15 C
Ljubljana
Saturday, September 25, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Amundi Executive Pascal Blanque kriptovalute imenuje farsa

Amundi Executive Pascal Blanque kriptovalute imenuje farsa

amundi

Pascal Blanque, direktor informatike v Amundiju , eden največjih upravljavcev premoženja v Evropi, je izjavil, da so bitcoin in druge kriptovalute farsa, in izpostavil svoje dvomljivo stališče glede dejanske vrednosti kriptovalut. Vlagatelj je izjavil, da so kripto sredstva izraz trgov, ki ustvarjajo mehurčke, in da bi se morali vlagatelji osredotočiti na druga bolj logična sredstva.

CIO kriptovalut držav Amundi je farsa

Pascal Blanque je na nedavni novinarski konferenci izjavil, da so bitcoin in podobne kriptovalute farsa. iz Reutersa. Skeptik je dejal tudi, da so kriptovalute očiten simptom trga, ki ga vodijo mehurčki.

Blanque, ki je direktor informacijske tehnologije v Amundiju in od

, ni bil sramežljiv pri izpovedovanju svoje nezaupljivosti, ko gre za novi razred premoženja, ki ga imajo bitcoin in druge kriptovalute postati. Vendar jih je pohvalil zaradi nove paradigme, ki so jo uvedli v gospodarstvo, zaradi česar centralne banke resnično čutijo potrebo po digitalnem pritisku na svoje monetarne strategije. V tej temi je Blanque izjavila:

“Bitcoin si bomo zapomnili po tem, da so centralne banke spodbujali k sprejetju digitalnega denarja,”

Omenil je tudi na dejstvo, da so kriptovalute šele v začetni fazi in da bi jih regulatorji na koncu zatirali, “ustavili glasba.” Za Blanque bodo vlagatelji bolje usmerili svojo pozornost na vzhod in diverzificirali svoje naložbe z večjo izpostavljenostjo kitajski valuti, juanu.

Amundi, družba za upravljanje premoženja z več premoženja pod upravljanjem v višini 1,7 bilijona dolarjev, ni izrazil nobenega interesa za razširitev svojega portfelja na kriptovalute, in z Blanque na čelu naložbene strategije je malo verjetno, da bodo to storili v bližnji prihodnosti.

Push for Digital

Kot je navedla Blanque, kriptovalute silijo vse več bank, da izdajajo digitalne valute kot dopolnilo svojim fiat kolegom, sicer znanim kot digitalne valute centralne banke (CBDC). Evropska centralna banka (ECB) je nedavno izdala opozorilo o tem, kako bi te “umetne valute” lahko vplivale na sposobnost centralnih bank, da učinkovito nadzorujejo denarno politiko.

Medtem ko ECB še vedno preučuje boljše načine za izdajo digitalnega evra, obstajajo pa tudi druge države, ki so že uvedle ali so v postopku izdaje lastnih digitalnih valut. To je primer Kitajske in Bahamov, ki so že izdale svoje digitalne fiat kolegice v širokih aplikacijah za testiranje, veliko več držav pa raziskuje in izdaja svoje prve smernice, kot je Brazilija.

Kaj menite o stališču, ki ga ima generalni direktor Amundija do kriptovalut? Povejte nam v spodnjem oddelku za komentarje.

Popular Philippine Mobile Wallet Gcash Explores Letting Users Buy, Sell, Store Cryptocurrencies

Payments Firm Square May Build a Hardware Wallet, Dorsey Heckled at Bitcoin Conference Over Censorship

Krediti za slike : Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Izjava o omejitvi odgovornosti : Ta članek je samo informativnega značaja. Ne gre za neposredno ponudbo ali pridobivanje ponudbe za nakup ali prodajo ali za priporočilo ali potrditev kakršnih koli izdelkov, storitev ali podjetij. Bitcoin.com ne ponuja investicijskih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor ne odgovarjata neposredno ali posredno za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno ali povezano z uporabo ali zanašanjem na katero koli vsebino, blago ali storitve, omenjene v tem članku.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments