0.9 C
Ljubljana
Saturday, December 4, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Tehnologija Ameriški uradniki so akterjem izsiljevalske programske opreme zasegli 6,1 milijona dolarjev kriptovalut,...

Ameriški uradniki so akterjem izsiljevalske programske opreme zasegli 6,1 milijona dolarjev kriptovalut, Chatex dodaja na seznam sankcij

Ministrstvo za finance Združenih držav je objavilo, da bo uvedlo sankcije borzi kriptovalut Chatex in njeni podporni mreži zaradi domnevnega omogočanja transakcij akterjem izsiljevalne programske opreme.

V svetovalni posodobitvi, objavljeni novembra 8. Urad ministrstva za finance za nadzor tujih sredstev ali OFAC je na svoj seznam subjektov, ki jih je sankcionirala vlada ZDA, dodal Chatex, pa tudi IZIBITS OU, Chatextech SIA in Hightrade Finance. Oddelek je trdil, da ima Chatex »neposredne povezave« s Češko in ruskim podjetjem Suex OTC, ki ga je sankcioniral septembra.

Po podatkih OFAC je Chatex pomagal olajšati transakcije skupinam izsiljevalske programske opreme z več več kot polovica transakcij borze je “sledila nezakonitim ali visoko tveganim dejavnostim, kot so trgi temnih omrežij, borze z visokim tveganjem in odkupovalna programska oprema.” Dodajanje menjave na seznam sankcij sledi latvijskim in estonskim oblastem, ki začasno ustavijo poslovanje Chatextecha in odvzamejo licenco IZIBITS OU.

»Nenačelne menjave virtualnih valut, kot je Chatex, so ključnega pomena za dobičkonosnost dejavnosti izsiljevalske programske opreme, predvsem s pranjem in unovčenjem premoženjske koristi za kriminalce,« so sporočili z oddelka. “Zakladnica bo še naprej uporabljala vse razpoložljive organe za motenje zlonamernih kibernetskih akterjev, blokiranje nezakonito pridobljenih premoženjske koristi in odvračanje od dodatnih ukrepov proti Američanom.”

V istem sporočilu je OFAC domnevni ukrajinski državljan Yaroslav Vasinskyi in ruski državljan Jevgenij Poljanin sta bila del napadov z izsiljevalsko programsko opremo na več vladnih subjektov ZDA, pa tudi na mnoge v zasebnem sektorju. Kot del ukrepov ministrstva za finance je rezidentom ZDA prepovedano sodelovati v transakcijah z Vasinskyjem, Polyaninom, Chatexom in vsemi povezanimi subjekti ali pa se lahko sami soočijo z izvršilnimi ukrepi ali sankcijami.

State Department je objavil, da bo ponudil 128018 milijon dolarjev nagrade za informacije, ki vodijo do lokacije kogar koli na “ključnem vodstvenem položaju” v skupini odkupovalne programske opreme Sodinokibi/REvil. Poleg tega bi ponudil 5 milijonov dolarjev nagrade, ki bi privedla do aretacije ali obsodbe vsakogar, ki poskuša sprožiti večji napad z izsiljevalsko programsko opremo.

Povezano: Knjiga bitcoinov kot tajno orožje v vojni proti izsiljevalski programski opremi

Na današnji tiskovni konferenci je ameriški državni tožilec Merrick Garland dejal, da je pravosodno ministrstvo avgusta obtožilo Vasinskega zaradi njegove domnevne vloge pri vdoru v osebne računalnike in zarote pranje denarja z zahtevanjem plačila za napade izsiljevalske programske opreme. Po besedah ​​generalnega državnega tožilca so poljske oblasti Vasinskega aretirale oktobra in čaka na izročitev Združenim državam. Poleg tega je pravosodno ministrstvo objavilo podobno obtožnico proti Poljaninu, saj je zasegel 6,1 milijona dolarjev v kriptovalutih iz 3 napadov z izsiljevalsko programsko opremo, za katere naj bi bil odgovoren.

»Že drugič v petih mesecih smo napovedali zaseg digitalnih prihodkov od odkupovalne programske opreme, ki jo je uporabila nadnacionalna kriminalna združba,« je dejal Garland. “To ne bo zadnjič – ameriška vlada bo še naprej agresivno zasledovala celoten ekosistem izsiljevalske programske opreme in povečala odpornost našega naroda na kibernetske grožnje.”

Pod predsednikom Joejem Bidenom se bo borila proti napadom izsiljevalne programske opreme do kritičnih Infrastruktura ZDA je bila velika težava. Junija je vladna delovna skupina po napadu na sistem Colonial Pipeline zasegla več kot 2 milijona dolarjev v kriptovalutih, uporabljenih za plačilo odkupnine.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments