0.9 C
Ljubljana
Saturday, December 4, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Bitcoin novice Ameriški senator Pat Toomey podpira digitalni dolar, nominacijo Powella za predsednika Fed

Ameriški senator Pat Toomey podpira digitalni dolar, nominacijo Powella za predsednika Fed

»Ideja o tokeniziranem dolarju, ki ga je mogoče izmenjati na podlagi enakovrednih na platformi, kjer lahko razvijalci uvajajo inovacije in razvijajo nove izdelke in storitve… Mislim, da obstaja močan dokaz za to,« je dejal Pat Toomey.

768

Skupni ogledi

20

Skupaj deleži

US Senator Pat Toomey supports digital dollar, nomination of Powell as Fed chairUS Senator Pat Toomey supports digital dollar, nomination of Powell as Fed chairUS Senator Pat Toomey supports digital dollar, nomination of Powell as Fed chairUS Senator Pat Toomey supports digital dollar, nomination of Powell as Fed chair

Senator iz Pennsylvanije Pat Toomey, eden od zakonodajalcev, ki je podprl spremembo jezika o kriptovalutah v nedavno sprejetem zakonu o infrastrukturi, je dejal, da bi morale Združene države biti vodilne v svetu pri sprejemanju digitalne valute centralne banke ali CBDC.

V torkovem intervjuju z Bloombergovim Davidom Westinom je Toomey dejal, da bi moral ameriški dolar imeti “najbolj izpopolnjene zmogljivosti katere koli valute na svetu”, saj bi država lahko imela koristi od digitalnega dolarja. Vendar je senator dejal, da se uvedba katere koli digitalne valute ameriške centralne banke ne bi smela zanašati na Federal Reserve kot tradicionalno banko za maloprodajne račune, pri čemer je navedel težave z zasebnostjo.

ideja o tokeniziranem dolarju, ki bi ga bilo mogoče izmenjati na osnovi enakovrednih na platformi, kjer lahko razvijalci uvajajo inovacije in razvijajo nove izdelke in storitve … Mislim, da obstaja močan razlog za to,« je dejal Toomey.

Senator iz Pennsylvanije je dodal, da bo glasoval za nominacijo Jeromea Powella za drugi mandat za predsednika Fed. Toomey je navedel Powellovo vlogo pri stabilizaciji ameriških finančnih trgov v prvih mesecih pandemije in dejstvo, da je “že nekaj časa v akciji”.

Eden od petdesetih republikanskih poslancev, ki trenutno delujejo v senatu, Toomey prestopa strankarske meje in podpira imenovanje Powella s strani predsednika Joeja Bidna. V času, ko je strankarska politika v ZDA navidezno vgrajena v vsak zakonodajni akt in Demokratska stranka nadzoruje vsak kongresni dom le z majhno večino, je vsak glas pomemben, ko gre za uveljavitev politike.