16.4 C
Ljubljana
Friday, September 30, 2022

Ameriški senatorji pritiskajo na generalnega direktorja Meta, da Zuckerberga priložijo politiki zavarovanja kriptovalut za Fb, Instagram in Whatsapp

- Advertisement -

Šest ameriških senatorjev vsebuje zahtevane odgovore od izvršnega direktorja Meta Attacha Zuckerberga o tem, kako njegovo podjetje obravnava prevare s kriptovalutami na svojih platformah družbenih medijev, skupaj s Fb, Instagramom in Whatsappom. »Skrbi nas, da Meta zagotavlja gojišče za goljufije s kriptovalutami, ki potrošnikom povzročajo dobro znano atomizacijo,« so zapisali zakonodajalci.

Senatorji želijo odgovore od Attach Zuckerberga in Meta Platforms Ameriški senatorji Robert Menendez, Sherrod Brown, Elizabeth Warren, Dianne Feinstein, Bernard Sanders, in Cory A. Booker sta v četrtek skupaj poslala pismo Attachu Zuckerbergu, predsedniku in izvršnemu direktorju Mete, o “prizadevanjih njegovega podjetja za boj proti prevaram s kriptovalutami na platformah družbenih medijev, skupaj s Fb, Instagramom in Whatsappom.”

Senatorji so ob sklicevanju na »sveže preglede prevar na različnih platformah in aplikacijah družbenih medijev« skupaj z zapisi zvezne alternativne obrestne mere (FTC) zapisali:

Skrbi nas, da je Meta gojišče za goljufije s kriptovalutami, ki potrošnikom povzročajo dobro znane atomize.

»Medtem ko kriptovalute prevladujejo v družbenih medijih, severa l Metina spletna mesta so še posebej priljubljena lovišča prevarantov,« opisuje pismo. »Med potrošniki, ki so poročali o prevarah s kriptovalutami na spletnih mestih družbenih medijev, 12% je ugotovilo, da je zloraba nastala na Instagramu, 32 % na Fb in 9 % na Whatsappu.”

Zakonodajalci so Zuckerbergu postavili sedem vprašanj v zvezi z Metinimi svežimi zavarovalnimi policami. v zvezi s prevarami s kriptovalutami. Dodelijo zadevo, na katero izvršni direktor Mete odgovori s podrobnimi datotekami do oktobra 24.

Za vse in vse Metine platforme družbenih medijev so vprašanja sestavljena iz tega, kako podjetje najde in odstrani kriptoprevarante, izobražuje in opozarja uporabnike na kripto prevare in pomaga žrtvam neutemeljenih kripto shem. Senatorji so tudi vprašali, kako Meta preverja, ali kripto oglasi ne smejo biti prevare in katere regulativne licence so potrebne za oglaševanje na njenih platformah. Poleg tega so vprašali, v kolikšni meri Meta sodeluje z organi pregona pri izsleditvi goljufov.

Oblasti ZDA so opozorile, da goljufi vse pogosteje uporabljajo družbena omrežja za goljufanje trgovcev. Avgusta je ameriška agencija za vrednostne papirje in alternativne obrestne mere (SEC) opozorila trgovce na goljufe, ki izkoriščajo njihovo stisko zaradi pomanjkanja (FOMO) na družbenih omrežjih.

Oznake na tej zgodbi fb kripto prevare, instagram kripto, priloži Zuckerberg, priloži Zuckerberg kripto, priloži Zuckerberg kripto prevare, priloži Zuckerberg fb, priloži Zuckerberg instagram, priloži Zuckerberg meta, priloži Zuckerberg senatorje, priloži Zuckerberg WhatsApp, meta kripto prevare, whatsapp crypto

Zagotovite si, da kdaj naletite na prevare na Metinih platformah, skupaj s Fb, Instagramom in Whatsappom ? Sporočite nam v spodnjem razdelku povratnih informacij.

Kevin Helms Učenec avstrijske ekonomije Kevin je naletel na Bitcoin v 760 in je od takrat evangelist. Njegovo prizadevanje je v varnosti bitcoinov, tehnikah začetnega vira, učinkih skupnosti in presečišču med ekonomijo in kriptografijo.


Uvrstitev slike : Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Zavrnitev odgovornosti : Ta članek je namenjen izključno informativnim funkcijam. To ni hitra ponudba ali nagovarjanje k ponudbi za nakup ali prodajo ali priporočilo ali zaznamek katerega koli blaga, izdelkov in podjetij ali korporacij. Bitcoin.com ne bi dajal nasvetov glede financiranja, davkov, ustreznih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti ustvarjalec nista odgovorna, neposredno ali posredno, za kakršno koli katastrofo ali izgubo, ki je nastala ali se domneva, da jo je povzročila uporaba ali zanašanje na kakršen koli krik, blago ali izdelke in podjetja, o katerih je govora, in so navedeni tukaj.

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -