19.1 C
Ljubljana
Wednesday, July 28, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Ameriški kongresnik poziva k zakonu, ki vladi dovoljuje, da obrne transakcije s...

Ameriški kongresnik poziva k zakonu, ki vladi dovoljuje, da obrne transakcije s kriptovalutami

US Lawmaker Calls for Law Allowing Government to Reverse Cryptocurrency Transactions

Ameriški kongresnik je pozval k zakon, ki vladi omogoča, da identificira uporabnike kriptovalut in obrne kripto transakcije. “V kongresu vlada občutje, vse večje čustvo, da če sodelujete v anonimni kripto transakciji, ste dejansko udeleženec zločinske zarote,” je dejal.

Rep. Bill Foster poudarja potrebo po zakonu, ki bo vladi omogočil razveljavitev kripto transakcij

Demokratični poslanec Bill Foster iz Illinoisa, ki je tudi sopredsednik kongresne Blockchain Caucus, se je med virtualnim dogodkom v Axiosu v torek pogovarjal o regulaciji kriptovalut. Kongresnik je ob obravnavi problema napadov ransomware in tega, kako kriminalci prosijo za bitcoin in ne za gotovino, poudaril, da “obstaja bistvena razlika med kripto in resničnim premoženjem. To je pomembno razlikovanje, ki ga moramo v končni fazi določiti v zakonu. “

Poudarja, da je treba sprejeti zakone, ki bodo zveznim sodiščem omogočili identifikacijo uporabnikov kripto in povratne transakcije z bitcoini ali drugimi kriptovalutami je rekel:

V nekaterih okoliščinah moraš biti sposoben oditi na sodišče, da razkriješ udeležence.

Razpravljal je o “pogoju, pod katerim lahko povrnemo” kriptovalute, kot so odkupnine, plačane zločincem, in opozoril, da gre za eno od temeljne odločitve, ki jih je treba sprejeti glede kripto sredstev.

Kongresnik je poudaril, da mora zakon obravnavati, ali je kriptovaluta “resnično anonimna ali obstaja sodišče, na katerega lahko stopite, da bi razkrili udeležence. ” Poleg tega »ali obstaja sodišče, tretja oseba, na katero se lahko obrnete zaradi goljufivih ali napačnih transakcij.«

Foster je navedel primer. »Če bi te kdo vlekel v uličico in ti dal pištolo na glavo ter rekel, da izstopi iz mobilnega telefona in mi naloži denar v denarnico. Ali nimaš sreče ali greš na sodišče, naj razkrijejo udeleženca. ” Poleg tega “lahko sodišče – če se odloči, da je bila transakcija goljufiva, kriminalna ali zmotna … uporabi dostop do zelo varovanega ključa, kriptografskih zadnjih vrat, v določenem smislu, ki jim omogoča kriptografsko obračanje transakcij na verigi blokov.”

Zakonodajalec trdi, da so taka orodja potrebna, da se vlada lahko zaščiti pred ljudmi in podjetji pred napadi izsiljevalske programske opreme, kakršen je bil Colonial Pipeline.

Rep. Foster je menil:

Tam sem pravkar povedal o treh stvareh, ki bodo kripto puriste spravile v bes, na primer zaupanja vredna tretja zabava in tako naprej.

Prepričan je, da “za večino ljudi, če bodo imeli velik del njihova neto vrednost vezana na kripto sredstva, bodo želeli imeti tisto varnostno odejo zaupanja vredne tretje osebe, ki lahko reši težavo, ko jih vdrejo, ko jih ukradejo ali celo samo napačno domnevo. “

Foster je nadalje dejal, da morajo kriptovalute postati skladne z zveznimi predpisi in zakoni, da bodo lahko kdaj postali glavni instrumenti za izvajanje transakcij. V odgovoru na vprašanje o tem, kako bi ZDA regulirale kriptovalute glede na njihovo globalno in brezmejno naravo, je zatrdil: “Morali bomo vzpostaviti zakon med pravnim in nezakonitim režimom tukaj,” pojasnjuje:

V kongresu vlada občutje, ki se povečuje, da če sodelujete v anonimni kripto transakciji, ste dejansko udeleženec zločinska zarota.

Številni ljudje so se v družabna omrežja posmehovali kongresniku in njegovemu poskusu, da bi obrnil bitcoin transakcije da ne razume, kako deluje bitcoin. Nekateri so se odzvali na obtožbo Fosterja z izjavo, da “dejansko niso kriminalci.”

Kaj menite o predstavniku republike Foster, ki poziva k zakonodaji, ki bo vladi dala pooblastilo za preusmeritev transakcij s kriptovalutami? Sporočite nam v spodnjem oddelku za komentarje.

Fed Vice Chair Quarles Says Digital Dollar Could Pose Significant Risks to US Banking System

'Doctor Bitcoin' Pleads Guilty to Running Illegal Crypto Exchange in US, Faces 5 Years in Prison

Oznake v tej zgodbi

Regulacija Bitcoinov, blockchain kokus, Kongres, Kripto regulacija, Regulacija kriptovalut, državni organ, povratne transakcije Bitcoin, povratne kripto transakcije, nas kongres, regulacija kripto valut, zakonodajalec ZDA

Krediti za slike : Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

D isclaimer : Ta članek je samo informativnega značaja. Ne gre za neposredno ponudbo ali pridobivanje ponudbe za nakup ali prodajo ali za priporočilo ali potrditev kakršnih koli izdelkov, storitev ali podjetij. Bitcoin.com ne ponuja naložbenih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor ne odgovarjata neposredno ali posredno za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno ali povezano z uporabo ali uporabo katere koli vsebine, blaga ali storitev, omenjenih v tem članku.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments