20 C
Ljubljana
Saturday, September 18, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Ripple novice Analitik pravi, da so se DeFi in stabilni kovanci dobro obdržali, ko...

Analitik pravi, da so se DeFi in stabilni kovanci dobro obdržali, ko so se kripto trgi razbili

Decentralizirani finančni sektor (DeFi) se je s prvim resničnim izzivom soočil med razprodajo na trgu prejšnjega tedna, ko je bilo več kot milijon dolarjev izbrisanih s svetovne tržne meje kriptovalut, ko so trgovci vročinsko tekli za varnost stabilnikov med padajočimi cenami.

Kljub hitro padajočim cenam žetonov se je nastajajoči sektor DeFi obdržal, saj so decentralizirane borze doživele rekordnih $ 11 .7 milijard obsega trgovanja maja 15. Uniswap (UNI) je vodil s 5,7 milijarde ameriških dolarjev, sledil pa je SushiSwap (SUSHI), ki je prejel 2,8 milijarde USD 24 – urni obseg trgovanja.

Dnevna količina DEX. Vir: Dune Analytics

Po nedavnem poročilu DeFi Uncovered iz Glassnode, modri žetoni DeFi, vključno z UNI, SUSHI, Maker (MKR), Aave (AAVE) in Compound (COMP) so v zadnjih dveh tednih večinoma odražali upad etra (ETH), “ki kaže relativno visoko beta vrednost na ETH, vendar ne presega upada z ATH za več kot 15% od upada ETH. “

Novi uporabniki se povečujejo kljub upadanju TVL

Umik cen v kombinaciji z odvzemom likvidnosti in vrtenje v stabilne kovance je privedlo do 42% padec skupne vrednosti, zaklenjene pri pametnih pogodbah, ki so prav tako natančno spremljale padajočo ceno Etra.

Skupna vrednost, zaklenjena pri pametnih pogodbah, v primerjavi z ETH / USD. Vir: Glassnode

TVL je bistveno vezan na osnovno vrednost položenih žetonov in glede na to, da je Ether eden glavnih žetonov, zaklenjenih na platformah DeFi, padajoči TVL nima več opraviti z uporabniki odstranjevanje sredstev in je večinoma povezano z umikom cen.

Ves upad prejšnjega tedna je delež zaloge Ethereuma, zaklenjene v pametnih pogodbah, ostal nad 23%, medtem ko je ponudba na borzah “skočila iz 11. 13% do 05. 75%. ”

Kljub padanju cen novi uporabniki še naprej vstopajo v ekosistem DeFi in skupno število edinstvenih 30 – dnevni trgovci z najvišjimi DEX-ji so prvič presegli mejo 1 milijon med razprodajo iz prejšnjega tedna.

Edinstveni trgovci z DEX. Vir: Glassnode

Uniswap je jasni vodja z 815 , 000 edinstveni uporabniki med aprilom 24 do maja 18, medtem ko je bil 1inch (1INCH) na drugem mestu z 78, 193 uporabniki in SUSHI se je uvrstila na tretje mesto z 000, 900 uporabniki.

Stablecoins držijo kljukice

Velik del moči, opažene v DeFi med razprodajo lahko pripišemo zdravemu trgu stabilnega valuta in zmožnosti večjih stabilkovancev, kot so USD Coin (USDC), Tether (USDT) in Dai (DAI), da ohranijo svoj dolarski klin “za večino trčenja z utežjo povprečne cene (VWAP) ostanejo na 1 USD. 00 večino časa. “

DAI cena v primerjavi s ceno USDT v primerjavi s ceno USDC. Vir: Glassnode

Uspešnost DAI je bila po mnenju Glassnodeja “še posebej pozitivna za DeFi”, saj se je njegova krožna dobava lahko ustrezno prilagodila glede na zahteve glede zavarovanja in stabilnost protokola. Poročilo je tudi poudarilo, da so bila predelana zavarovanja in DAI odstranjena iz dobave, saj so imetniki zavarovanja zahtevali odkupe.

Posey je dejal:

“To vedenje omogoča zavarovanju, da ostane zdravo, likvidacije ostanejo zdrave ravni in DAI, da ohrani svoj kljuk. «

Stabilni val, ki se je trudil, da bi obdržal kljuk, je TerraUSD (UST), ki maja izgubil kljuk 13, saj je vrednost njenega zavarovanja od LUNA padla pod vrednost stabilina, ki ga je zavaroval. To je privedlo do “nezdravega vedenja na njegovem posojilnem trgu Anchor (ANC)”, kar je povzročilo več kot povprečno število likvidacij na izvorni posojilni platformi protokola.

Na splošno so stabilkovanci opravljali svojo predvideno funkcijo in kljukice so bile stabilne v celotnem ekosistemu, ko je obseg prenosa stabilkoinov v verigi dosegel rekordnih dolarjev 52 milijard v času razprodaje.

Tu izražena stališča in mnenja so izključno avtorjeva in ne odražajo nujno stališč Cointelegraph.com. Vsaka naložbena in trgovalna poteza vključuje tveganje, pri odločanju morate izvesti lastne raziskave.

)

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments