2.5 C
Ljubljana
Sunday, November 28, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Ameriški predsednik Biden se bliža odločitvi, da bo izbral predsednika Fed -...

Ameriški predsednik Biden se bliža odločitvi, da bo izbral predsednika Fed – Poročila kažejo, da sta Powell in Brainard nasprotovali


Po sprejetju zakona o infrastrukturi Bidenove administracije se zdi, da se ameriški predsednik bliža odločitvi, ali bo ponovno imenoval Jeromea Powella, sedanjega predsednika odbora Federal Reserve. Po nekaj poročilih bi lahko izbrali Powella, druga poročila pa pravijo, da bi lahko bil tudi član sveta guvernerjev Fed Lael Brainard.

Predsednik Biden bo ‘precej hitro’ izbral predsednika Fed

Sredi Zaradi naraščajoče inflacije in težav v dobavni verigi ameriški predsednik Joe Biden razmišlja o tem, kdo bo vodil centralno banko Federal Reserve, ko se bo Jeromeu Powellu iztekel mandat februarja prihodnje leto. Medijski strokovnjaki pravijo, da je čas “ključen”, saj ameriška centralna banka razpravlja o zmanjšanju kvantitativnega sproščanja (QE) in prilagajanju obrestnih mer navzgor. Seveda so bili vse to doslej le pogovori in člani Fed se še niso odločili, da bodo zmanjšali nakupe velikih sredstev in zvišali referenčno obrestno mero.

Medtem je naraščajoča inflacija dvignila svojo grdo glavo v življenja Američanov, kupna moč pa se je v zadnjem času zmanjšala 11 mesecev. Podatki indeksa cen življenjskih potrebščin (CPI) tega tedna so poskočili za 6,2 % v primerjavi z letom prej, delniški trgi pa so se po novici zatresli. Najnovejši podatki o CPI so celo spodbudili Bidena, da je podal izjavo o naraščajoči inflaciji, saj je ameriški predsednik dejal, da se bo Bela hiša osredotočila na to, da se ljudje vrnejo na delo, “znižajo cene” in “zagotovijo, da bodo naše trgovine v celoti založene.”

Zdaj različna poročila pravijo, da je Biden sredi izbire novega predsednika odbora Federal Reserve ali načrtuje, da Jerome Powell obdrži svoje mesto. Sodelavca CNN John Harwood in Phil Mattingly pojasnjujeta, da » Powell [is] je bil prvi, ki bo Biden izbral za predsednika centralne banke Federal Reserve, ko se bliža odločitvi. Poročilo CNN ugotavlja, da bi se Bidenova odločitev lahko zgodila že prihodnji teden. Predvideva se tudi, da bo Biden nov infrastrukturni zakon podpisal v ponedeljek.

Brainard ‘bolj usklajen z levo usmerjenimi politiki, člani odbora za finančne storitve pozivajo Bidena, naj izbere novega vodjo, Powellu še vedno dajejo prednost »obe strani«

pred dnevi je govoril Biden o svoji odločitvi o položaju predsednika Fed na tiskovni konferenci in namignil, da je izbral “precej hitro”. “Veliko sem razmišljal o tem in se sestal s svojimi ekonomskimi svetovalci o tem, katere so najboljše izbire, in imamo veliko dobrih izbir,” je novinarjem povedal Biden. “Ampak zdaj ne bom špekuliral,” je dodal predsednik. Kljub poročilu CNN-a drugi uvodniki trdijo, da lahko Biden izbere člana sveta guvernerjev Fed Laela Brainarda. Rob Garver, sodelavec voanews.com, pravi, da bi nedavni skok inflacije lahko vplival na Bidenovo odločitev predsednika Fed.

Garver poudarja, da je Powell republikanec in ga je izbral nekdanji predsednik ZDA Donald Trump. Kar zadeva Brainard, je demokratka in je “bolj povezana z levičarskimi člani svoje stranke, kot je ameriška senatorka Elizabeth Warren iz Massachusettsa,” podrobno opisuje Garver. Vendar Garver še pojasnjuje, da je trenutni predsednik Fed trenutno “favoriziran”. Christopher Russo, raziskovalec v Mercatus Centru Univerze Georgea Masona, je za Garver iz glasila VOA povedal: “Powell je pridobil veliko kredibilnost pri obeh straneh, tako pri republikancih kot pri demokratih.” Russo je še dodal:

V pandemiji je Fed sprejel prilagodljiv povprečni cilj inflacije , kar pomeni, da bodo inflacijo dosegli nad ciljno vrednostjo po obdobjih, ko je bila pod ciljno vrednostjo, in Powell je naredil veliko dela, da bi skeptikom v kongresu pojasnil pomen te politike.

Poročila o tem, da je Biden izbral novega predsednika Fed, kmalu sledijo sredi septembra »virom, povezanim z Washingtonom«, ki pravijo, da je Biden bo ponovno imenoval Jeromea Powella. Vendar pa trije politiki iz odbora za finančne storitve Parlamenta pozivajo Bidena, naj izbere novega predsednika Fed, ki bo obravnaval socialno pravičnost in podnebne spremembe. Ameriške demokratske predstavnice Alexandria Ocasio-Cortez (AOC), Rashida Tlaib in Ayanna Pressley so avgusta poudarile 38:

Pod njegovim vodstvom je Federal Reserve je sprejela zelo malo ukrepov za ublažitev tveganja, ki ga podnebne spremembe predstavljajo za naš finančni sistem.

Pred kratkim opravljena 1,600 stran ‘Build Back Račun za boljšo infrastrukturo namenja okoli 550 milijard dolarjev za boj proti domnevnemu podnebju kriza v ZDA. Kljub ogromni količini taktike kvantitativnega sproščanja (QE) in referenčni stopnji, ki je bila zmanjšana na nič, prizadevanja Jeromea Powella, odkar ga je imenoval nekdanji predsednik Trump, morda niso dovolj dobra za člane demokratske stranke.

Kaj menite o tem, da bi Joe Biden morda izbral novega zveznega Rezervni predsednik sveta prihodnji teden po podpisu novega zakona o infrastrukturi? Sporočite nam, kaj menite o tej temi v spodnjem razdelku za komentarje.

Oznake v tej zgodbi

Alexandria Ocasio-Cortez (AOC), Ayanna Pressley, Bidenova uprava, Biden Fed predsednik, Build Back Better, predsednik, Christopher Russo, demokrat, ekonomija, Elizabeth Warren, predsednica Fed, izbira stolov, Federal Reserve, račun za infrastrukturo, Jerome Powell, Joe Biden, John Harwood, Lael Brainard, Phil Mattingly, Rashida Tlaib, republikanec, Rob Garver

Zasluge za slike2021: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Zavrnitev odgovornosti: Ta članek je samo v informativne namene. To ni neposredna ponudba ali nagovarjanje ponudbe za nakup ali prodajo ali priporočilo ali potrditev katerega koli izdelka, storitve ali podjetja. Bitcoin.com ne zagotavlja naložbenih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor nista neposredno ali posredno odgovorna za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno z ali v zvezi z uporabo ali zanašanjem na katero koli vsebino, blago ali storitve, omenjeni v tem članku.

2021

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments