15.6 C
Ljubljana
Friday, June 2, 2023

Ameriški regulator obtoži pet v “lažni shemi trgovanja z digitalnimi viri”, potem ko so osredotočili špansko govoreče skupnosti

- Advertisement -

Ponudba: Adobe

Regulator ZDA je v sredo obtožil 5 Američanov zaradi domnevnega “prevarantskega pridobivanja” denarja od več kot Američanov za organizacijo, znano kot Icomtech za trgovanje z bitcoini in različnimi viri zanje.

Komisija za trgovanje s terminskimi pogodbami na blago je vložila pritožbo na okrožnem sodišču ZDA za osrednje okrožje Kalifornije v nasprotju z Davidom Carmono, Juanom Arellanom Parro, Moses Valdez, David Brend in Marco A. Ruiz Ochoa – vsi so komercializirali kot Icomtech, je dejal regulator.

5 si je prisvojilo sredstva kupca in še posebej “osredotočene špansko govoreče skupnosti,” je dejal CFTC.

Kaj je vzelo spodajOd avgusta 2019 do decembra 2019, 5 in različni posredniki Icomtech so »lažno predstavljali, da bodo denar uporabili za trgovanje z bitcoini in različnimi digitalnimi sredstvi za stranke,« bi zagotovili donose in podvojili denar strank v mesecih, je dejal regulator.

To se ni zgodilo, trdi CFTC.

»V nasprotju s tem so obtoženci protipravno prisvojili sredstva kupca za nadaljnjo promocijo parcele in, po dokumentih in prepričanju, za plačilo nejavnih izdatkov in da si plačujejo provizije in bonuse,« v bistvu v celoti temelji na pritožbi CFTC. “Če povem po resnici, so nekatere stranke Icomtecha izgubile vsa svoja sredstva.”

Carmona in Arellano naj bi bila v zveznem priporu, je dejal CFTC.

Regulator je v pritožbi dodatno označil bitcoin, eter in USDC kot »blago«.

Najpomembneje je, da se je skupina Američanov udeležila različnih promocijskih dogodkov Icomtecha, ki so potekali po vsej Kaliforniji in so v bistvu v celoti temeljili na pritožbi.

Komisarka CFTC Kristin Johnson v nasprotju z domnevno goljufijo in “slabošolsko Ponzijevo zaroto” v opazba.

Johnson je dejala, da se je nekoč zavezala, da bo “sprožila alarme glede goljufij, ki ciljajo na ranljive kupce v skladu z odnosi, sorodstvom ali različnimi družbenimi skupnostne povezave.”

“Kot že vnaprej zasedam znane, storilci namenjajo diagnosticiranim skupnostim, ker so navajeni na strahove in izzive, ki lahko kupce odvrnejo od prijave ali učinkovito sporočanje podrobnosti o goljufiji organom kazenskega pregona ali regulativnim organom,« je dejal Johnson. Vnesite svoj e-poštni naslov za našo brezplačno vsakodnevno publikacijo

Hitro 3-minutno branje o trenutnih kripto novicah!

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -