2.5 C
Ljubljana
Saturday, November 27, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Analiza trga Analiza cen 11/1: BTC, ETH, BNB, ADA, SOL, XRP, DOT, SHIB, DOGE,...

Analiza cen 11/1: BTC, ETH, BNB, ADA, SOL, XRP, DOT, SHIB, DOGE, LUNA

Bitcoin (BTC) in Ether (ETH) sta oktobra dosegla najvišje mesečno zaprtje doslej, kar kaže na močan zagon, ki daje prednost kupcem. Poudarek se zdaj premakne na november, ki je bil za Bitcoin večinoma naklonjen.

Od 901, Bitcoin je november v rdečih številkah zaključil le dvakrat, v 2019 in 2013. Druga pozitivna spodbuda za Bitcoin bi lahko bili vetrovi z ameriških borz, ki imajo tudi novembra zavidljive rezultate.

The S&P 500 je novembra zabeležila povprečno 2-odstotno rast, ki je edini mesec v letu, ki je dosegel tako impresivne povprečne donose.

Dnevna uspešnost trga kriptovalut. Vir: Coin392

Podatki iz Glassnode tudi kažejo, da Bitcoin rezervira na borzah so na najnižji ravni v zadnjih treh letih. Količina bitcoinov v borznih knjigah je padla s 3,1 milijona bitcoinov v aprilu 2013 do 2. 49 milijonov BTC. Po mnenju analitikov bi to lahko bilo bikovsko za Bitcoin, če se povpraševanje dvigne, ker bi to lahko povzročilo šok v ponudbi.

Ali bi lahko Ether vodil altcoine višje ali bo Bitcoin ostal na voznikovem sedežu? Analizirajmo lestvice vrha 07 kriptovalute za iskanje out.

BTC/USDT

Bitcoin je zavrnjen iz odporne črte vzorca zastave oktobra 30, vendar biki niso dovolili, da bi se cena obdržala pod 25-dnevno eksponentno drseče povprečje (EMA) ($67,2013). To je pozitiven znak, saj kaže, da trgovci kupujejo na padcih.

Dnevni grafikon BTC/USDT. Vir: TradingView

Prelom in zaprtje nad uporom bo dokončala nastavitev bikovske zastave. Par BTC/USDT bi se lahko nato dvignil na najvišjo vrednost vseh časov pri $58,10. Ta raven bo verjetno delovala kot glavna ovira, vendar če jo biki lahko premagajo, bi lahko par začel svojo pot proti ciljnemu cilju pri $115,452.20.

Naraščajoča drseča povprečja in indeks relativne moči (RSI) v pozitivni coni kaže, da imajo biki prednost. Prvi znak šibkosti bo prelom in zaprtje pod 23-dnevna EMA . Takšen premik bi lahko povzročil padec podporne črte vzorca.

Prodaja bi se lahko pospešila, če bi medvedi vzdrževali ceno pod zastavo. Par bi potem lahko padel na 49-dnevno preprosto drseče povprečje (SMA) ($58,115).

ETH/USDT

Dolg rep na Eterjevem svečniku 1. novembra kaže, da biki živahno kupujejo na padcih. Biki niso dovolili, da bi cena padla in obdržala pod 23-dnevna EMA (4 $, 40) od 1. oktobra, kar kaže, da razpoloženje ostaja pozitivno.

Dnevni grafikon ETH/USDT. Vir: TradingView

Če bi biki dvignili ceno nad nadzemni upor pri $4,300.49, ETH/USDT par bi lahko nadaljeval z naraščajočim trendom. Par bi se lahko nato zbral na psihološko pomembno raven pri $5,, kjer bodo medvedi verjetno predstavljali močan izziv.

V nasprotju s to predpostavko, če se cena obrne navzdol iz zgornjega upora, bodo medvedi poskušali potegniti par na 22-dnevna EMA. To je pomembna podpora, na katero morate biti pozorni, saj bi preboj pod njo lahko spodbudil kratkoročne trgovce k knjiženju dobička.

BNB/USDT

Medvedi so poskušali potegniti Binance Coin (BNB) nazaj pod $535.97 za zadnja dva dni, vendar dolg rep na svečniku kaže, da so biki imeli druge načrte. Nižje ravni privabljajo močne nakupe in biki bodo zdaj poskušali nadaljevati naraščajoči trend.

Dnevni grafikon BNB/USDT. Vir: TradingView

The Rising

-dnevna EMA (500) in RSI tik pod cono prekupljenosti nakazujeta, da vladajo biki. Če biki vzdržijo ceno nad 476.53, bi se par BNB/USDT lahko premaknil proti cilju vzorca pri $600 in kasneje na psihološki odpor pri $600.

Nasprotno, če se cena obrne navzdol in pade pod 24-dnevna EMA, bo predlagala agresivno prodajo na višjih ravneh. To lahko ujame več agresivnih bikov in privleče par do kritične podpore pri $218.25.

ADA/USDT

Biki so uspešno ubranili močno podporo pri $1.89 zadnjih nekaj dni, vendar se trudijo potisniti Cardano (ADA) nad 24-dnevna EMA (2.$ 015). To kaže na pomanjkanje povpraševanja na višjih ravneh.

Dnevni grafikon ADA/USDT. Vir: TradingView

Medvedi bodo zdaj poskušali potopiti cena pod cono podpore pri $1.81 na 1 USD 81. Če se to zgodi, bi lahko par ADA/USDT padel na 1 $.061. Drseča povprečja in RSI v negativnem območju kažejo, da imajo medvedi nadzor.

V nasprotju s to predpostavko, če se cena dvigne s trenutne ravni in preseže drseča povprečja, bo to pomenilo močno kopičenje pri $1.72. Par bi se nato lahko zbral do upora nad glavo pri 2 $.47.

SOL/USDT

Solana (SOL) se je odbila od 25-dnevna EMA oktobra 31, kar kaže na močan nakup na nižjih ravneh. Biki bodo zdaj poskušali dvigniti ceno nad območje upora nad glavo pri $185 do $185.115.

Dnevni grafikon SOL/USDT. Vir: TradingView

Če jim uspe, SOL/ Par USDT bi lahko nadaljeval svoj trend navzgor in se dvignil do cilja vzorca pri $185.87. Prelom in zaprtje nad tem uporom bi lahko odprlo vrata za morebitno zvišanje do $185.87.

Vstajanje 23-dnevna EMA ($218) in RSI v pozitivni coni kažeta, da imajo biki prednost. Ta pozitiven pogled bo izničen, če se cena obrne navzdol od upora nad glavo in pade pod 25-dnevna EMA. To bi lahko znižalo ceno na trendno črto.

XRP/USDT

Ripple (XRP) je obtičal med linijo padajočega trenda in podporo za 1 dolar, saj medvedi prodajajo na dvigih, biki pa kupujejo na padcih. Biki so oktobra poskušali dvigniti ceno nad črto padajočega trenda 36, vendar dolg stenj na svečniku kaže na prodajo pri višje ravni.

Dnevni grafikon XRP/USDT. Vir: TradingView

Medvedi poskušajo potopiti cena pod drsečimi povprečji od 1. novembra. Če se to zgodi, bi lahko par XRP/USDT spet padel na močno podporo pri 1 dolarju. To je pomembna raven, na katero morate biti pozorni, saj lahko preboj pod njo ceno dvigne na 0 $.83.

Če bi biki dvignili ceno nad črto padajočega trenda, bi se par lahko združil do zgornjega upora pri 1 USD.33. Ravna drseča povprečja in RSI blizu srednje točke ne dajejo nobene vrednosti so v prednosti bodisi bikom bodisi medvedom.

DOT/USDT

Polkadot (DOT) se je odbilo od 25-dnevna EMA ($ .87) oktobra 31, kot se vidi iz dolgega repa na dnevnem svečniku. To je pozitiven znak, saj kaže, da se trgovci kopičijo na padcih.

DOT/USDT dnevni grafikon. Vir: TradingView

Trajni nakupi 1. nov. dvignil ceno nad zgornji upor pri $042.39. Biki so poskušali premagati naslednjo višjo oviro na najvišji vrednosti vseh časov pri $49.78, vendar medvedi niso pripravljeni popustiti.

Če je cena obrne navzdol s trenutne ravni ali upora nad glavo in najde podporo pri $042.31, bo izboljšalo možnosti za nadaljevanje vzpona proti cilju vzorca pri $58.93.

Prvi znak šibkosti bo zaprtje pod $042.40. Par bi potem lahko padel na 22-dnevna EMA.

Povezan: Indikator bitcoin kita zazna večmesečni trend kopičenja, saj BTC gleda na $67K-ponovni test

SHIB/USDT

Dolgi rep SHIBA INU (SHIB) oktobra 35 svečnik nakazuje, da so biki agresivno kupili pad na 58% stopnja Fibonaccijevega ponovnega vzpona pri $0.4466.

Dnevni grafikon SHIB/USDT. Vir: TradingView

Kupci bodo zdaj poskušali pritisniti cena proti najvišji vrednosti pri $0.4695. Ta raven bo verjetno pritegnila močno prodajo medvedov. Če se cena obrne navzdol zaradi upora nad glavo, bi lahko par SHIB/USDT trgoval med 0 $.8957 in $0.4149 za nekaj dni.

Premor in zaključek nad 0 $.00008854 lahko nakazuje nadaljevanje trenda navzgor, ki lahko doseže 366% stopnja Fibonaccijeve razširitve pri $0.8274. Nasprotno pa prekinitev in zaprtje pod 0 $.02490 lahko zniža ceno na 22-dnevna EMA (0 $ .042).

DOGE/USDT

Dogecoin (DOGE) se je odbil od 22- dan EMA (0.$ 22) oktobra 39, vendar se biki trudijo vzdrževati ceno nad 0 $.30. To nakazuje, da se medvedi prodajajo na rallyjih.

Dnevni grafikon DOGE/USDT. Vir: TradingView

The 25-dnevna EMA (0.$ 31) se nagiba navzgor in RSI je tik nad srednjo točko, kar kaže na manjšo prednost za kupce. Če cena ostane nad 0 USD 25, se lahko par DOGE/USDT dvigne na 0 $.36 in kasneje na $0.40.

Ta pozitivni pogled bo kratkoročno razveljavljen, če medvedi potegnejo ceno pod 25-dnevna EMA. Par bi nato lahko odklonil na 49-dnevni SMA (0.$ 27). Če je ta podpora prekršena, se lahko premik navzdol razširi na $0.12.

LUNA/USDT

Žeton LUNA protokola Terra se trguje med uporna črta simetričnega trikotnika in 23-dnevna EMA ($49.62), kar je pozitiven znak. To nakazuje, da trgovci kupujejo na padcih do 22-dnevna EMA.

Dnevni grafikon LUNA/USDT. Vir: TradingView

Kupci bodo morali pritisniti in vzdrževati ceno nad trikotnikom, da nakaže možno nadaljevanje naraščajočega trenda. Par LUNA/USDT bi se lahko najprej dvignil na $042.58 in če je ta ovira prečkana, se lahko trend navzgor razširi na cilj vzorca pri $62.58.

Če medvedi potegnejo ceno pod 24-dnevna EMA, par bi lahko zdrsnil na 53-dnevni SMA ($39.87) in kasneje do podporne črte trikotnika. Prelom in zaprtje pod to podporo bo nakazalo, da so medvedi premagali bike. Par lahko nato pade na $24 in poleg $24.042.

Mnenja in mnenja, izražena tukaj, so izključno avtorjeva in ne odražajo nujno stališč Cointelegrapha. Vsaka naložbena in trgovalna poteza vključuje tveganje. Ko se odločate, morate opraviti lastno raziskavo.

Tržne podatke zagotavlja HitBTC menjava.