18.3 C
Ljubljana
Tuesday, September 28, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Bitcoin novice Analitik pravi, da bi lahko Bitcoin videl "manjše črpanje in hitrejše dno"

Analitik pravi, da bi lahko Bitcoin videl “manjše črpanje in hitrejše dno”

Zveste kriptovalute so se 2. junija odzvale na nedavne tržne trge, zahvaljujoč rallyu žetonov za decentralizirano financiranje (DeFi) in Dogecoinu (DOGE). Nekoliko zlom cene Etra ( ETH) in Bitcoin (BTC) sta morda tudi dvignila razpoloženje, toda trenutno se najbolje uvrščena digitalna sredstva še vedno srečujejo z odmiki na ključnih ravneh odpornosti.

Podatki Cointelegraph Markets Pro in TradingView kažejo, da se je cena Bitcoina znižala za 7,3% z najnižjih $ 35, 645 1. junija do najvišjega dneva pri $ 38, 250 2. junija, Ether pa je videl podobno velik dobiček 7,7 % za kratek povratek ravni podpore 2 USD 800.

Medtem ko se zaradi dviga cen mnogi zahtevajo nadaljevanje bika 2021 nekateri analitiki na grafikonu Bitcoin izpostavili možno obliko medvedovih zastavic, kar bi lahko povzročilo razčlenitev cen na samo $ 16, 000.

Struktura zastavic Bitcoin in njegova glavna negativna tarča. Vir: TradingView

Vrh na trgu ali oddih na trgu bikov?

Zaradi nestanovitnega gibanja cen Bitcoinov v zadnjem mesecu so mnogi ugibali, ali vrh je za BTC ali pa je trenutni popravek zgolj vdih v srednjem ciklu, ki bo sredstvo pripravil na nadaljevanje, ko se bo rally nadaljeval.

Poglobljen vpogled v to zadevo je bil objavljen v nedavnem poročilu Delphi Digital, ki je razpravljalo o razmerju MVRV, metrični metriki, ki meri tržno vrednost Bitcoin (MV) glede na njegovo realizirano vrednost (RV) kot kazalnik, ki lahko trgovcem pomaga določiti vrhove in dna trga.

Razmerje Bitcoin MVRV v primerjavi s ceno. Vir: Delphi Digital

Iz zgornjega grafa je razvidno, da se je razmerje MVRV v začetku zgodaj povečalo 2011, pozno 2013 in zgodnje 2018, “vsi so predstavljali vrhove koles”, kot poudarja Delphi Digital. Raziskovalci so tudi predlagali, da bi lahko branje maja 2021 zelo dobro pokazalo vrh tega cikla.

Čeprav je mogoče, da je vrh trenutno na voljo za trenutni cikel, je Delphi Digital tudi opozoril, da lahko trg “vidi rezultat, ki je podoben 2013 ‘dvojni mehurček’, kjer je BTC naredil ATH , cena je močno padla in si nato istega leta opomogla precej mimo ATH. «

Poročilo je nadalje poudarilo dejstvo, da se je prag za določitev dna Bitcoin-a sčasoma povečal, kar bi se lahko spremenilo pokrajina bikovih trgov v prihodnjih letih.

Po navedbah Delphi Digital:

“Glede na do zdaj strm padec MVRV, možno je, da bi BTC lahko videl manjši padec in hitrejše dno kot v prejšnjih ciklih. To bi spominjalo na nekaj podobnega globalnim delnicam, ki imajo večmesečne popravke in večletne bikovske cikle. “

Kot opomba previdno, poročilo je poudarilo, da čeprav je na trgu trenutno veliko nasprotujočih si podatkov in razpoloženja, bo v prihodnjih tednih verjetno prišlo do “epizode povprečne reverzije, saj je cena daleč odstopala od svoje 50 dnevno drseče povprečje. ”

Osnovni primer BTC: povprečna reverzija. Vir: Delphi Digital

“V preteklosti je bila cena BTC dokaj blizu svoji 50 dan MA. In glede na prejšnja črpanja je BTC po globokem umiku vedno predstavljal zdravo olajšanje. To je posledica naravne refleksivnosti trga. «

Altcoins prirejajo dvomestne shode

Altcoins so zabeležili dvomestne dobičke med cenovno akcijo 2. junija, ki jo je vodil 53% dobiček v ceni žetona KNC Kyber Network, ki je zdaj nazaj nad 2 USD. 38. KAVA si je tudi zagotovila 37% rally in trenutno trguje blizu $ 4. 70.

Dnevna uspešnost trga kriptovalut. Vir: Kovanec 360

Dogecoin, Kusamin KSM žeton in Curve DAO CRV žeton so prav tako pomagali voditi dajatev za altcoin, s cenovnimi rallyi okoli 25%, medtem ko je OKB dal 23% dobička in trguje blizu $ 17. 62.

Splošna tržna kapitalizacija kriptovalut zdaj znaša 1 USD. 709 bilijona, stopnja prevlade Bitcoina pa je 41. 5%.

Tu izražena stališča in mnenja so izključno avtorjeva in ne nujno odražajo stališča Cointelegraph. Vsaka investicijska in trgovinska poteza vključuje tveganje, pri odločanju pa morate izvesti lastne raziskave.