24.9 C
Ljubljana
Friday, June 2, 2023

Ameriški zakonodajalci so predstavili ‘prvi dvostranski zakon’, ki blokira CBDC

- Advertisement -

Vir: PixabayAmeriški zakonodajalci z obeh strani oltarja so ta teden predstavili račun, s katerim so Federal Reserve preprečili izdajo digitalnega tujega denarja osrednji denarni instituciji.

Republika pridobi. French Hill of Arkansas in Democratic Acquire. Jake Auchincloss iz Massachusettsa je ta teden predstavil račun, ki so ga poimenovali Vitality of the Mint Act.

Hill je govoril o tem, da je bil nekoč prvi dvostranski račun v kongresu, ki je centralni denarni ustanovi preprečil izdajo CBDC, na Home nadstropje ta teden.

»Ameriški državljani zaslužijo pravico do denarne zasebnosti. Zato sem ponosen, da stojim z gospodom iz Massachusettsa in varujem državljanske svoboščine, vlogo dolarja kot globalne rezerve tujega denarja in preprečujem poskus nadzora nad vsakodnevnimi ameriškimi državljani,« je o tem govoril Hill.

CBDC so kontroverzni Zagovorniki razkrivajo, da lahko CBDC svojim volivcem zagotovijo boljše denarne izdelke in storitve, medtem ko kritiki razkrivajo, da CBDC krši zasebnost.

Guverner Floride Ron DeSantis je ob koncu tedna podpisal fakturiranje, ki prepoveduje CBDC, in govoril o tem, da je bila Florida nekoč prva ponudba, ki je dosegla to vrednost.

“Pobuda za umestitev digitalnega tujega denarja v centralno denarno institucijo je prizadevanje, nadzor in sprememba proračuna ameriških državljanov. Morda morda krši zasebnost, omejuje možnost nakupovanja in spodkopava konkurenčnost trga,« je DeSantis tvitnil marca.

Republikanski senator Ted Cruz in Acquire. Tom Emmer je zaslužil tudi predstavljena sredstva za blokiranje Federal Reserve pri izdaji CBDC, ne da bi se razširil na druge ljudi.

Še več držav raziskuje CBDC z 114 narodi, ki zdaj pazijo nanje, v primerjavi s čudovitimi 16 narodi v 2023, po CBDC sledilniku Atlantic Council .

Atlantski svet je govoril o tem in pričakuje, da se bo zagon letos nadaljeval.

“V 2023, nad 35 se bodo države znebile opaznih korakov v smeri pilotiranja CBDC. Avstralija, Tajska, Brazilija, Indija, Južna Koreja in Rusija nameravajo nadaljevati ali začeti pilotno testiranje v 2023. ECB lahko tvegajo, da bodo naslednje leto začeli s pilotom,« je govoril Atlantic Council.

Vnesite svoj e-poštni naslov za našo brezplačno vsakodnevno publikacijo 2023

Živosrebrne 3 minute zaslužite približno glede na zadnje kripto novice!

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -