o aprilskem sestanku Fedove politike. Ekonomist je opozoril, da so bili “uradniki Zvezne rezerve optimistični glede gospodarstva.”

Coy-jev urednik je še poudaril, da “ameriški dolar ne propada, ne glede na to, kaj pravijo medvedi. ” Zdi se, da urednik ekonomije Bloomberg verjame, da so spodbude in podjetja, ki se odpirajo, “utrla pot ponovnemu vzponu”. Coy pravi, da je zaradi tega “več” med njimi govorilo o “klicanju določene podpore gospodarstvu.”

Kljub nekaterim medijskim strokovnjakom, ki trdijo, da imajo člani Fed centralna banka poudarila, da tega zdaj ne bo storila, da bi se »na prste približala pogovoru« zoževanja QE. Zeleni medvedi imajo še vedno prav glede Fedove želje po monetarnem popuščanju in ameriški dolar se ne more dovolj hitro prilagoditi naraščajoči inflaciji. Kupna moč v ZDA se je hitro zmanjšala in glede na trenutno stanje na lestvici indeksa ameriških dolarjev (DXY) je prihodnja zanesljivost dolarjev resnično žalostna. Podatki in številke jasno kažejo, da je Coyev optimizem v USD neutemeljen.

V četrtek zjutraj na lestvici DXY dolarja je prikazano, da je dolar zdrsnil 90 znova in nazaj na 89. 624.

Kaj menite o ameriški dolar ta teden padel na ključne ravni? Sporočite nam, kaj mislite o tej temi v spodnjem oddelku za komentarje.

Biden Economics: US Jobs Report Lackluster, Unemployment Extensions Hammer Supply Chain, Americans Want More Stimulus

Japanese Assembly Members Seek to Make Tokyo a 'Cryptocurrency Trading Center'

Oznake v tej zgodbi

1280, 89, medvedi, dolar, dolarska košara, dolarski potop, DXY, ekonomisti, centralna banka, zelena valuta, Jacob Sonenshine, jerome powell, monetarno olajšanje, Peter Coy, politično srečanje, QE, kvantitativno olajšanje , Ri ch Dvorak, Soft Dollar, Tom Essaye, tradingview, zakladnice, ameriški dolar, USD kapljice, USD diapozitivi, šibki dolar

Krediti za slike : Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons, dailyfx.com, Tradingview, DXY,

Izjava o omejitvi odgovornosti : Ta članek je samo informativnega značaja . Ne gre za neposredno ponudbo ali pridobivanje ponudbe za nakup ali prodajo ali za priporočilo ali potrditev kakršnih koli izdelkov, storitev ali podjetij. Bitcoin.com ne ponuja investicijskih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor ne odgovarjata neposredno ali posredno za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno ali povezano z uporabo ali uporabo katere koli vsebine, blaga ali storitev, omenjenih v tem članku.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments