2.5 C
Ljubljana
Sunday, November 28, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Ameriški odvetnik "ugrabil" ruskega kripto poslovneža Denisa Dubnikova

Ameriški odvetnik “ugrabil” ruskega kripto poslovneža Denisa Dubnikova

US ‘Kidnapped’ Russian Crypto Businessman Denis Dubnikov, Lawyer Says

Ameriški organi pregona imajo “ ugrabil« kriptopodjetnika Denisa Dubnikova v Mehiki, preden so ga premestili na Nizozemsko, kjer je bil aretiran, je ruskim medijem povedal njegov odvetnik. Dubnikov je osumljen pranja denarja in mu grozi do 20 let. zapor v primeru izročitve Združenim državam.

FBI obtožen ugrabitve ruskega državljana s poslovanjem s kriptovalutami

Ameriški zvezni preiskovalni urad (FBI) je v Mehiki “praktično ugrabil” ruskega državljana Denisa Dubnikova, ki so ga kasneje aretirali 1. novembra v Amsterdamu, je za Sputnik trdil njegov odvetnik Arkadij Bukh. Soustanovitelj platform za trgovanje s kriptovalutami Coyote Crypto in Eggchange je bil najprej zaprt na letališču v Mexico Cityju med počitnicami, nato pa se je vkrcal na let na Nizozemsko, kjer so ga pridržale nizozemske oblasti. Zagovornik je pojasnil:

Mehika mu ni dovolila vstopa v državo. Ameriške obveščevalne službe so ga dale na letalo za Nizozemsko in ga tja poslale, ko je plačal vozovnico. Z drugimi besedami, v resnici je bil ugrabljen.

Po Bukhovem opisu dogodkov je bil Dubnikov izgnan iz Mehike ker izročitvena politika države ni tako »idealna« kot nizozemska. “Kupili so vozovnico, z drugimi besedami, dejansko so ga ugrabili in poslali na Nizozemsko, ker je izročitev iz Nizozemske dejansko zagotovljena,” je še pojasnil odvetnik.

Pravni zastopnik je tudi razkril, da je ruski državljan trenutno v nizozemskem zaporu in opozoril, da obramba pričakuje njegovo izročitev Združenim državam. Denis Dubnikov je bil obtožen zarote za pranje denarja prek denarnic, ki jih upravljajo njegova kriptopodjetja, in mu grozi do 20 let zapora v ZDA, Arkady Bukh podrobno in dodal:

Zaenkrat se z izročitvijo ne strinjamo, vendar bomo verjetno kasneje dali soglasje, ker je Nizozemska država, kjer je boj proti izročitvi statistično nesmiseln. Študiramo: mogoče je vredno pristati na hitro izročitev in to urediti tukaj.

Aretacija Dubnikova povezana z Ryuk Ransomware Group

Po poročanju Sputnika je pridržanje Dubnikova med prvimi aretacije v primeru zoper skupino Ryuk, ki je povezana z napadi izsiljevalske programske opreme na bolnišnice v tamkajšnjih ameriških oblasti, menijo, da je Dubnikov prejel na stotine tisoč dolarjev v bitcoinih, od katerih je bil del domnevno pridobljen z napadi izsiljevalske programske opreme Ryuk.

Denis Dubnikov ni prvi ruski državljan s poslovanjem s kriptovalutami, ki so ga na zahtevo ZDA pridržale v 618, IT specialist Alexander Vinnik je bil aretiran v Grčiji med potovanjem z družino. Ameriški tožilci trdijo, da je Vinnik, domnevni operater razvpitega BTC-e, prek zdaj nedelujoče borze opral do 9 milijard dolarjev. Kasneje je bil izročen Franciji in obsojen na pet let zapora zaradi pranja denarja. Maja je francosko sodišče zavrnilo zahtevo Moskve za izročitev.

Novica o aretaciji Dubnikova je prišla po razkritju Bloombergovega poročila, da njegovega Eggchangea preiskujejo zaradi pranja denarja v Evropi in Združene države. ZDA so v zadnjem času na podlagi podobnih obtožb ciljale na druge ruske kripto platforme.

Septembra je ministrstvo za finance uvrstilo na črni seznam Suex, češkega posrednika za kriptovalute, ki deluje iz pisarn v Rusiji. in osumljen obdelave na stotine milijonov dolarjev kripto transakcij, povezanih s prevarami, trgi darkneta in akterji izsiljevalske programske opreme, kot je Ryuk. Ta teden je oddelek sankcioniral Chatex, bot za izmenjavo kriptovalut, povezan s Suexom, pa tudi dva druga operaterja izsiljevalske programske opreme.

Ali pričakujete, da bodo nizozemske oblasti Denisa Dubnikova izročile ZDA? Povejte nam v spodnjem razdelku za komentarje.

Hong Kong Company Onedegree to Offer Insurance for Cryptocurrencies

Hong Kong Company Onedegree to Offer Insurance for Cryptocurrencies

Hong Kong Company Onedegree to Offer Insurance for Cryptocurrencies

Hong Kong Company Onedegree to Offer Insurance for Cryptocurrencies

Hong Kong Company Onedegree to Offer Insurance for Cryptocurrencies

Oznake v tej zgodbi

Alexander Vinnik, aretacija, odvetnik, Bitcoin, BTC-e, poslovnež, Coyote Crypto, Crypto, kriptoborza, kriptovalute, kriptovaluta, obramba, Denis Dubnikov, pripor, Dubnikov, nizozemec, Eggchange, Podjetnik, Exchange, FBI, Nizozemska, bolnišnice, preiskava, ugrabitev, odvetnik, mehiška, Mehika, pranje denarja, Nizozemska, ransomware, akterji izsiljevalske programske opreme, napadi izsiljevalske programske opreme, Ryuk, sankcije, Suex, ZDA, ZDA, vinnik, Wex

Hong Kong Company Onedegree to Offer Insurance for Cryptocurrencies

Zasluge za slike: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Zavrnitev odgovornosti

: Ta članek je samo informativne narave. To ni neposredna ponudba ali nagovarjanje ponudbe za nakup ali prodajo ali priporočilo ali potrditev katerega koli izdelka, storitve ali podjetja. Bitcoin.com ne zagotavlja naložbenih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor nista neposredno ali posredno odgovorna za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno z ali v zvezi z uporabo ali zanašanjem na katero koli vsebino, blago ali storitve, omenjeni v tem članku.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments