3.5 C
Ljubljana
Sunday, November 28, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Analitiki: Pomanjkanje zaupanja v nigerijsko vlado ovira možnosti za uspeh CBDC

Analitiki: Pomanjkanje zaupanja v nigerijsko vlado ovira možnosti za uspeh CBDC


Medtem ko se zdi, da so Nigerijci sprejeli digitalno valuto Centralne banke Nigerije (CBN), skeptični analitiki verjamejo, da bo pomanjkanje zaupanja v vlado na koncu omejilo možnosti za uspeh e-naire.

Grožnja podjetij Fintech

V Poleg tega nekateri analitiki vztrajajo, da je že tako šibek položaj digitalne valute slabši zaradi dejstva, da mora tekmovati s fintech startupi. Kot je že poročal Bitcoin.com News, je Nigerija dom nekaterih največjih fintech startupov in je država, ki prejme razmeroma velik del celinskih naložb v fintech.

Glede na poročilo Financial Timesa je ta grožnja dobro financiranih fintech startupov tista, ki poraja vprašanja o možnostih e-naire, da izpolni nekatere cilje CBN, kot je pritegniti več ljudi v finančni sistem ali omogočiti bolj ciljno usmerjeno socialno in socialno porabo. .

Eden od analitikov, ki je citiran v poročilu, ki dvomi o možnostih za uspeh e-naire, je Adedayo Ademuwagun, analitik pri Songhai Advisory. Po besedah ​​Ademuwaguna večino ciljev, ki jih CBN upa, da jih bo dosegel z digitalno različico naire, že rešujejo fintech startupi v zasebni lasti. Pojasnil je:

Težava je v tem, da se vse to že lahko ustrezno reši z obstoječim sistemom finančnih plačil . Nigerija je fintech prestolnica Afrike, zato obstaja toliko možnosti, toliko načinov, kako nekomu plačati in plačati hitro.

Zaupanja vlada bo spremljala vse transakcije e-naira je morda dovolj, da nekatere odvrne od uporabe e-naira.

»Vlada dejansko pozna vsako transakcijo, ki jo izvedete in v kraju, kot je Nigerija, kjer obstaja malo nezaupanja med navadnimi Nigerijci in vlado, lahko obstaja skepticizem glede posvojitev,« je v poročilu citirano pojasnilo Gadhie.

Dalje , da bi podprl svoj argument, Gadhia poudarja, kako je nigerijska vlada lahko zadušila proteste End Sars tako, da je preprosto zamrznila bančne račune posameznikov, ki so organizirali proteste.

Kljub temu, da je izrazil svoje dvome o možnostih e-naire, Gadhia vztraja, da je še prezgodaj, da bi sodili ali zavračali potencial digitalne valute.

Kaj menite o tej zgodbi? Povejte nam, kaj mislite v spodnjem razdelku za komentarje.

African Fintech Giant Raises $150 Million in Funding Round Led by FTX, Firm Now Valued at Over $2 Billion

Nigerian Experts Insist Africa's First CBDC Is Presently Not for the Unbanked

1920498221Zasluge za slike: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Izjava o omejitvi odgovornosti : Ta članek je samo informativne narave. To ni neposredna ponudba ali nagovarjanje ponudbe za nakup ali prodajo ali priporočilo ali potrditev katerega koli izdelka, storitve ali podjetja. Bitcoin.com ne nudi naložbenih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor nista neposredno ali posredno odgovorna za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno z ali v zvezi z uporabo ali zanašanjem na katero koli vsebino, blago ali storitve, omenjene v tem članku.

1920498221

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments