14.2 C
Ljubljana
Saturday, September 18, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Etherium novice Ameriški FDIC išče vpogled v vlogo bank na trgih kriptovalut

Ameriški FDIC išče vpogled v vlogo bank na trgih kriptovalut

FDIC je izdal prošnjo za javni prispevek, da bi pridobil več informacij o industriji in interesih potrošnikov na trgu.

4887 Skupno ogledov

18 Skupaj delnice

US FDIC seeks insight on banks’ role in cryptocurrency markets

Ameriška zvezna korporacija za zavarovanje vlog išče informacije in javne pripombe o dejavnostih bank, povezanih s kriptovalutami.

FDIC je glavni ponudnik zavarovanja vlog ameriškim trgovcem in hranilnikom. banke, prvotno ustvarjene za obravnavo bank v času velike depresije.

V ponedeljek je FDIC uradno objavil zahtevo za javni prispevek, da bi dobili več informacij o industriji in interesih potrošnikov na trgu ter o vlogi bank v digitalni premoženjski ekosistem.

“Banke vse bolj raziskujejo več vlog v nastajajočem ekosistemu digitalnih sredstev, kot so skrbniki, imetniki rezerv, izdajatelji in borzni ali odkupni agenti; izvajanje funkcij vozlišča; in hrani denarne vloge izdajateljev digitalnih sredstev, “je dejal FDIC.

Družba si še posebej želi izboljšati svoje razumevanje primerov uporabe digitalnega premoženja na finančnih trgih in posredovanju ter kot poravnalni in plačilni sistem. FDIC išče tudi prispevek k upravljanju tveganj in skladnosti zavarovanih depozitarnih institucij in njihovih podružnic pri izvajanju dejavnosti, povezanih z digitalnimi sredstvi.

Predsednica FDIC Jelena McWilliams je ugotovila, da je prispevek javnosti bo agenciji pomagal, da bo bolje razumela trg v smislu predpisov.

“Na FDIC postavljamo temelje za naslednje poglavje bančništva, saj zagotavljamo regulativni okvir, ki omogoča razcvet odgovornih inovacij. Ta RFI nam daje priložnost, da pridobimo dodaten vpogled v trg in kakšno vlogo bi lahko imele banke v prihodnosti, «je dejal McWilliams.

Interes agencije za primere uporabe digitalnih sredstev za finančne institucije prihaja, ko se ameriške banke aktivno preusmerjajo v kripto industrijo. V začetku maja je investicijska banka Goldman Sachs odprla trgovino s kriptovalutami, ki institucionalnim partnerjem omogoča trgovanje z izvedenimi finančnimi instrumenti. Pred tem je Morgan Stanley dodal izpostavljenost Bitcoin (BTC) do 12 investicijskih skladov po objava načrtov za ponudbo kripto storitev bogatim strankam.

66141

Prejšnji članekTurška kripto borza priznava kršitev leta 2018 s 500.000 ukradenimi podatki uporabnikov
Naslednji članekArk Invest: Bitcoin Mining Neto pozitiven na okolje, pomisleki glede porabe energije družbe BTC so zgrešeni

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments