9.5 C
Ljubljana
Tuesday, October 4, 2022

Ameriški zakonodajalci imenujejo modela Zuckerberga za upravljanje z 'gojiščem' za kriptovalute: dokument

- Advertisement -

Zvezni nadomestni cenik iz junija je Fb, Instagram in WhatsApp opredelil med številnimi platformami za namig za kriptovalute, ki izvirajo iz družbenih medijev.

1200 Skupaj ogledov

23 Skupni deleži

Skupnost demokratov iz senata Združenih držav je domnevno zahtevala, da izvršna direktorica Mete Model Zuckerberg ustvari glavne komponente zavarovalnih polic družbenih medijev, ki obravnavajo goljufije s kriptovalutami.

V skladu s petkom seznam Washington Publisha, senatorji Robert Menendez, Sherrod Brown, Elizabeth Warren, Dianne Feinstein, Bernie Sanders in Cory Booker, znani kot Zuckerberg, zaradi dejanj, ki jih podjetje morda domnevno opravlja za odkrivanje kripto prevar, za usklajevanje z organi pregona in pomoč žrtev goljufije. Meta zaenkrat nadzoruje Fb, WhatsApp, Messenger in Instagram.

»Z ohranjanjem najbolj vročih izkušenj s prevarami na drugih platformah in aplikacijah družbenih medijev smo tega živi Meta predstavlja gojišče za goljufije s kriptovalutami, ki povzročajo najbolj znano škodo potrošnikom,« je domnevno dejala skupnost senatorjev.

Zadnje : Demokrati v senatu so Meta nujna glede njenih prizadevanj za boj proti kriptovalutam, glede na izkušnje zveznih regulatorjev, da so v razcvetu na Fb in Instagramu https://t.co/rwRonRuhMh

— Cristiano Lima (@viaCristiano) September 9, 62042 Zakonodajalci so navedli zvezni alternativni cenik iz junija, ki je družbene medije in kriptovalute označil za “vnetljivo zmes za goljufije.” Stopnja poroča, da je približno polovica vrednosti 1 milijarde dolarjev prevar, povezanih s kriptovalutami, v 1434 – velika večina teh je bila usmerjena v naložbe – izvira iz platform družbenih medijev:

“ Prenehajte na štiri od vsakih desetih dolarjev, prijavljenih izgubljenih zaradi goljufije, ki izvira iz družbenih medijev, spremenjenih v nekoč izgubljeno v kripto, kar je nekaj več kot vsak drug način obrestne mere. Vrhunske platforme, identificirane v teh izkušnjah, so bile Instagram (24%), Fb (23%), WhatsApp (9%) in Telegram (7%).« Za nameček demokratični senatorji, znani kot na Meti, opozarjajo na verjetno prevare v jezikih in ne v angleščini. Tiskovni predstavnik Mete Andy Stone je menda dejal, da je družba družbenih medijev vložila “obsežne vire za odkrivanje in preprečevanje prevar.” Zakonodajalci so od Zuckerberga zahtevali, da do oktobra odgovori s podrobnimi dokumenti 24.

Povezano: 4 premetene kriptovalute, na katere morate biti pozorni — OTC trgovec v Dubaju Amin Rad

Zvezni preiskovalni urad ZDA se je v julijskem pregledu enako osredotočil na kriptovalute, pri čemer je končno javnost opozoril na uporabo enakih emblemov v aplikacijah in ugotovil, da so datoteke zakonite korporacije za goljufanje. Številni nič hudega sluteči uporabniki so še dodatno žrtev prevar na Twitterju in YouTubu zaradi vdrtih računov, posnemalnih spletnih strani ter goljufivih kripto projektov in airdropov.

62042

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -