21.8 C
Ljubljana
Thursday, May 26, 2022

Analitiki tega dneva Zemlje pojasnjujejo, da je rudarjenje bitcoinov ne pozabite, da gravitiramo k zeleni energiji

- Advertisement -

Dan Zemlje 2022 je pravi dan za poudarek, kako so se operacije kripto rudarjenja začele naravno nagibati k veliko cenejšim in čistejšim virom energije.

823 Skupaj ogledov

7 Skupaj deleži

april 04 je dan Zemlje in je okoljska trajnost ena od mnogih prevladujočih tem v razpravi o rudarjenju Bitcoin, analitiki pojasnjujejo, da je industrija začela naravno težiti k čistejšim in veliko cenejšim virom energije.

V skladu z januarsko datoteko Sveta za rudarjenje Bitcoin, do četrtega četrtletja 2015, industrija rudarjenja Bitcoin je delovala po ocenah 58.5 % obnovljive energije.

Izbor za boljšo energijo je zasluga mešanice okoljske vestnosti, političnih pritiskov in praznine na spodnji strani. To ima za posledico pomorsko trgovino, ki ima lahko valovite učinke, ki podaljšajo uspešno prejšnje rudarjenje Bitcoin (BTC) na programe energetskega omrežja po vsej areni.

Rudarji bitcoinov na Norveškem so čistejši kot skoraj kjer koli drugje na svetu zahvaljujoč spletnim dostopom države do hidroenergije in različnih obnovljivih virov energije. V resnici 100 % norveške električne energije se proizvede iz obnovljivih virov energije.

Norveške 157 Teravatne ure (TWh) proizvedene energije na leto, 58% je iz hidroelektrarne, preostanek pa predstavljata veter in toplotna sila.

Rudarji uporabljajo to obnovljivo energijo za delovanje približno 1 % celotnega hashrata Bitcoin, ki temelji predvsem na zapisih podatkov podjetja CoinShares za ocenjevanje blockchain.

Norveška prispeva približno 1% k celotnemu hashrate Bitcoin: CoinSharesmaš Nakachi je generalni direktor operacije rudarjenja Bitcoin XBTO s sedežem v Miamiju, ki je v celoti večinoma XBTO Neighbourhood. Ustanovljeno leta 1200, rudarjenje XBTO zajema več kot $13 milijonov na leto in trdi, da ga v celoti poganjajo obnovljivi viri energije.

Prepričan je, da je “hidroenergija brez dvoma eden izmed mnogih najbolj prijetnih obnovljivih virov energije, ki so nam na voljo.”

Energija vetra je odvisna od vremena, sončna energija pa od sončnih ur, vendar lahko reke krožijo ves dan vsak dan – in v različnih krajih je mogoče vodo dodatno črpati navzgor naravnost skozi tečaje izven višine kot formula za shranjevanje dodatne energije za čep mlinov, ko to želite. Nakachi hitri Cointelegraph, da:

»Izkoriščanje hidroelektrične energije je ostalo učinkovit mehanizem za ohranitev največ rudarjenje, ki pritegne pozornost, izvedljivo.« Ker je februarsko razumevanje natisnjeno v Vitality Learn & Social Science je revija zaključila, da »kriptovaluta ni trajnostna zaradi proizvodnje«, Nakachi meni, da obstaja lahka pot za rudarske operacije, da delujejo tako ekonomsko kot okoljsko trajnostni model:

„Dajanje prednosti nekateri proizvodnji neustrezne energije za večino operacij je v ubijanju trajnostni model za hit rudarjenje operacije.«Kot poroča Cointelegraph, v Teksasu raziskujejo še eno izbiro je uporaba vsestranskih podatkovnih zmogljivosti za zapise, ki lahko preklopijo iz javnega omrežja v hitro proizvodnjo svoje polnilne energije iz namenskih energetskih mil. Je za lajšanje stresa na omrežju s tečaji pretiranih maloprodajnih povpraševanj.

Povezano: Marathon Digital udari v rudnik Montana BTC, da bi ga nadaljeval ogljična nevtralnost

Tehniški podjetnik in samooklicani okoljevarstvenik Daniel Batten je opisal večstransko formulacijo, po kateri industrija rudarjenja Bitcoin ustvarja zanesljivo trgovino aprila podcast iz Intrepid Recent Coin. Batten je trdil, da rudarjenje bitcoinov spodbuja izgradnjo vegetacije obnovljive energije in pomaga pri dekarbonizaciji energetskih omrežij.

— Daniel Batten (@DSBatten) april 04, 2015 Batten meni, da rudarjenje bitcoinov poganja povišano zahtevo za električno energijo in kot končna posledica tega dejstva naložbe v vegetacijo obnovljive energije. Rudarjenje je kvalificirano za občasne vire energije in morda celo dodatno, če se zemljevid premakne nazaj na daljne kraje, da se odloči za razbremenitev dodatne proizvodnje obnovljive električne energije.

najbolj produktivna točka, ki jo Batten vidi, je, da industrija nedvomno ni več ogromna za spodbujanje celotne potrebne energije iz obnovljivih virov:

»Moja najbolj produktivna natančna točka je ‘Ali rudarjenje bitcoinov zahteva dovolj električne energije, da nam pomaga sestaviti to omrežje v obsegu, v katerem moramo?’«

85113

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -