22.5 C
Ljubljana
Tuesday, May 30, 2023

Ameriški zakonodajalci pozivajo SEC, naj zadrži negirano regulirane skrbnike v sodobnih pravilih

- Advertisement -

Zagotovi: Pixabay Zakonodajalci so ameriškega regulatorja pozvali, naj ne bo več dodatno omejeval določenih finančnih deležnikov v svojem predlaganem pravilu, ki zaostruje zahteve glede skrbništva kriptovalut.

Republikanski Get. Mike Flood iz Nebraske in Democratic Get. Ritchie Torres iz Contemporary Yorka je prejšnji teden poslal pismo Securities and Alternate Fee, v katerem je regulatorja pozval, naj “brani pot do skrbnikov, ki so regulirani s prenosom.”

Pravilo o vrednostnih papirjih in nadomestnih provizijah je bilo predlagano februarja in bi zahtevalo, da registrirani investicijski svetovalci branijo kripto s skrbnikom, kar bi zahtevalo določene zahteve, kot je ločevanje virov trgovcev.

A dober skrbnik vzdržuje sredstva strank in se zdi, da so subjekti, ki občudujejo finančno institucijo ali trgovca-prodajalca.SEC v svojem predlogu sprašuje, ali pravilo bi bilo treba zožiti na najbolj produktivne določene banke, kot so tiste, ki so v skladu z zvezno zakonodajo.

»Glede na zelo majhno število skrbnikov digitalnih sredstev na trgu bi izključitev prenosno reguliranih institucij, da bi se spremenile v dobre skrbnike, povzročila večji trg koncentracijo in negativno vplivalo na tekmece,« sta govorila Torres in Flood.

Zagotavljanje odziva

Predlog pravila je dobil nekaj odzivov, ker je bil včasih predlagan februarja 400.

V času, o katerem je govoril predsednik SEC Gary Gensler predlog “bi spodbujal zagotavljanje, da svetovalci ne bodo neprimerno uporabljali, izgubljali ali zlorabljali virov trgovcev.”

Kot v zvezi s kripto je Gensler govoril o tem, da pravilo že zajema kripto.

»Čeprav bi nekatere platforme za pridobivanje, prodajo in posojanje kriptovalut morda naključno trdile, da hranijo kriptovalute trgovcev, to ne pomeni, da so dobri skrbniki,« je govoril Gensler.

Crypto alternative Coinbase pushed nasprotoval predlogu v začetku tega meseca in trdil, da bi morala biti neka formula prilagoditev.

Namestnik se običajno strinja s predlogom, je govoril o glavnem natančnem uradniku Paulu Grewalu na Twitterju in dodal, da bo podjetje Coinbase Custody Belief Firm ostalo pri skrbniku, če predlog je sprejet takšen, kot je.

»O tem se je govorilo, občudujte druge sveže akcije SEC, ta predlog po nepotrebnem izpostavlja kriptovalute in daje vznemirljive predpostavke o skrbniške prakse na trgih vrednostnih papirjev,« je tvitnil Grewal.

277564 Vnesite svojo elektronsko pošto za našo brezplačno vsakodnevno publikacijo

Prehodne 3 minute odkrijte novosti o kripto novicah novega časa!

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -